Ήταν που ήταν στραβό το κλίμα, το έφαγε κι ο γάιδαρος. Ο Ολυμπιακός πήγαινε στο ΟΑΚΑ με την ταμπέλα του φαβορί απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που δεν είχε τον Πονίτκα και όχι απλά επικράτησε καθολικά, αλλά ήταν έτοιμος να σπάσει το ρεκόρ των 35 πόντων από το μακρινό 1997. Οι οπαδοί των Πρασίνων δεν άντεξαν τη θλιβερή εικόνα του Παπαγιάννη και των λοιπών παικτών και επέλεξαν να κάνουν το ΟΑΚΑ πεδίο μάχης, με τη διακοπή να σώζει τον Παναθηναϊκό του κόουτς Σερέλη, που αποθεώνεται για τη δουλειά του, από διασυρμό.

Ο Παναθηναϊκός αν και ξεκίνησε ελέγχοντας το σκορ, δεν κατάφερε να ανακόψει το ταχύ προβάδισμα των παικτών του Ολυμπιακού οι οποίοι από το ημίχρονο ήδη εξασφάλισαν απόσταση ασφαλείας, στο πλαίσιο της τέταρτης μεταξύ τους αναμέτρησης για την ανάδειξη του Πρωταθλητή Ελλάδας στο μπάσκετ.

Οι ερυθρόλευκοι με νίκη, εξασφάλιζαν τον τίτλο, ενώ η ομάδα του Χρήστου Σερέλη χρειαζόταν τη νίκη για να οδηγήσει σε πέμπτο αγώνα τη σιρά των τελικών.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι πράσινοι εμφανίστηκαν «αδιάβαστοι», συνεχίζοντας σε διαφορετικό τέμπο από τις απαιτήσεις ενός τελικού, με αποτέλεσμα το «μαξιλαράκι ασφαλείας» του ολυμπιακού να παραμείνει σε διψήφια μεγέθη.

Αποτέλεσμα της αποκαρδιωτικής εμφάνισης 12 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα ήταν οι οπαδοί να εκτονώσουν την δυσαρέσκειά τους ακόμα πιο έντονα σε βάρος του πάγκου των φιλοξενούμενων, πετώντας νερό και αντικείμενα.

Η αποπνικτική ατμόσφαιρα από τα καπνογόνα σε συνδυασμό με την δυσαρέσκεια του Ολυμπιακού, οδήγησε τους διαιτητές του αγώνα σε συμφωνία πως ο Ολυμπιακός πρέπει να μεταφερθεί στα αποδυτήρια και ως μόνη προϋπόθεση για να ολοκληρωθεί το ματς, τέθηκε αρχικά να καθαρίσει η ατμόσφαιρα και εν συνεχεία η αποχώρηση του συνόλου των φιλάθλων.

Μετά την εντολή εκκένωσης του ΟΑΚΑ από τους διαιτητές, ύστερα από τις φωτοβολίδες και τις κροτίδες που έπεσαν κοντά στον πάγκο των φιλοξενούμενων, αρκετοί οπαδοί των «πράσινων» αντέδρασαν έντονα και άρχισαν να σπάνε καθίσματα και να προκαλούν φθορές στο ΟΑΚΑ.

Στον αγωνιστικό χώρο και τις κερκίδες εισήλθαν δυνάμεις των ΜΑΤ για να αποκαταστήσουν την τάξη, με την ατμόσφαιρα να θυμίζει πολεμικό τοπίο.

Με τελικό σκορ 35-63, η οριστική αναβολή του αγώνα είναι γεγονός, συνεπώς αναδεικνύει ως κάτοχο του τροπαίου τον Ολυμπιακό, σε μια ακόμα μελανή σελίδα για τον αθλητισμό στην Ελλάδα.