Από μέρες οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στον Άγιο Παντελεήμονα γνώριζαν πως μία γυναίκα προσπαθούσε να «σπρώξει» ένα Καλάσνικοφ. Το θέμα ήταν ο εντοπισμός της. Αυτός δεν άργησε να έρθει. Ήταν οι αστυνομικοί της Περιπολιών οι οποίοι την εντόπισαν το μεσημέρι του Σαββάτου (21/10) στην Κυψέλη.

Η 33χρονη που έχει απασχολήσει ξανά στο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών, κατά πληροφορίες είναι τοξικοεξαρτημένη, περιφερόταν στην Κυψέλη και συγκεκριμένα στην οδό Δροσοπούλου. Μαζί της ήταν ένας 17χρονος Πακιστανός, ο οποίος όταν αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς προσπάθησε να το βάλει στα πόδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται το πώς έφτασε ο βαρύς πολεμικός εξοπλισμός στα χέρια της γυναίκας, ενώ γίνεται έρευνα για τα πρόσωπα τα οποία εξέφρασαν… ενδιαφέρον για να βάλουν στο χέρι το Καλάσνικοφ έναντι μικρού σχετικά ποσού, λόγω της ανάγκης της 33χρονης.

Η σύλληψη στην Κυψέλη

Για τα όσα σημειώθηκαν επί της οδού Δροσοπούλου, η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε σχετική ανακοίνωση:

«Από το Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών  σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 33χρονης ημεδαπής και 17χρονου αλλοδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της ομάδας ασφαλείας της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, στο πλαίσιο περιπολιών που διενεργούν στην Αθήνα και κατόπιν διερεύνησης και  αξιοποίησης πληροφοριών, εντόπισαν τους ανωτέρω να κινούνται πεζή σε δρόμο της Κυψέλης χθες το μεσημέρι, μεταφέροντας σάκο.

Άμεσα τους κάλεσαν σε έλεγχο με τον ανήλικο να μη συμμορφώνεται στις υποδείξεις και να τρέπεται σε φυγή, έως την ακινητοποίηση του σε κοντινή απόσταση .

Εντός του σάκου βρέθηκαν και περισυλλέχθηκαν ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου «KALASHNIKOV» με 3 γεμιστήρες και 140 φυσίγγια.

Ακολούθως οι ελεγχόμενοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα, το οποίο επιλήφθηκε προανακριτικά της υπόθεσης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών».

Κυψέλη, Καλάσνικοφ, 33χρονη