Last minute treatments ή αλλιώς οι θεραπείες της τελευταίας στιγμής που θα δώσουν στο δέρμα σου την λάμψη και την υγιή όψη που θες! Ο δερματολόγος Στέλιος Αγγελίδης μας μίλησε για όλες τις σύγχρονες θεραπείες που μπορούμε να κάνουμε στο ιατρείο χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την υγεία του δέρματός μας.

Όπως μάλλον γνωρίζεις μια σειρά δημοφιλών θεραπειών όπως τα Laser και τα παραδοσιακά χημικά πήλινκγ είναι ακατάλληλα για τους μήνες με έντονη ηλιοφάνεια καθώς μπορεί να προκαλέσουν ποικίλα, σοβαρά προβλήματα όπως υπερμελάγχρωση. Για το λόγο αυτό συζητήσαμε μαζί του για εκείνες τις θεραπείες τα σύγχρονα πρωτόκολλα των οποίων τις καθιστούν κατάλληλες ακόμα και για τώρα που βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού!

1.Summer peeling:Υπάρχουν πίλινγκ τα οποία μπορούν να γίνουν και το καλοκαίρι! Τα νέα πίλινγκ είναι αυτόλογα και άρα δεν χρειάζονται εξουδετέρωση, δεν προκαλούν απολέπιση και δεν απαιτούν χρόνο αποθεραπείας. Βοηθούν να φύγουν τα νεκρά κύτταρα χωρίς ωστόσο να υπάρχει ο κίνδυνος της μεταφλεγμονώδους υπερμελάγχρωσης όπως με τα παλιότερα. Επίσης, τα φωτοδυναμικά πήλινγκ (τα οποία γίνονται με μάσκες αντιγήρανσης με φώτα) λειτουργούν σε δύο μήκη κύματος το ένα είναι αντιφλεγμονώδες και το άλλο βιοαναζωογονητικό αντιμετωπίζοντας παθήσεις όπως η ακμή και οι δυσχρωμίες ενώ είναι και μια από τις πιο εξελιγμένες θεραπείες αντιγήρανσης.Μία ακόμα διαφορά με τα παλιά είναι ότι οι ουσίες που χρησιμοποιούνται δεν κάνουν απολέπιση και ταυτόχρονα προσφέρουν ενυδάτωση καθώς μαζί με τοπική αγωγή στο σπίτι κάνουν το δέρμα πιο ενισχυμένο και ανθεκτικό.

2. PRP Θεραπεία: Η αυτόλογη μεσοθεραπεία με αίμα χρησιμοποιεί τα αιμοπετάλια τα οποία έχουν αυξητικούς παράγοντες ενώ επιπλέον είναι το πιο αντιγηραντικό, επουλωτικό και αναγεννητικό συστατικό που υπάρχει και χρησιμοποιείται μεσοθεραπευτικά σε μια σειρά παθήσεων όπως οι ουλές ακμής. Ακόμα, προσφέρει και ογκομετρική αποκατάσταση σε σημεία όπως τα ζυγωματικά χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιηθεί υαλουρονικό. Η μέθοδος αυτή, έχει ως βασικό πλεονέκτημα ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ανάλογο του μέγιστου της αρχικής κατάστασης (πριν την φθορά του χρόνου) και άρα φτιάχνεις τον δικό σου όγκο με αυτόλογη μεταμόσχευση κυττάρων που διαρκεί περισσότερο χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος παραμόρφωσης λόγω άλογης και υπερβολικής χρήσης του υαλορονικού. Επίσης , εκτός από την αντιγήρανση βοηθάει σε ευερέθιστα, δυσανεκτικά δέρματα, στην ροδόχρους ακμή, στο μέλασμα, βελτιώνει την υφή της επιδερμίδας και προσφέρει σύσφιξη. Η αυτόλογη μεσοθεραπεία είναι η ναυαρχίδα των σύγχρονων θεραπειών αφού το μόνο που δεν μπορεί να αντικαταστήσει είναι το Botox και νήματα.

3. Υδροδερμοαπόξεση: Σε αντίθεση με τις παλιότερες αποξέσεις που γίνονταν με κεφαλές διαμαντιών αυτή πραγματοποιείται με την δύναμη του νερού έτσι, δεν προκαλεί ερεθισμό και είναι φιλικότερη προς το δέρμα. Ταυτόχρονα, μπορεί να γίνει και υδρομεσοθεραπεία στην οποία περνάει ένα κοκτέιλ δραστικών συστατικών στο μεσόδερμα χωρίς ενέσεις. Με την συγκεκριμένη μέθοδο οι βιταμίνες περνούν στο δέρμα το οποίο έχει απαλλαγεί από περιττό σμήγμα και νεκρά κύτταρα γεγονός που επιτρέπει στα συστατικά να διεισδύσουν και να προσφέρουν λάμψη και ενυδάτωση.

4. Fractional ραδιοσυχνότητες. Αντίθετα με τα παραδοσιακά laser τα οποία απαγορεύονται κατά τους μήνες του καλοκαιριού οι fractional ραδιοσυχνότητες στοχεύουν κατευθείαν στους ινοβλάστες όπου οι βελόνες περνάνε το ρεύμα στο χόριο αφήνοντας ανέπαφη την επιδερμίδα, χωρίς να την τραυματίζουν. Αυτό την καθιστά ιδανική θεραπεία για το καλοκαίρι και προσφέρει ανάπλαση των κυττάρων και αντιγήρανση.

Info: Δερματολογική Κλινική Narcissus – Στέλιος Αγγελίδης, Βασιλίσσης Σοφίας 90, 21 0770 1186