Η με άνεση κατάκτηση της Basket League ολοκλήρωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μια πολύ καλή σεζόν. Το τέλειο θα ‘ταν να χε συνδυαστεί με την Euroleague – ο χαμένος τελικός με τη Ρεάλ Μαδρίτης συνιστά ακόμα ανοιχτή πληγή. Ο Ολυμπιακός πάντως ήδη κοιτάει μπροστά, προς την επόμενη σεζόν. Και ο Κώστας Σλούκας είναι από τα κεντρικά ονόματα σε αυτή τη συζήτηση.

Θα ανανεώσει ή όχι το συμβόλαιο του με τους Πειραιώτες; Ο ίδιος ο Έλληνας διεθνής μπασκετμπολίστας εμφανίστηκε μάλλον αινιγματικός, σίγουρα επιφυλακτικός: «Αντιλαμβάνομαι την αγάπη, είναι αμοιβαία, αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό», είπε.

Τι εννοεί; Η «άμυνα» που κρατάει έχει να κάνει με το αν θα λάβει εγγυήσεις περί του χρόνου συμμετοχής του. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, που παραδέχτηκε πως αυτό είναι το μείζον στην υπόθεση, κρατάει άρα σε μεγάλο βαθμό τα κλειδιά του τι μέλλει γενέσθαι.

Αυτό που θέλει ο Σλούκας – Τι ισχύει για Βεζένκοφ, Παπανικολάου

Ο κόουτς των Πειραιωτών ήταν σαφής ως προς το τι θέλει: «Απεύχομαι να φύγει ο Σλούκας». Κάτι που μπορούμε να εκλάβουμε ως θετικό μήνυμα, αν μη τι άλλο αναφορικά με την παραμονή του 33χρονου γκαρντ στο λιμάνι. Αλλά, θα επαναλάβουμε, δεν είναι τόσο απλό. Είναι πάντα περίπλοκο ζήτημα η διαχείριση ενός ρόστερ.

Το ίδιο κρίσιμα ζητήματα για τον Ολυμπιακό είναι και το αν θα παραμείνουν οι Σάσα Βεζένκοφ (που έχει στα χέρια του την πολύ δελεαστική προοπτική των Σακραμέντο Κινγκς) και Κώστας Παπανικολάου.

«Αν φύγει ο Βεζένκοφ, δεν υπάρχει άλλος παίκτης που να κάνει αυτά τα πράγματα. Άρα, πρέπει να βρούμε αλλιώς πόντους, ριμπάουντ και εκτέλεση από άλλη θέση. Δεν βλέπω άλλον στο ‘τέσσερα’ που να κάνει τέτοια πράγματα. Πρέπει να αλλάξουμε λίγο μορφή, να βρούμε περισσότερους πόντους από την περιφέρεια και το ‘πέντε’», είπε χαρακτηριστικά ο Μπαρτζώκας.