Τα επεισόδια ανάμεσα στους παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης και της Παρτιζάν στο Game 2 της σειράς των play off στο «WiZink Center» της Μαδρίτης επισκίασαν, αλλά και αμαύρωσαν την διαδικασία μέσω της οποίας θα γίνουν γνωστές οι τέσσερις ομάδες που θα διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο στο Final Four του Κάουνας (19-21 Μαΐου).

Όλοι περίμεναν με αγωνία τις ποινές, με τον πρωταγωνιστή Γιαμπουσέλε να απειλείται ακόμα και με τέσσερα χρόνια εκτός παρκέ για την εγκληματική λαβή που έκανε στον Ντάντε Έξουμ. Αντ’ αυτού, η διοργανώτρια αρχή επέλεξε να ρίξει στα… μαλακά τους υπαιτίους του πρωτοφανούς καυγά, δημιουργώντας απορίες για την απόφασή της.

Η Ρεάλ Μαδρίτης και η Παρτιζάν έλαβαν πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ έκαστη για αντιαθλητική συμπεριφορά και από τις δύο ομάδες που εμπόδισε την κανονική ολοκλήρωση του αγώνα σύμφωνα με το άρθρο 29.1.α) του Πειθαρχικού Κώδικα της Euroleague Basketball.

Ο Γκερσόν Γιαμπουσέλε τιμωρήθηκε με ποινή αποκλεισμού 5 αγωνιστικών σύμφωνα με το άρθρο 27.1.α) του Πειθαρχικού Κώδικα Καλαθοσφαίρισης της Ευρωλίγκας

Στον Κέβιν Πάντερ επιβλήθηκε ποινή αποκλεισμού 2 αγωνιστικών σύμφωνα με το άρθρο 27.1.α) του Πειθαρχικού Κώδικα Καλαθοσφαίρισης της Ευρωλίγκας.

Στον Γκάμπριελ Ντεκ επιβλήθηκε ποινή αποκλεισμού 1 αγωνιστικής σύμφωνα με το άρθρο 27.1.α) του Πειθαρχικού Κώδικα της Ευρωλίγκας Μπάσκετ.

Ο Ματίας Λεσόρ τιμωρήθηκε με ποινή αποκλεισμού 1 αγωνιστικής σύμφωνα με το άρθρο 27.1.α) του Πειθαρχικού Κώδικα Μπάσκετ της Ευρωλίγκας.