Κλίμα αυστηρό βγαίνει προς τα έξω, εν αναμονή των αποτελεσμάτων της ΕΔΕ στην ΕΛ.ΑΣ. για τις ευθύνες που αναλογούν στα στελέχη της, αναφορικά με τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τονίζουν πως η ΕΔΕ έχει ξεκινήσει, όπως είναι ήδη γνωστό υπό την επίβλεψη του Προϊσταμένου του Επιτελείου του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγο Ελευθέριο Γκαρίλα.

Μετά από εντολή του υπουργού, Γιάννη Οικονόμου, η ΕΔΕ στην ΕΛ.ΑΣ. καλείται να δώσει απαντήσεις για το πώς εισήλθαν στη χώρα οι Κροάτες οπαδοί με το περιβόητο κομβόι, την παρακολούθηση και τον εντοπισμό της αυτοκινητοπομπής στη δυτική Ελλάδα, στην Πελοπόννησο και εν τέλει στην Αττική.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά συνεργάτες του κ. Οικονόμου οι έρευνες θα συνεχιστούν μέχρι «να εντοπισθούν και να αποδοθούν οι δέουσες ευθύνες, σε κάθε επίπεδο και με οποιαδήποτε μορφή».

Μάλιστα στο επίκεντρο θα βρεθούν τουλάχιστον 20 αξιωματικοί και αστυνομικοί από όλο το φάσμα των Διευθύνσεων, από την Κακαβιά ως την Αττική και όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

Ενδέχεται πάντως να υπάρξουν και καταθέσεις φορέων που ενεπλάκησαν με την υπόθεση, χωρίς ωστόσο ν’ ανήκουν στο Σώμα, μέσα στο πλαίσιο επικοινωνίας μεταξύ υπηρεσιών, με σκοπό βεβαίως να αναδειχθεί η όποια ευθύνη ανάμεσα στους αξιωματικούς.

«Η πολιτική βούληση για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης είναι ισχυρή και αδιαπραγμάτευτη, όπως ισχυρός και αδιαπραγμάτευτος είναι ο στόχος η ΕΛ.ΑΣ. να ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις της κοινωνίας στον τομέα της ασφάλειας των πολιτών», τονίζουν μεταξύ άλλων.