O Joe Biden διόρισε τον Sam Brinton, έναν LGBTQ ακτιβιστή, διευθυντή των πυρηνικών αποβλήτων. Όλοι θέλουν να μάθουν ποια είναι αυτή η νέα αμφιλεγόμενη προσωπικότητα που προκαλεί κύμα αντιδράσεων στις ΗΠΑ. Λοιπόν, ο Briton είναι ένας γκουρού της παγκόσμιας στρατηγικής για τα πυρηνικά απόβλητα και ένθερμος υποστηρικτής LGBTQ+ κοινότητας.

Έχει μιλήσει ανοιχτά για την σεξουαλική του ταυτότητα. Ο Βρετανός αυτοπροσδιορίζεται ανοιχτά ως queer, δηλαδή ως άτομο χωρίς κάποιο συγκεκριμένο φύλο, και χρησιμοποιεί αντωνυμίες όπως «αυτό»/ «αυτά».

Πριν διοριστεί σε αυτή τη θέση, ο Sam ασκούσε μια ψευδοεπιστημονική θεραπεία όπου προσπαθεί να αλλάξει τον σεξουαλικό προσανατολισμό ενός ατόμου από ετεροφυλόφιλο σε ομοφυλόφιλο και αμφιφυλόφιλο, εάν δεν νιώθει καλά με την υπάρχουσα ταυτότητά του. Αρκετές πηγές υποστήριζαν ότι ο Sam Briton είναι πρώην drag queen αλλά στην πραγματικότητα δεν φαίνεται να είναι.

Ωστόσο, παρέμεινε πάντα ενεργός, μαχόταν για τα δικαιώματα της LGBTQ κοινότητας και ποτέ δεν προσπάθησε να κρύψει την ταυτότητά του από την οικογένειά του, τα μέσα ενημέρωσης ή από τον οποιοδήποτε. Στο Instagram είναι επίσης ιδιαίτερα ενεργός. Χαρακτηρίζει τον εαυτό του στο βιογραφικό του ως «ακτιβιστής και υποστηρικτής των σεξουαλικών φετίχ». Έχει επίσης μοιραστεί ότι θα εργαστεί ως υψηλόβαθμο στέλεχος στο Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ.

Το πλούσιο βιογραφικό του Sam Brinton

Μάλιστα, είναι απόφοιτος του MIT με μεταπτυχιακό στην πυρηνική επιστήμη και μηχανική και είναι γιος ιεραπόστολων Νότιων Βαπτιστών. Το 2010, ο Sam διοργάνωσε το πρώτο pride του Kansas State University. Στην συνέχεια έγινε ο εκπρόσωπος της εκστρατείας BornPerfect για την κατάργηση της θεραπείας μετατροπής σεξουαλικής ταυτότητας και το 2014, ο Sam έγινε ο πρώτος που ολοκλήρωσε την θεραπεία.

Παρόλα αυτά στο The Trevor Project λάνσαραν την καμπάνια «50 Bills 50 States», η οποία στοχεύει να τερματίσει την απαξιωμένη και επιβλαβή πρακτική καθώς και να υποστηρίξει τους νέους LGBTQ που έχουν εκτεθεί σε θεραπείες μετατροπής της σεξουαλικής τους ταυτότητας. Η καμπάνια έχει λάβει ευρεία υποστήριξη, μεταξύ άλλων κι από το Playboy.

Παρά το άψογο βιογραφικό του, το κύμα οργής που ξέσπασε απέναντί του έχει να κάνει με τις αντιλήψεις και την ιδεολογία του, αλλά και τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις.

Συχνά εμφανίζεται με φορέματα, τακούνια, καλσόν και έντονο βάψιμο. Είναι μια περσόνα που δεν περνά απαρατήρητη, πόσο μάλλον όταν «εισβάλλει» σε ένα Υπουργείο. Το ενδιαφέρον έχουν κεντρίσει επίσης εκμυστηρεύσεις του για την προσωπική του ζωή, όπως επιβεβαιώνεται από μια φωτογραφία που δημοσίευσε το The American Conservative. Σε αυτή φαίνεται ημίγυμνος να κρατά έναν άνδρα με λουρί. Η εφημερίδα Meteo Weekly δημοσίευσε κάποιες δηλώσεις του ίδιου του Brinton, λάτρη των «ακραίων» σεξουαλικών πρακτικών. Έχει παραδεχτεί ότι ανήκει στη λεγόμενη «κοινότητα των κουταβιών», κυρίως ομοφυλόφιλου προσανατολισμού, όπου ο ένας παίζει τον ρόλο του «ιδιοκτήτη» και ο άλλος τον ρόλο του «σκύλου».

Σύμφωνα με τους συντηρητικούς, ο εκφυλισμός προφανώς σημαίνει ότι ο διορισμός του από τον Biden είναι αντιπροσωπευτικός της κοινωνικής παρακμής της χώρας.