Τι είναι οι διακοπές; Τι είναι το καλοκαίρι; Είναι το συναίσθημα που κουβαλάς μαζί σου σε έναν τόπο και αυτό που παίρνεις μαζί σου όταν επιστρέφεις από αυτόν τον τόπο. Είναι η φυγή από το σπίτι σου για να απομακρυνθείς από αυτό και να σου λείψει. Είναι κάποιοι άνθρωποι που σε συντροφεύουν. Μόνο που δεν είναι μόνο η παρέα σου. Είναι κι οι άνθρωποι που σου προσφέρουν την ευκολία των διακοπών. Και στο Ajul Luxury Hotel & Spa Resort τα καταλαβαίνεις όλα αυτά. Κυρίως όμως καταλαβαίνεις πως μπορείς να βάλεις μια παύση στον χρόνο.

Ούτως ή άλλως στα all inclusive ξενοδοχεία, υπάρχει αυτή η αίσθηση πως τίποτα δε σε κυνηγάει, γιατί έχεις καλό φαγητό σε απόσταση αναπνοής, πισίνα και παραλία σε απόσταση αναπνοής και μια ευκαιρία για διάφορες δραστηριότητες.

Στο Ajul Luxury Hotel & Spa Resort αυτό αποκτά μια επιπρόσθετη διάσταση και αξία, γιατί μιλάμε για μια μικρή πολιτεία χωμένη σε μια δασερή έκταση στην Αγία Παρασκευή της Χαλκιδικής, όπου τίποτα δεν θα σου λείψει.

Το καταλαβαίνεις στο πρώτο σου βήμα μέσα στον κεντρικό χώρο της ρεσεψιόν, όπου κυριαρχεί το ξύλο και ένα decor με έντονες αφρικάνικες νότες. Είναι σαν να είσαι χωμένος κάπου σε μια ζούγκλα, απομακρυσμένος από τα πάντα, όπου τίποτα δε μπορεί να σε ενοχλήσει. Κι αυτή η αίσθηση επιτείνεται από το μεγάλο συντριβάνι στον κάτω χώρο.

Ο ήχος του νερού είναι σαν ένας καταρράκτης που σε πλημμυρίζει με ηρεμία. Όσο αγχωμένος κι αν είσαι, με το που κάτσεις σε μια από τις κούνιες της ρεσεψιόν, με το νερό πίσω σου να παφλάζει, θα είσαι ο πιο ζεν άνθρωπος, η πιο ζεν σου εκδοχή σίγουρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στο Wyndham Grand Mirabello Bay στην Κρήτη θα καταλάβεις τι θα πει «διακοπές»

Ο ήχος και η εικόνα είναι τα πιο σημαντικά στοιχεία στις ταινίες του Γουές Άντερσον και του Κρίστοφερ Νόλαν. Και το σκηνικό στο Ajul Luxury Hotel & Spa Resort θα μπορούσε να είναι σκηνικό σε ταινία τους, ιδίως του πρώτου.

Σε όλο αυτό το σκηνικό, το φως έχει κυρίαρχη θέση. Η γυάλινη οροφή επιτρέπει στο φως να εισχωρήσει, ενώ το μεγάλο διακοσμητικό με τα χρυσά δαχτυλίδια, κατευθύνει το φως σε μια πορεία περιδίνησης προς τα κάτω.

Τα δωμάτια

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά, που είναι φυσικά τα δωμάτια. Υπάρχουν τρεις επιλογές: τα κανονικά δωμάτια, τα bungalows και οι βίλες που χωρίζονται σε presidential και σε royale.

Η επιλογή φυσικά καθορίζεται από την τσέπη του καθενός. Εγώ απλά θα πω πως κάθε μία έχει τα benefits της. Στην περίπτωση των δωματίων, υπάρχουν δύο μεγάλες κοινόχρηστες πισίνες που είναι στα μπαλκόνια του πρώτου ορόφου και γενικώς ένα κλίμα πιο «εκδρομή με την παρέα».

Στα bungalows που βρίσκονται στα πέριξ της μεγάλης πισίνας, υπάρχει μια περισσότερη ηρεμία και το κάθε ένα διαθέτει και τη δική του μικρή πισίνα.

