Την δική της προσέγγιση στις αναφορές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για συμπόρευση με το ΠΑΣΟΚ, έκανε πολιτευτής της Χαριλάου Τρικούπη σε τηλεοπτική της συνέντευξη.

Συγκεκριμένα το στέλεχος του κόμματος και υποψήφια βουλευτής στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, Βάσια Αναστασίου μιλώντας στο «Open», παρομοίωσε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, ως τοξικούς πρώην.

«Κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ μου θυμίζουν λίγο τους τοξικούς πρώην που είχαμε, οι οποίοι σε πλήγωσαν, σε άφησαν στα δύσκολα, και όταν σε βλέπουν να είσαι καλύτερα στη ζωή σου, επιστρέφουν και θέλουν να είναι μαζί σου.

Να θυμηθούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στο 30% συγκυβερνούσε με τους ΑΝΕΛ. Δηλαδή κρίνεσαι λίγο και το πώς συμπεριφέρεσαι όταν έχεις την εξουσία.

Επίσης να πω στον κύριο Σπίρτζη, ότι ξέρει πάρα πολύ καλά τις αποφάσεις των συνεδρίων του ΠΑΣΟΚ, γιατί ήταν στο ΠΑΣΟΚ. Ξέρει ότι μια από τις αποφάσεις περιέχει τον όρο Εθνική Λαϊκή Ενότητα.

Αυτό μιλάει για συγκλίσεις στη βάση και προγραμματικές συμφωνίες στη βάση και όχι για συγκόλληση οροφών», ανέφερε συγκεκριμένα η Βάσια Αναστασίου.

Η προσέγγιση αυτή του μέλους του ΠΑΣΟΚ, προκάλεσε την αντίδραση του Χρήστου Σπίρτζη ο οποίος βρισκόταν στο ίδιο πάνελ και αναφώνησε με έκδηλη απογοήτευση, «ωχ!».

«Καταρχάς η Εθνική Λαϊκή Ενότητα δεν έχει σχέση με αυτό που λέει η Βάσια. Είναι η απόφαση της 6ης συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής. Η Βάσια δεν είχε γεννηθεί τότε.

Το ΠΑΣΟΚ για να μαθαίνει και η Βάσια, όταν ψήφισε την Εθνική Λαϊκή Ενότητα ήταν ένα γνήσια πατριωτικό και αριστερό κόμμα. Ιδιότητα που απώλεσε στη συνέχει, κάνοντας τον Αντώνη Σαμαρά πρωθυπουργό», ανέφερε ο Χρήστος Σπίρτζης.

Χρήστος Σπίρτζης: Ονειρεύεται τον κόκκινο ήλιο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ

Υπέρ της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ενόψει των ευρωεκλογών τάχθηκε για άλλη μια φορά ο Χρήστος Σπίρτζης προσθέτοντας, μάλιστα, ότι ο ίδιος δεν θα είχε αντίρρηση έμβλημα της κοινής καθόδου να είναι ο ήλιος (σ.σ. του ΠΑΣΟΚ) που «μπορεί να είναι και κόκκινος».

«Είναι χρέος» να υπάρξει αυτή η συνεργασιά είπε στον ΣΚΑΪ ο κ. Σπίρτζης εξηγώντας ότι «σήμερα έχουμε δύο κόμματα που θέλουν αλλά δεν δείχνουν να μπορούν να κερδίσουν».

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια οι διαφορετικές εκφράσεις του προοδευτκού κόσμου να είναι διαιρεμένες. Δεν είμαστε στις εποχές που ο κόσμος αυτός χεί πολιτική κυριαρχία για να μπορεί να διασπάται και να έχει διαφορετικές απόψεις.

Οι αλλαγές στην οικονομία, την κοινωνία, την πολιτική οδεύουν τις κοινωνίες προς συντηρητικές κατευθύνσεις. Οφείλουμε να βρούμε κοινές συνισταμένες και να ομογενοποιηθούμε» πρόσθεσε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τον ίδιο αν δεν γίνει αυτό συγκροτημένα από τα δύο μεγάλα κόμματα της κεντροαριστεράς «υπάρχουν δύο εκδοχές: ή να ληφθούν πρωτοβουλίες και να ανταποκριθεί μια μεγάλη βάση του λαού από τον προοδευτικό χώρο και από την κεντροδεξιά και θα ξεπεράσει και θα υπερβεί και τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ή θα ακολουθήσουμε τον δρόμο της Γαλλίας και της Ιταλίας, όπου οι δύο πόλοι θα είναι μεταξύ της συντηρητικής παράταξης, μεταξύ της δεξιάς και της ακροδεξιάς».

