Η βία μεταξύ ανηλίκων έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις αφού, την Παρασκευή (31/03), ήρθε στο φως της δημοσιότητας βίντεο με άγριο ξυλοδαρμό 15χρονου σε κάποιο σχολείο της Αττικής, που σημειώθηκε στις 13 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το MEGA, ο ξυλοδαρμός του 15χρονου καταγράφηκε σε βίντεο από άλλα παιδιά και φαίνεται να δέχεται απανωτά χτυπήματα, μπουνιές και κλωτσιές στο κεφάλι και στο σώμα, ακριβώς έξω από το σχολείο του, που είναι ένα από τα πιο γνωστά εκπαιδευτικά συγκροτήματα της Αθήνας.

Μάλιστα, ένας τον χτυπά και άλλοι τρεις τον έχουν κυκλώσει, μην τυχόν και ξεφύγει. Την ώρα που ο 15χρονος δέχεται τα χτυπήματα, ένας άλλος προσπαθεί να του αρπάξει τη τσάντα. Το παιδί έχει πέσει κάτω και δεν αντιδρά. Δεν ανταποδίδει τα χτυπήματα. Είναι σοκαρισμένος. Κρατά το κεφάλι του για να προφυλαχτεί και περιμένει να σταματήσουν.

«Έξω από το σχολείο, την ώρα που σχολούσε, ήταν τέσσερα παιδιά που τον πλεύρισαν. Του ζήτησαν να πάει μαζί τους σε κάποιο σημείο, δεν ήθελε ο μικρός, ήθελε να φύγει. Ο ένας τον έπιασε από τον σάκο, τον τράβηξε, τον πήγαν σε απόμερο σημείο. Του έριξαν μια μπουνιά στο πρόσωπο. Το παιδί έπεσε κάτω, έβαλε τα χέρια του στο κεφάλι και άρχισαν να τον κλωτσούν στο κεφάλι», είπε η μητέρα του 15χρονου.

Η αφορμή για τον ξυλοδαρμό του 15χρονου

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο 15χρονος στην Αστυνομία, πριν από 5 μήνες, είχε τσακωθεί με έναν άγνωστο νεαρό γιατί μπήκε στην ομάδα του Viber, στην οποία ανταλλάσσουν μηνύματα μόνο συμμαθητές.

Ο νεαρός που φαίνεται στο βίντεο να χτυπά το αγόρι, είναι αυτός με τον οποίο είχε τσακωθεί ο 15χρονος διαδικτυακά.

Συμμαθήτριά του τραβούσε βίντεο

Όση ώρα η ομάδα των τεσσάρων είχε κυκλώσει το αγόρι και ο συνομήλικός του τον χτυπούσε αλύπητα, ένα κορίτσι, μια συμμαθήτριά του και φίλη των εξωσχολικών, τραβούσε το βίντεο που δημοσιοποιήθηκε. Ύστερα, η ίδια το μοίρασε ως τεράστιο επίτευγμα στους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου.

Τόσο οι τέσσερις νεαροί που φαίνονται στο βίντεο όσο και το κορίτσι που το τραβά, έχουν ήδη κληθεί και έχουν δώσει κατάθεση στην Αστυνομία. Ο φάκελος της υπόθεσης έχει σταλεί στον Εισαγγελέα ο οποίος θα αποφασίσει τα περαιτέρω.

«Το παιδί που χτύπησε το δικό μου, ήταν μέσα στο σχολείο και καθόταν με την κοπέλα αυτή (σ.σ.: την κοπέλα που βιντεοσκόπησε τον ξυλοδαρμό) λίγα μέτρα πιο ‘κει», είπε η μητέρα του 15χρονου.

Ακόμα, η ίδια πρόσθεσε: «Προσπαθούμε να ζήσουμε φυσιολογικά, σαν να μην έγινε κάτι, αλλά τον βλέπω. Υπάρχουν και άλλα θέματα bullying, που τα μάθαμε παραπλεύρως και γίνονται σε άλλα παιδιά. Θέλει να μπει μπροστά να τα σώσει. Δεν καταλαβαίνω πόση ευθύνη έχει πια ένα σχολείο και ας μην έγινε το γεγονός μέσα στο σχολείο».

Photo credits: MEGA