Στις βίλες η φάση είναι εντελώς άλλη. Απέχουν 5-6 λεπτά με τα πόδια από το κεντρικό κτήριο και 2 λεπτά από την μεγάλη πισίνα. Εκεί υπάρχει μεγαλύτερη ησυχία και απομόνωση, ενώ κάθε μία διαθέτει δύο μπάνια, δύο υπνοδωμάτια, ένα μεγάλο σαλόνι με κουζίνα και μια βεράντα με καναπέ, καρέκλες. Αυτά μόνο; Όχι δα. Έχει και μια μεγάλη πισίνα για να κάνεις στα γρήγορα το πρωί την ηλιοθεραπεία σου και την κολύμβησή σου πριν πας για το πρωινό.

Είναι η αιχμαλωσία της απόλυσης ηρεμίας στις βίλες, γιατί δεν υπάρχει φασαρία γύρω, βλέπεις πράσινο και στο βάθος της θάλασσα και μπορείς να απελευθερωθείς. Μπορείς να αράξεις στον καναπέ ή στην ξαπλώστρα το απόγευμα και να διαβάζεις το βιβλίο σου καθώς δύει ο ήλιος, μπορείς να κυκλοφορείς γυμνός, μπορείς να κάνεις και γιόγκα ή γυμναστική μόνος σου εκεί.

Τα εστιατόρια

Υπάρχουν τρία σημεία για να φας στο Ajul Luxury Hotel & Spa Resort. Υπάρχει η κεντρική σάλα εστιατορίου όπου βρίσκεται ο μπουφές για το πρωινό το μεσημεριανό και το βραδινό. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία, σε βαθμό που δεν ξέρεις τι να πρωτοδοκιμάσεις. Υπάρχει ένας πάγκος με λαχανικά και σαλάτες, ένας με φρούτα, ένας με ζυμαρικά και ρύζι, ένας με σος, ένας με κρεατικά και συνοδευτικά, γενικώς δεν πρέπει να υπάρχει διατροφική συνήθεια που να μην καλύπτεται. Είτε θες να φας υγιεινά, είτε φουλ θρεπτικά γιατί κάνεις ενδυνάμωση, είτε είσαι vegetarian/vegan, στον μπουφέ του Ajul Luxury Hotel & Spa Resort υπάρχουν όλα.

Το σημαντικό είναι πως δεν πρόκειται για φαγητά της ποσότητας, με την ποιότητα να εκλείπει. Θα βρεις γεύσεις να σε ενθουσιάσουν και φαγητά που θυμίζουν ταυτόχρονα παιδικές αναμνήσεις, αλλά έχουν και την δική τους οπτική.

Εκτός της κεντρικής αίθουσας, μπορείς να πάρεις το φαγητό σου στη βεράντα στον πάνω όροφο, στο Ambrosia Italian Restaurant όπου εκεί το φαγητό ξεφεύγει από τα του μπουφέ και πάμε σε ιταλικά πιάτα και γεύσεις. Ιδίως στη δύση του ηλίου, το σημείο είναι μαγευτικό, γιατί βλέπεις τις τελευταίες ακτίνες φωτός να πέφτουν και να έρχεται σιγά σιγά η νύχτα για να απλωθεί σε αυτή την εντυπωσιακή θέα. Αν έχουν μαζευτεί και μερικά σύννεφα, το θέαμα είναι ακόμα πιο όμορφο.

Γενικότερα, είναι ένα σημείο που αξίζει να φας μαζί με το ταίρι σου ή την παρέα σου ή ακόμα και συναδέλφους, αν έχετε πάει εκεί για επαγγελματικό λόγο.

Μετά, για πιο παραδοσιακές καταστάσεις, υπάρχει ο χώρος πίσω από το Infinity Pool, το Thymari όπου η φάση είναι μεζέδες και ποικιλίες κρεατικών ως επί το πλείστον, κρασί ή μπύρα και συνοδεία μουσικής και ακριβώς δίπλα το Meet ‘n’ Eat καθαρά για κρεατικά.

