Όταν ήταν μικρός, στα ξεκινήματά του ακόμη, το όνομα που του ακολουθούσε ήταν «Κουτσουφλίτο», δια της σύντμησης «Κούτσου». Από ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα που στα 60s ήταν θρυλικό στην Αργεντινή, «Telecomicos» λεγόταν. Του το ‘χαν κολλήσει οι συμπαίκτες του επειδή ήταν φτερό στον άνεμο σωματικά. Σαν τον Χουάν Ντίας, τον ηθοποιό που πρωταγωνιστούσε στη σειρά. Λέγε λέγε, του μείνε. Έτσι γίνεται άλλωστε συνήθως με τα παρατσούκλια. Τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι λιγότερο περιγραφικό του ανδρός. Ο Εστεμπάν Καμπιάσο μόνο αδύνατος και αδύναμος δεν υπήρξε στη μετέπειτα πορεία του. Το ακριβώς αντίθετο.

Σπουδαία η καριέρα του, πολλοί οι σταθμοί της. Το κάνει, για μας, πιο ωραίο πως είναι ένας παίκτης που είχαμε την ευκαιρία να δούμε και στα μέρη μας. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να τον κάνει δικό του το 2015 και έμεινε ως το 2017, όταν και αποσύρθηκε από τα γήπεδα. Ο Αργεντινός αποτέλεσε τον ορισμό του επαγγελματία. Τίμησε τα λεφτά που έπαιρνε, ίδρωσε τη φανέλα. Όχι πώς είχαμε αμφιβολία. Ουδέποτε στην καριέρα του άφησε «αν και εφόσον» ως εκκρεμότητες.

Ο Καμπιάσο θα μπορούσε να είχε γυρίσει στο λιμάνι μαζί με τον Μίτσελ

Παρά τη φυγή του, με το λιμάνι δεν έκοψε ποτέ γέφυρες επικοινωνίας. Ίσα ίσα. Όταν ανέλαβε μάλιστα ο Μίτσελ, οι άνθρωποι των Πειραιωτών ήρθαν σε επαφή μαζί του και του πρότειναν να αναλάβει θέση στο τεχνικό τιμ ή σε κάποιο άλλο πόστο – είχε παίξει και σενάριο «πρώτου».

Αρνήθηκε ευγενικά. Όχι επειδή ήταν αρνητικός στο ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Ελλάδα. Δέθηκε με τη χώρα μας, δέθηκε με ανθρώπους της. Αλλά ακριβώς επειδή στόχος του είναι να αναλάβει κάπου πρώτος προπονητής. Να βάλει έτσι τις βάσεις γι’ αυτό που θέλει να ακολουθήσει ως νέο επαγγελματικό μονοπάτι.

Και είναι πολύ κοντά στο να κάνει την εκκίνηση. Ο Καμπιάσο θεωρείται φαβορί για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Κ23 της Αργεντινής. Με επιπλέον συν της υποψηφιότητάς του το ότι έχει πολύ καλές σχέσεις με τον εκλέκτορα της «αλμπισελέστε», Λιονέλ Σκαλόνι – ήταν άλλοτε συμπαίκτες στην Εθνική.

Λέτε αυτή να είναι η αρχή μιας πορείας που θα τον φέρει αργότερα στον Ολυμπιακό; Αλήθεια είναι πως κάτι τέτοιο αν και προς ώρας δεν πατάει πουθενά, μόνο παράταιρο δεν θα είναι αν επαληθευτεί κάποια στιγμή. Μπορεί ο 42χρονος Καμπιάσο να είναι κυρίως συνδεδεμένος με την Ίντερ (ως και στο Hall of fame της έχει μπει) αλλά και με τους «ερυθρολεύκους» υπήρξε και υπάρχει συναίσθημα, επαφή.