Οι οκτώ συλληφθέντες πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Σύμφωνα με το ένταλμα που εκδόθηκε εις βάρος του, σε εκτέλεση του οποίου συνελήφθησαν χθες (Κυριακή), διώκονται -μεταξύ άλλων- για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή. Μετά την προθεσμία που έλαβαν επιστρέφουν στα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Την πόρτα της ίδιας ανακρίτριας θα περάσει από στιγμή σε στιγμή προκειμένου να απολογηθεί ο 23χρονος, με καταγωγή από την Αλβανία, που είχε συλληφθεί πρώτος, λίγες ώρες μετά το φονικό.

Το δράστη με το δρεπάνι που έδωσε τις χαριστικές βολές στον 19χρονο έδωσαν οι 8 συλληφθέντες για τη δολοφονία. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι οκτώ συλληφθέντες κατονόμασαν τον ένατο ως το άτομο που είναι υπεύθυνο για τη δολοφονία.

Πρόκειται για έναν 21χρονο Έλληνα, Θεσσαλονικιό, ο οποίος είναι ήδη στα χέρια των Αρχών. Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, ο συλληφθείς δεν είναι σεσημασμένος και άρα δεν υπάρχουν στο αρχείο τα δακτυλικά του αποτυπώματα ούτε και το γενετικό του υλικό, που αναμένεται να ληφθούν. Τα δείγματα θα συγκριθούν σε αυτά που έχουν ληφθεί από το δρεπάνι που χρησιμοποιήθηκε για να τραυματιστεί θανάσιμα o Άλκης.

Δύο από τους 11 συλληφθέντες έχουν αφήσει το DNA τους πάνω στο φονικό δρεπάνι και είναι εκείνοι που προκάλεσαν τα μοιραία χτυπήματα. Ο 23χρονος είναι αυτός που χτύπησε με στειλιάρι στο κεφάλι, καθώς εντοπίστηκε γενετικό υλικό του ίδιου και του θύματος πάνω σε αυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, η ομάδα των 11 χτυπούσε τον άτυχο Άλκη με μαχαίρι, σιδερένια και ξύλινα κοντάρια και το δρεπάνι και όλοι είναι συνυπαίτιοι για την άγρια δολοφονία.

Η σύλληψη του 23χρονου που δολοφόνησε τον Άλκη ήταν το κλειδί που ξεκλείδωσε τις πόρτες του χουλιγκανισμού, με την αστυνομία να προχωράει σε μπαράζ συλλήψεων μες στο Σαββατοκύριακο, με τη χθεσινή ημέρα να είναι η πιο γεμάτη. Η μεθοδική και διακριτική δράση των αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη μάλιστα, έφερε μεγάλη ικανοποίηση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τον υπουργό κ. Τάκη Θεοδωρικάκο.

Δολοφονία Άλκη στη Θεσσαλονίκη: Στην Αλβανία βασικός ύποπτος – Τα αλβανικά ΜΜΕ δείχνουν φωτογραφία του

Από τα 11 άτομα που συνελήφθησαν, οι 8 συλλήψεις έγιναν Κυριακή, ενώ 9 είναι συνολικά αυτοί που θα οδηγηθούν άμεσα στον ανακριτή. Οι συλληφθέντες είναι όλοι μεταξύ 20 και 23 ετών, με τους 4 να έχουν καταγωγή από την Αλβανία και τους υπόλοιπους να είναι Έλληνες. Οι 6 από τους συλληφθέντες έχουν μάλιστα βεβαρημένο ποινικό μητρώο, με συμμετοχή σε συμπλοκές και επεισόδια εντός κι εκτός γηπέδων. Ένας εξ αυτών είχε μάλιστα και ποδοσφαιρικό παρελθόν. Πρόκειται για έναν νεαρό Γ. Κ., που ήταν στις ακαδημίες παίδων του ΠΑΟΚ και είναι στη Θύρα 4, δηλαδή τους οργανωμένους συνδέσμους του ΠΑΟΚ. Ο συγκεκριμένος φέρεται να οδηγούσε κιόλας το δεύτερο όχημα.

Την ίδια ώρα, πηγές της ΕΛ.ΑΣ., αναφέρουν πως η αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. στην οποία αναφέρθηκε ο συνήγορος της οικογένειας του 19χρονου Άλκη, Αλέξης Κούγιας, υποστηρίζοντας πως σε φωτογραφία που έλαβε απεικονίζεται ο φερόμενος ως δολοφόνος του φοιτητή και δίπλα ο γιος της, έχει φύγει από το τμήμα της Αθλητικής Βίας της Θεσσαλονίκης, από το 2018.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης επισημαίνουν στο iefimerida πως πρόκειται όντως για αστυνομικό, αλλά όχι αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. και πως ο γιος της είχε εμπλακεί σε επεισόδιο οπαδικής βίας στη Θεσσαλονίκη, τον Ιανουάριο του 2020, κατά την διάρκεια του οποίου έχασε την ζωή του ο 28χρονος Τόσκο Μποζατζίσκι, στη περιοχή του Μεγάρου Μουσικής. Τότε ένα μισθωμένο λευκό αυτοκίνητο που οδηγούσε γυναίκα, πέρασε πάνω από το σώμα του 28χρονου, ο οποίος ήταν πεσμένος στο οδόστρωμα μετά από βίαιη επίθεση που δέχθηκε από οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Συνάντηση του πρωθυπουργού με 2 υπουργούς για ένα νέο πλαίσιο ποινών στην οπαδική βία

Η αστυνομία έχει εστιάσει όλη της την έρευνα στον 20χρονο Αλβανό που πρόλαβε να διαφύγει στην Αλβανία. Όπως αναφέρει το iefimerida.gr, ελληνική και αλβανική αστυνομία βρίσκονται σε συνεργασία για την εξεύρεση και σύλληψή του. Αλβανοί αστυνομικοί φέρονται να βρέθηκαν στο χωριό του, όπου είχαν υπάρξει αναφορές για παρουσία του, αλλά φαίνεται πως βρέθηκε εκεί μόνο για λίγες ώρες και στην πορεία μετέβη στα Τίρανα. Προς το παρόν είναι άγνωστο αν είναι στην αλβανική πρωτεύουσα ή αν έχει επιχειρήσει να διαφύγει προς κάποια άλλη χώρα. Στα ραντάρ βρίσκεται ακόμα ένας που εμπλέκεται με τη συμμορία και αναζητείται για να συλληφθεί.

Ενόσω η αστυνομία προχωράει με την έρευνα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης και ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Τσιάρας, θα έχουν σήμερα συνάντηση και συζήτηση για να τεθεί ένα νέο πλαίσιο γύρω από την οπαδική βία και τη λειτουργία των συνδέσμων, με γνώμονα κιόλας την ολιστική μελέτη της UEFA που φέρνει την Ελλάδα δεύτερη σε 55 ομοσπονδίες ποδοσφαίρου στη γηπεδική βία σε ματς Champions League και Europea League.

Ως προς τον έλεγχο στις λέσχες φιλάθλων ανά την Ελλάδα, τα στοιχεία δείχνουν πως αυτές που αφορούν τον ΠΑΟΚ είναι οι μόνες που δεν ανταποκρίνονται στο νομικό πλαίσιο λειτουργίας και γι΄αυτό θα τεθούν νέες, πιο αυστηρές ποινές.