Οι πισίνες και η παραλία

Εκτός από τις ιδιωτικές πισίνες κάθε δωματίου, στο Ajul Luxury Hotel & Spa Resort υπάρχει η μεγάλη Infinity Pool που δεσπόζει από ψηλά και υπάρχουν και οι μικρές πισίνες ακριβώς έξω από το εστιατόριο, με τις ξαπλώστρες μέσα στο νερό, ενώ διαθέτει και τις δύο πισίνες που αναφέρθηκαν πριν. Συνολικά, υπάρχουν πέντε πισίνες διαφορετικού μεγέθους και για διαφορετική συνθήκη.

Φυσικά, μπορείτε πάντοτε να περπατήσετε μέχρι την παραλία του Ajul Luxury Hotel & Spa Resort, όπου υπάρχουν ξαπλώστρες με ψάθινες ομπρέλες και με θέα όλο τον κόλπο.

Τα μπαρ

Δεν θυμάμαι να έχω πάει σε άλλο τέτοιο ξενοδοχείο και να έχω βρει τέτοια ποικιλία σε cocktails και τόσο καλά ποτά. Η Άντρια από την Πορτογαλία είναι μια αιτία για αυτό, αλλά και η φιλοσοφία του Ajul Luxury Hotel & Spa Resort που θέλει να προσφέρει όντως όλες τις επιλογές στον επισκέπτη.

Μια επιλογή για ποτό είναι στη βεράντα, δίπλα στο Ambrosia, όπου υπάρχουν stands και ξαπλώστρες για να πίνεις το cocktail σου όσο πιο χαλαρός και ανέμελος γίνεται.

Αν πάλι είσαι πιο party animal, θα πας στο Ananas Pool Bar δίπλα στην Infinity Pool, είτε με μαγιό για να πίνεις cocktail μέσα στην πισινούλα που έχει κυκλικά είτε το βράδυ ντυμένος casual ή με τα καλά σου. Το ωραίο εκεί είναι ότι έχει σημεία για μεγάλες παρέες, με τραπέζια σαν ροτόντες και πάντα θα βρεις και μια μελωδία, συνήθως τζαζ, να συνοδεύει το cocktail σου.

Το Spa, το γυμναστήριο και οι δραστηριότητες στο Ajul Luxury Hotel & Spa Resort

Για το τέλος, άφησα τα πιο…ενεργητικά πράγματα στο Ajul Luxury Hotel & Spa Resort. Βασικά όχι όλα. Γιατί το Spa είναι η αποθέωση της ηρεμίας που περιέγραψα πιο πάνω. Διαθέτει εννοείται εσωτερική πισίνα, την οποία επίτηδες δεν ανέφερα παραπάνω. Διαθέτει επίσης χώρο υποδοχής για να αράξεις όσο περιμένεις τη σειρά σου για το μασάζ και χώρο για να χαλαρώσεις μετά από αυτό. Κατόπιν αιτημάτων, υπάρχουν και υπαίθρια μαθήματα γιόγκα.

Ακριβώς δίπλα, έχει το γυμναστήριο του Ajul Luxury Hotel & Spa Resort που διαθέτει δύο διαδρόμους γυμναστικής, ένα όργανο κωπηλατικής, weight rack από 3 ως 10 κιλά, ποδήλατο, πάγκο, ελλειπτικό και double home fitness station για να γυμνάσεις στήθος και τρικέφαλα και να κάνεις pull ups.

Στα πιο υπαίθρια, υπάρχει το adventure park, όπου θα βρεις γήπεδο για beach volley, για μπάσκετ και τένις, με το Ajul Luxury Hotel & Spa Resort να σου παρέχει όσα χρειάζεται.

Η καλύτερη δραστηριότητα είναι πάντως το snorkeling που μπορείς να κάνεις στην παραλία, με το ξενοδοχείο να οργανώνει εξορμήσεις για να εξερευνήσεις τη θάλασσα της περιοχής.

Στις έτερες εγχώριες δραστηριότητες, το Ajul Luxury Hotel & Spa Resort είναι teen & kids friendly, αφού διαθέτει χώρο δραστηριοτήτων για παιδιά και ένα entertainment room με playstation.

