Μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, η σειρά The Crown στο Netflix είχε μεγάλη ζήτηση. Η προσοχή είναι ήδη στραμμένη στην 5η σεζόν, η οποία έχει προγραμματιστεί να κάνει πρεμιέρα στις 9 Νοεμβρίου. Λίγες μόνο εβδομάδες μας χωρίζουν.

Εν αναμονή των νέων επεισοδίων, η streaming πλατφόρμα έδωσε λίγο… τυράκι στους θαυμαστές, δημοσιεύοντας νέες φωτογραφίες. Η αφήγηση της ιστορίας στην 5η σεζόν ξεκινά τη δεκαετία του ’90, μια περίοδο που το Παλάτι είχε να διαχειριστεί πολλές φουρτούνες. Το 1992 ήταν η χρονιά που χαρακτήρισε η βασίλισσα Ελισάβετ Β’, ως «annus horribilis» (ολέθρια χρονιά), λόγω των μαζεμένων σκανδάλων που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Διαβάστε ακόμη: Οι σειρές και οι ταινίες που «προσγειώνονται» τον Οκτώβριο στο Netflix

Η νέα σεζόν του The Crown επικεντρώνεται στην εκρηκτική ατμόσφαιρα στη σχέση του Καρόλου και της Νταϊάνα και στο διαζύγιο που ήρθε λίγο αργότερα. Εξηγώντας τι είναι αυτό που ξεχωρίζει τη νέα σεζόν από τις προηγούμενες τέσσερις, η Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι είπε πρόσφατα στο Tudum: «Στο ταξίδι του The Crown μέχρι τώρα, από όλες τις εποχές, αυτή αφορά την πιο απτή εικόνα που έχουμε για τη Βασιλική Οικογένεια. Στη δεκαετία του ’90 όλα είχαν αρχίσει να καταγράφονται με κάμερες και ήταν επίσης η εποχή της γέννησης του 24ωρου κύκλου ειδήσεων, οπότε υπάρχει αυτό το απίστευτο περιεχόμενο στο οποίο έχουμε πρόσβαση».

Επιπλέον, ο Ντόμινικ Γουέστ πρόσθεσε από την πλευρά του: «Επειδή το καστ αλλάζει κάθε δύο σεζόν, ο κόσμος καταλαβαίνει ότι δεν είναι απομίμηση. Είναι η αναπαράσταση ενός χαρακτήρα».

Όσον αφορά τις φωτογραφίες, δείχνουν την Ντεμπίκι και τον Γουέστ στους ρόλους της Νταϊάνα και του Κάρολου, μαζί με τους μικρούς ηθοποιούς που υποδύονται τους πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι.

Άλλα στιγμιότυπα απεικονίζουν τα νέα μέλη του καστ Λέσλι Μάνβιλ, Ολίβια Γουίλιαμς και Τζόνι Λι Μίλερ, αντίστοιχα ως πριγκίπισσα Μαργαρίτα, Καμίλα και Τζον Μέιτζορ, πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας.

Το The Crown ήταν αρχικά να ολοκληρωθεί με την 5η σεζόν, ωστόσο ο showrunner Πίτερ Μόργκαν αποφάσισε τελικά να παρατείνει τη σειρά για μία ακόμη σεζόν. Η παραγωγή του έκτου κύκλου είναι σε εξέλιξη, ενώ τα γυρίσματα διακόπηκαν για λίγο τον περασμένο μήνα μετά τον θάνατο της Βασίλισσας.