Σχεδόν μια εβδομάδα μετά την ανακοίνωση των περιορισμών που ετέθησαν στη Μύκονο εξαιτίας του αυξημένου ιικού φορτίου, οι επιχειρηματίες και τοπικές αρχές στο νησί προχωρούν στην εκπόνηση ενός σχεδίου που θα διασφαλίσει τη δουλειά τους. Η Μύκονος είδε πολύ κόσμο να προχωράει σε ακύρωση της διαμονής του στο νησί στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας κι αυτό είναι κάτι που δεν θέλουν να συμβεί ξανά σε μια τόσο υποσχόμενη χρονιά για το νησί.

Μέχρι να εφαρμοστούν τα δύο νέα μέτρα, η Μύκονος βίωνε καταστάσεις προ κορονοϊού. Όμως η παρουσία πολλών εποχικών υπαλλήλων που δεν έχουν εμβολιαστεί, αλλά και ο κόσμος που έφτανε στο νησί με καράβι, προκάλεσαν αύξηση στα κρούσματα και έθεσαν σε κίνδυνο τη φετινή τουριστική σεζόν.

Έτσι, σε πολλά beach bars του νησιού οι επιχειρηματίες στήνουν μικρούς χώρους όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να πάνε να κάνουν τεστ Covid, είτε PCR με 70 ευρώ είτε rapid με 30 ευρώ, τα αποτελέσματα των οποίων θα βγαίνουν σε μισή ώρα το πολύ, με γιατρούς και νοσηλευτές από ιδιωτικές κλινικές να έχουν προσληφθεί για να βοηθήσουν στην όλη διαδικασία. Το τεστ δεν είναι υποχρεωτικό, όμως οι επιχειρήσεις θα προτρέπουν κάθε πελάτη να το κάνει πριν μπει στον χώρο τους.

https://www.intronews.gr/mykonos-lockdown-piasto-avgo-kai-kourefto

Είναι χαρακτηριστική η ανακοίνωση του Scorpios:

«Θα θέλαμε να γνωρίζετε ότι ο Scorpios είναι ένα μέρος που προσφέρει διασκέδαση σε όλους, γεγονός που σημαίνει ότι πρεπει να λαμβάνεται μέριμνα για την ασφάλεια και την υγεία. Ζητούμε από όλους τους επισκέπτες να κάνουν κρατήσεις για τραπέζια έχοντας υπόψιν τους το πολύ μέχρι 10 άτομα και τις κοινωνικές αποστάσεις. Δεν θα έχουμε, ακόμη, πίστα για χορό λόγω των κανονισμών για τον κορωνοϊό, οπότε θα μπορείτε να απολαμβάνετε καθιστοί από το τραπέζι σας τη μουσική. Η υγεία επισκεπτών και προσωπικού αποτελεί αναμφισβήτητα προτεραιότητά μας. Για αυτόν τον λόγο, υπάρχει ειδικό σημείο για τη διενέργεια τεστ κορωνοϊού, οπότε σας προτείνουμε να εξετάζεστε πριν από την είσοδο στο κέντρο».

Μύκονος: Τι θα αλλάξει από Δευτέρα

Ως γνωστόν, οι περιορισμοί έχουν ισχύ μέχρι την Δευτέρα 26/7, όταν και ο κ. Χαρδαλιάς θα ανακοινώσει τι θα συμβεί από δω και πέρα. Η λογική λέει ότι θα επανέλθει το νησί στην προηγούμενη κατάσταση, δηλαδή χωρίς απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τη 01:00 και με τη μουσική να επιτρέπεται, παρά τα 45 κρούσματα που είχε η Μύκονος την Πέμπτη.

Κεντρικός άξονας στη νέα στρατηγική που τίθεται από τους φορείς υπό την εποπτεία του κ. Χαρδαλιά, είναι τα δύο υποχρεωτικά τεστ στους εργαζομένους που δεν έχουν εμβολιαστεί. Παράλληλα, φαίνεται να έχουν προκριθεί τα εξής 5 μέτρα για να ελεγχθεί η έξαρση του ιού και να μη χρειαστεί δεύτερο κύμα μέτρων.

1) Ανανέωση του GreenPass ανά 72 ώρες με PCR ή rapid test.

2) Υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

3) Παροχή διευκολύνσεων στον ΕΟΔΥ ώστε να διαθέσει μέσα και προσωπικό, για να να πραγματοποιούνται rapid test σε καθημερινή βάση.

4) Συνεργασία με τους εκπροσώπους των επαγγελματιών για την καλύτερη ενημέρωση, αλλά και την παροχή κινήτρων για τον εμβολιασμό των εργαζομένων στην εστίαση.

5) Εντατικοποίηση των ελέγχων και στοχευμένες παρεμβάσεις για τον έλεγχο των παράνομων πάρτι.