Η σειρά με την οποία αναπτύχθηκαν όλα τα παραπάνω, ήταν αύξουσα. Και γι’ αυτό στο φινάλε έχω αφήσει τον χώρο δίπλα στο Infinity Pool του Ajul Luxury Hotel & Spa Resort όπου υπάρχει μια μεγάλη οθόνη για προβολές ταινιών και απλωμένα πουφ. Φαντάσου να βλέπεις ένα ωραίο animation – ας μην κοροϊδευόμαστε, το καλοκαίρι θέλουμε και οι μεγάλοι να βλέπουμε animation – και να έχεις από πάνω σου έναν ουρανό με αστέρια. Αφήνεσαι μέχρι και να σε πάρει ο ύπνος εκεί.

Οι άνθρωποι του Ajul Luxury Hotel & Spa Resort

Για να κάνουμε έναν κύκλο, για να ολοκληρωθεί αυτό το ταξίδι εμπειριών που αφηγούμαι τόση ώρα, θα πρέπει να καταλήξουμε εκεί απ’ όπου ξεκινήσαμε. Αυτό δεν είπαμε πως είναι οι διακοπές; Μια απομάκρυνση από τον τόπο σου για να ξαναγυρίσεις σε αυτόν.

Μιλήσαμε για τους ανθρώπους που μπαίνουν στις καλοκαιρινές σου εμπειρίες χωρίς να τους έχεις υπολογίσει. Στο Ajul Luxury Hotel & Spa Resort υπάρχει προσωπικό για να καλύψει κάθε σου ανάγκη και με μοναδικό γνώμονα να κάνει την εμπειρία απρόσκοπτη και απολαυστική.

Κι αν θες την προτροπή-συμβουλή μου, επειδή στο Ajul Luxury Hotel & Spa Resort είναι πάντοτε έτοιμοι να σε εξυπηρετήσουν, να θυμάσαι ότι ένα χαμόγελο, ένας καλός λόγος και μια παραπάνω επικοινωνία, τους κάνει πιο εύκολο το έργο.

* Σχετικά με τη ZEUS International Hotels & Resorts

Με 22 πολυτελή ξενοδοχεία (7 από τα οποία ιδιόκτητα), πάνω από 4000 δωμάτια σε κορυφαίους προορισμούς της Μεσογείου και της Ανατολικής Ευρώπης και περισσότερους από 1.000.000 επισκέπτες ανά έτος, η ZEUS δημιουργεί αυθεντικές εμπειρίες ευζωίας για κάθε είδους ταξιδιώτη. Από την Κρήτη ως τη Χαλκιδική, το Μιλάνο μέχρι τη Γένοβα και από τη Λευκωσία ως το Βουκουρέστι, προσφέρει αξέχαστες αποδράσεις εστιάζοντας στην άνεση, την απόλαυση, την ευεξία και την ποιότητα -βασικές αρχές μιας φιλοσοφίας που περιγράφεται από το μότο «A Zeus experience».

Η ZEUS, εμπνέεται από την κουλτούρα κάθε τόπου για να προσφέρει ζεστή και ανεπιτήδευτή φιλοξενία που αναδεικνύει την κάθε στιγμή, προσφέροντας ονειρική διαμονή δίπλα στη θάλασσα, ανάμεσα στα βουνά, στις όχθες μιας ήσυχης λίμνης ή στο κέντρο μιας πολύβουης πόλης. Επιπλέον, από το 2014 που ιδρύθηκε, έχει συνδεθεί με τη λειτουργία, τη διαχείριση και την ανάπτυξη σημαντικών τουριστικών έργων και πολυτελών καταλυμάτων, αποσπώντας βραβεία και αναγνωριζόμενη ως μία κορυφαία επιχείρηση της ελληνικής οικονομίας.

Μεταξύ άλλων, συνεργάζεται αγαστώς με διεθνείς αλυσίδες όπως Wyndham Hotels & Resorts, Hilton Worldwide Holdings Inc., Radisson Hotel Group και Marriott International, ενώ παρέχει ολοκληρωμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για απαιτητικά εγχειρήματα εντός και εκτός Ελλάδας.

** Μάθε περισσότερα για το Ajul Luxury Hotel & Spa Resort εδώ.