Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η εικόνα του Clarence Thomas, δικαστή που επισφράγισε την ανατροπή της ομοσπονδιακής απόφασης Roe V Wade, επιτρέποντας στην κάθε πολιτεία να απαγορεύσει την άμβλωση.

H Anitta Hill, η γυναίκα που έκανε την καταγγελία, αναφέρει ότι η σεξουαλική παρενόχληση από τον Thomas όταν εκείνη δούλευε για εκείνον της «άλλαξε τη ζωή». Η ίδια, έκτοτε, ασχολείται με τον ακτιβισμό υπερασπιζόμενη τα δικαιώματα των γυναικών αναφορικά με την έμφυλη βία.

Όταν η Hill κατήγγειλε τον Thomas, βρέθηκε ενώπιον 14 αντρών γερουσιαστών που θα έκριναν την υπόθεση με βάση την κατάθεσή της. Συντονιστής της επιτροπής των γερουσιαστών ήταν ο σημερινός Πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden, ο οποίος μάλιστα απολογήθηκε για την άδικη αντιμετώπιση που δέχτηκε η Hill προσπαθώντας να καταγγείλει όσα της έκανε ο Thomas, o οποίος ποτέ δεν καταδικάστηκε.

Σε πρόσφατή της συνέντευξη, η Hill είχε αναφέρει ότι η «συγγνώμη» του Biden «δεν ήταν αρκετή».

Clarence Thomas

To πάνελ των 14 ανδρών που αθώωσαν τον Clarence Thomas, ανάμεσά τους και ο σημερινός Πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden.

Ο Thomas όχι μόνο δεν απομακρύνθηκε από την θέση του αλλά με την ιδιότητα του Ανώτατου Εισαγγελέα είναι που ανέτρεψε την απόφαση Roe V. Wade. Ακόμη, πρότεινε να αναιρεθεί και το δικαίωμα του γάμου στα ομόφυλα ζευγάρια και να περιοριστούν και οι επιλογές αντισύλληψης.

Από τις απόψεις του, φαίνεται ότι ο 74χρονος δεν είναι και υπέρμαχος των δικαιωμάτων των γυναικών, ούτε των μειονοτήτων.

Παρά το γεγονός ότι αποτελεί και ο ίδιος ο Clarence Thomas έγχρωμος, το προνόμιό του δεν του επιτρέπει να αναγνωρίσει την ανάγκη υποστήριξης των λιγότερο προνομιούχων μερίδων του πληθυσμού, όπως οι φτωχές ή κακοποιημένες γυναίκες που δεν θα μπορούν να μεγαλώσουν ένα παιδί σε περίπτωση ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης ή των κατατρεγμένων gay ζευγαριών τα οποία παλεύουν να αναγνωριστούν έστω και τα στοιχειώδη δικαιώματά τους.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Όσλο: Νεκροί και τραυματίες σε gay bar, λίγο πριν το Pride – Άντρας με πυροβόλο όπλο άνοιξε πυρ

Γυναικοκτονία – Κουκάκι: Βασανιστικά σκότωσε ο 55χρονος την σύζυγό του, νέες λεπτομέρειες για το έγκλημα

ΗΠΑ: Απόφαση «κόλαφος» – Το Ανώτατο Δικαστήριο καταργεί το συνταγματικό δικαίωμα στην άμβλωση