Με τον χειρότερο τρόπο εκμεταλλεύτηκε τη χρονική συγκυρία του ελληνικού #metoo η γυναίκα που προχώρησε σε καταγγελία για βιασμό σε βάρος του ηθοποιού Θάνου Κοντογιώργη. Αυτό αποφάνθηκε η αντιεισαγγελέας Παναγιώτα Κλαδογένη, που απήλλαξε τον άτυχο άνδρα, ο οποίος επί σειρά ετών έφερε το βάρος μίας σοβαρότατης υπόθεσης.

Η κα. Κλαδογένη κατά την πρότασή της στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθήνας, υπογράμμισε πως «όσα ισχυρίστηκε η καταγγέλλουσα ήταν όλα ψευδή». Οι χαρακτηρισμοί που προσέδωσε η αντιεισαγγελέας στην καταγγελία της γυναίκας, συνεχίζουν ακόμη πιο σκληροί: «η υπό κρίση καταγγελία ήταν εντελώς ψευδής και έγινε με δόλο, προκειμένου να ασκηθεί εις βάρος του κατηγορουμένου ποινική δίωξη για την άδικη πράξη του βιασμού».

καταγγελία, Κοντογιώργης
Ο Θάνος Κοντογιώργης (στη μέση), από παλαιότερη πρεμιέρα στο θέατρο Eliart (φωτό: NDP)

Μελετώντας την υπόθεση, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθήνας αποδέχτηκε πλήρως τα όσα ανέφερε η αντιεισαγγελέας και εξέδωσε βούλευμα προσθέτοντας πως στην καταγγελία υπάρχουν «λογικά κενά», ενώ γίνεται λόγος και για αντιφάσεις:

«Εάν τα περαιτέρω καταγγελλόμενα από την καταγγέλλουσα περιστατικά ήταν αληθή, η μεταγενέστερη συμπεριφορά και ενέργειές της θα ήταν συνεπείς με αυτά, ήτοι τα περιστατικά που καταγγέλλονται, γεγονός που δεν συντρέχει εν προκειμένω».

Το λιγότερο που μπορούσε να κάνει η Δικαιοσύνη για τον Θάνο Κοντογιώργη, εκτός από την απαλλαγή του ήταν να επιβάλει τα δικαστικά έξοδα στη γυναίκα που υπέβαλλε την καταγγελία.

«Πουτ δε κοτ ντάουν σλόουλι»: Η καταγγελία και η ζημιά που προκάλεσε

Μέσα στον χαμό των απανωτών καταγγελιών από τα τέλη της περασμένης δεκαετίας μέχρι πριν από λίγους μήνες, η εν λόγω καταγγελία ήρθε στα τέλη του 2021. Από εκείνη την εποχή μέχρι σήμερα ο Θάνος Κοντογιώργης αφ’ ενός δυσκολεύτηκε αφάνταστα τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική του ζωή.

Δεν είναι διόλου τυχαίο πως ο εν λόγω ηθοποιός, ο οποίος είχε γίνει γνωστός από την καμπάνια της Nova «Δύσκολα ξεκολλάς» και τα διαφημιστικά «Πουτ δε κοτ ντάουν σλόουλι», «Πουλ όβερ δε γαϊδάρ», με την υπογραφή μάλιστα του Γιώργου Λάνθιμου, ταλαιπωρήθηκε για αρκετούς μήνες μέχρι την απαλλαχτική απόφαση.

Ποια ήταν η γυναίκα που έκανε την καταγγελία

Η περιπέτεια είχε ξεκινήσει όταν είχε βρεθεί κοντά με μία 36χρονη υπάλληλο καφετέριας. Οι δύο τους είχαν γνωριστεί σε ένα μπαρ τον Δεκέμβριο του 2020 και μετά από μερικά ποτά κατέληξαν στο σπίτι του.

Το όψιμο ζευγάρι φέρεται να ήρθε σε ερωτική επαφή. Οι δύο τους είχαν κρατήσει κάποιες επαφές, ενώ η γυναίκα φέρεται να είχε επιστρέψει στο σπίτι του για να παραλάβει ένα προσωπικό αντικείμενο που είχε ξεχάσει σε προγενέστερη επίσκεψη. Λίγους μήνες αργότερα, η γυναίκα προχώρησε σε καταγγελία στο ΣΕΗ, την οποία παρέδωσε στις Αρχές από τον πρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου, Πασχάλη Τσαρούχα.

Photo credits: NDP