«Εγώ προτείνω οι προτάσεις αυτές να συζητηθούν συντεταγμένα στα κόμματα αυτά, να γίνουν καλέσματα σε άλλες κινήσεις, να ξεκινήσει διάλογος σε προγραμματική βάση γιατί το πρώτο και σημαντικό είναι να συμφωνήσουμε στο πολιτικό πλαίσιο» συνέχισε ο Χρήστος Σπίρτζης διευκρινίζοντας ότι αυτό που χρειάζεται είναι «ενιαίο ψηφοδέλτιο και ατζέντα και δεν χρειάζετια επικεφαλής. Θα βρούμε μια πλατφόρμα, σιγά τώρα, και θα κρίνει ο λαός αν την επιδοκιμάζει ή την αποδοκιμάζει».

Θέλοντας να δώσει, μάλιστα, ένα παράδειγμα προσώπων που θα μπορούσαν να βρεθούν σε αυτό το εινιαίο ψηφοδέλτιο, ο κ. Σπίρτζης είπε «να βρούμε ανθρώπους όπως τον αείμνηστο Γραμματικάκη».
Σύμφωνα με τον ίδιο «αν το πρόβλημα είναι τα πρόσωπα δεν θα έφευγε ο Τσίπρας. Δεν είναι θέμα του προέδρου και της προσωπικότητας αλλά της πολιτικής πρότασης και της ομάδας που θα φέρει την εναλλακτική».

Σπίρτζης ΣΥΡΙΖΑ
Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Χρήστος Σπίρτζης κατά την έξοδό του από το κτήριο 16 των δικαστηρίων της Ευελπίδων όπου κατέθεσε συμπληρωματικά στοιχεία για την υπόθεση της παρακολούθησής του από το παράνομο λογισμικό Predator, Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Χρήστος Σπίρτζης: Για τα τρολ του σκοτεινού διαδικτύου

Ερωτηθείς για τις κατηγορίες Σκουρλέτη και Φίλη για τα τρολ και τον ρόλο του σκοτεινού διαδικτύου στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Χρήστος Σπίρτζης τα χαρακτήρισε «αστειότητες» προσθέτοντας ότι «αν ο Σκουρλέτης ή κάποιος άλλος ήθελε να κάνει αυτή την κριτική, έπρεπε να κάνει την αυτοκριτική του γιατί οι γραμματείς γνωρίζουν. Αν έχει η “Ομπρέλα” τρολ ας μας το πει».

Για τον Αλέξη Τσίπρα σημείωσε ότι «έχει κρατήσει στάση ουδετερότητας αφού έκανε το λάθος και παραιτήθηκε, και καλώς κάνει και διατηρεί αυτή τη στάση», για τις διαγραφές ότι «εύχομαι να μην προχωρήσουν παρότι διαφωνώ και στην ουσία και στον τρόπο που λέγονται αυτά. Πρέπει να πέσουν οι τόνοι και οι αμφισβητήσεις, δεν μπορεί να αμφισβητείται η εκλογή Κασσελάκη».

«Ο Στέφανος Κασσσελάκης είναι ο πρόεδρος του κόμματος που δεν τον έχουμε δοκιμάσει γιατί δεν τον ξέραμε. Νομίζω ότι πρέπει να του δοθεί χρόνος. Θα το δείξουμε στο συνέδριο του κόμματος που έρχεται. Είναι άλλο η πολιτική πρόταση του κόμματός μας και άλλο η διάθεση για συνεργασίες.

Η πρώτη πρόταση για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και όχι για άλλη διαίρεση του δημοκρατικού προοδευτικού κόσμου στην ίδια λογική πρέπει να συνεργαστούν και οι διάφορες πλευρές εντός του ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε ο Χρήστος Σπίρτζης ο οποίος στην ερώτηση «θα πάτε με σήμα τον ήλιο;» απάντησε «εγώ προσωπικά καθόλου δεν θα είχα αντίρρηση να πάμε με τον ήλιο, μπορεί να είναι κόκκινος, να έχει 9 ακτίνες και να είναι κόκκινος».