Σε ένα ματς για γερά νεύρα το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα επικράτησε της Φενέρμπαχτσε με σκορ 72-71 και ψάχνει την τρίτη νίκη που θα τον οδηγήσει στους 4 καλύτερους της διοργάνωσης, την Παρασκευή το βράδυ.

Ο Ολυμπιακός είδε τον ηγέτη του Κώστα Σλούκα, να αποδίδει τα μέγιστα κατά την διάρκεια του αγώνα και να παγώνει την Ulker Arena, δευτερόλεπτα προτού μηδενίσει το ρολόι, θυμίζοντας την φάση των 16 πριν την κατάκτηση του τροπαίου το 2012. Τότε ήταν που… ο 22χρονος Σλούκας έστελνε με σουτ πίσω από το κέντρο το ματς με τη Γαλατάσαραϊ στην παράταση, ξεκινώντας να χτίζει την παράδοση των κρίσιμων νικητήριων σουτ. Συνολικά απόψεπέτυχε 25 πόντους, μοίρασε 6 ασίστ και μάζεψε 4 ριμπάουντ, με 34 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Είχε προηγηθεί η βόμβα του Σάσα Βεζένκοφ, από ασίστ του Σλούκα, που είχε ισοφαρίσει σε 69-69 με δικό του «μαγικό» τρίποντο, στα 48,8΄΄. Ο Ουόκαπ παρ΄ολίγον να γίνει μοιραίος για τον Ολυμπιακό όμως, όταν… πάσαρε στον Πιερ αφού γλίστρησε από τα χέρια του η μπάλα δίχως πίεση αντιπάλου με το άγχος να δείχνει κόκκινο… μετά από δικό του αμυντικό ριμπάουντ με αποτέλεσμα ο Γκούντουριτς να δώσει προβάδισμα στη Φενέρ (71-69) στα 3΄΄.

Ο Βεζένκοφ σημείωσε 17 πόντους, οι ΜακΚίσικ και Μπλακ ήταν οι δύο παίκτες που έδωσαν το έναυσμα για ανατροπή στην 4η περίοδο, όταν η Φενερμπαχτσέ προηγήθηκε με +9 (60-51).

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να δυσαρεστήσει την πρώην ομάδα του, σημειώνοντας 21 πόντους, με 3/5 τρίποντα. Εξαιρετικός και ο Καλάθης στην οργάνωση και τη δημιουργία, με 10 πόντους, 6 ασίστ και 5 ριμπάουντ.

Με 15 πόντους και 7 ριμπάουντ, ο Τζεκίρι, πλήγωσε την ομάδα του Πειραιά σε κρίσιμα σημεία, παίζοντας αποτελεσματική άμυνα παράλληλα πάνω στον Μουσταφά Φαλ.

Τα δεκάλεπτα: 21-15, 35-38, 51-45, 71-72

Οι Oυόκαπ, Κέιναν, Παπανικολάου, Βεζένκοφ και Φαλ ξεκίνησαν βασικοί για τον Ολυμπιακό. Ο Ιτούδης ξεκίνησε τους Καλάθη, Ντόρσεϊ, Πιερ, Τζεκίρι και Χέιζ.