Λατρεύεις την περιπέτεια στο ταξίδι σου, αλλά γουστάρεις και το χαλάρωμα στην παραλία; Σ’ αρέσουν τα εξωτικά μέρη και η Λατινική Αμερική, αλλά δεν θέλεις ανεβοκατεβαίνεις στα υψόμετρα του Περού και ζητάς κάτι πιο χαλαρό από το Ρίο ή το Μπουένος Άιρες; Λύση υπάρχει και είναι όχι μόνο ιδανική, αλλά και προσιτή: Κόστα Ρίκα!

Η πλούσια ακτή, αυτό σημαίνει Κόστα Ρίκα, τα συνδυάζει όλα: Μπορείς να δεις εντυπωσιακά τοπία, καταρράκτες και μαγικά φυσικά πάρκα, να περιηγηθείς στο εσωτερικό με την πυκνή βλάστηση και την περιπέτεια, να θαυμάσεις αρχιτεκτονική περασμένων αιώνων, αλλά παράλληλα να απολαύσεις και εκπληκτικές παραλίες, μάλιστα σε δύο ωκεανούς! Η Κόστα Ρίκα έχει ακτογραμμή και στην Καραϊβική θάλασσα, αλλά και στον Ειρηνικό Ωκεανό. Οπότε μ’ ένα ταξίδι μπορείς να τσεκάρεις και τα δύο…

Ταξίδι με ασφάλεια και ευκολία στη γλώσσα

Επίσης, πρόκειται για ένα κράτος με υψηλό δείκτη ασφάλειας και τους περισσότερους κατοίκους να μιλούν πολύ καλά αγγλικά, πέρα από τα ισπανικά που είναι η επίσημη γλώσσα. Τα πολλά χρόνια υποδοχής των (Αμερικανών κυρίως) τουριστών έχουν δημιουργήσει μια κουλτούρα φιλοξενίας που δεν θα βρεις στην Κεντρική Αμερική.

Παρακάτω, λοιπόν, θα διαβάσεις τα ωραιότερα πράγματα που μπορείς να δεις και να κάνεις σ’ ένα ταξίδι στην Κόστα Ρίκα.

 Αν είσαι κάτω από 30, αυτό είναι το ιδανικό ταξίδι: Η χώρα της Αμερικής που είναι πρότυπο περιβαλλοντικής καινοτομίας και αγγίζει 2 ωκεανούς

Guanacaste

Η «Χρυσή Ακτή» της Κόστα Ρίκα στην Καραϊβική είναι ένας από τους κορυφαίους προορισμούς της χώρας, και αυτό δεν οφείλεται μόνο στις απομονωμένες παραλίες της. Μέσα σε λίγα χιλιόμετρα μπορείς να βρεις ξηρές περιοχές, αλλά ομιχλώδη τροπικά δάση που καλύπτονται από σύννεφα που βρίσκονται σε άλλα μέρη της χώρας. Στα ανατολικά, θα θαυμάσεις τα ηφαίστεια που περιλαμβάνουν την Cordillera de Guanacaste. Κατά μήκος της ακτής, που εκτείνεται μέχρι τα σύνορα με τη Νικαράγουα, θα βρεις εκπληκτικές παραλίες που πλαισιώνουν θέρετρα all-inclusive και απομακρυσμένα ψαροχώρια.

Πιο μέσα στην ενδοχώρα, θα ανακαλύψετε μια ακμάζουσα κουλτούρα που έχει ανθίσει από την ισπανική αποικιακή κυριαρχία, σχεδόν για τέσσερις αιώνες. Τα πιο σημαντικά αξιοθέατα περιλαμβάνουν το παρθένο, γεμάτο φοίνικες Playa Carrillo, το εθνικό πάρκο Rincón de la Vieja και το πρώτο εθνικό πάρκο της Κόστα Ρίκα, το Santa Rosa.

Ecotermales Fortuna

Το Ecotermales Hot Springs βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη La Fortuna και προσφέρει ένα χαλαρωτικό διάλειμμα. Τα πλούσια σε μαγνήσιο νερά του θερμαίνονται από τη φυσική ενέργεια του ηφαιστείου Arenal και συγκεντρώνονται σε πολλές πισίνες με βράχους που περιβάλλονται από ξαπλώστρες και ένα καταπράσινο τροπικό δάσος. Το φυσικό νερό ανανεώνεται κάθε 45 λεπτά. Οι λουόμενοι βρίσκουν πέντε πισίνες που κυμαίνονται από 30-42 βαθμούς Κελσίου, καθώς και ένα ζευγάρι μπαρ και ένα εστιατόριο στις εγκαταστάσεις.

Υπάρχουν επίσης πισίνες με δροσερό νερό και ένας καταρράκτης ιδανικός για να απολαύσεις ένα υδρομασάζ. Οι περισσότεροι ταξιδιώτες δίνουν credits και στις πεντακάθαρες εγκαταστάσεις, αλλά και οικονομικά ποτά και το νόστιμο φαγητό.

 Αν είσαι κάτω από 30, αυτό είναι το ιδανικό ταξίδι: Η χώρα της Αμερικής που είναι πρότυπο περιβαλλοντικής καινοτομίας και αγγίζει 2 ωκεανούς

Manuel Antonio National Park

Το Εθνικό Πάρκο Manuel Antonio είναι ένας από τους μικρότερους προστατευόμενους χώρους πρασίνου της Κόστα Ρίκα, σχεδόν 10 τ. χλμ. Αλλά εκεί θα βρεις αδέσμευτες παραλίες, απομονωμένους κολπίσκους με κοραλλιογενείς υφάλους, μονοπάτια της φύσης και ένα πυκνό τροπικό δάσος. Μπορείς να περιπλανηθείς σε ένα από τα μονοπάτια για να εντοπίσεις σπάνια πουλιά, καμουφλαρισμένα ιγκουάνα και μωβ και πορτοκαλί καβούρια. Υπάρχει μια ποικιλία από οργανωμένες εκδρομές που σε βγάζουν από τον κίνδυνο της ταλαιπωρίας, εκδρομές με καγιάκ μέχρι βόλτες με σκάφος.

San Jose

Το Σαν Χοσέ, η πρωτεύουσα της Κόστα Ρίκα, χρησιμεύει ως κεντρική βάση για εξερεύνηση, καθώς διαθέτει και το μεγάλο διεθνές αεροδρόμιο που θα σε υποδεχτεί. Το Barrio Amón είναι δημοφιλές στους τουρίστες για τα αιωνόβια αρχοντικά του και την αρχιτεκτονική του. Το Barrio Escalante είναι εξίσου δημοφιλές για την ποικιλία από εστιατόρια, μπαρ και καφέ. Αν σκοπεύεις να μείνεις στην πόλη για λίγες μέρες, να επισκεφθείς τις εξαιρετικές συλλογές στο Pre-Columbian Gold Museum.και το Μουσείο Jade, το οποίο βρίσκεται μπροστά από την Plaza de la Democracia. Και τα δύο μουσεία φιλοξενούν εκθαμβωτικά και σπάνια προκολομβιανά αντικείμενα.

 Αν είσαι κάτω από 30, αυτό είναι το ιδανικό ταξίδι: Η χώρα της Αμερικής που είναι πρότυπο περιβαλλοντικής καινοτομίας και αγγίζει 2 ωκεανούς

Arenal Volcano

Το ηφαίστειο Αρενάλ, το πιο γνωστό της Κόστα Ρίκα, βρίσκεται σε ύψος πάνω από 1.500 μέτρα και φαίνεται να αγγίζει τα σύννεφα. Το ηφαίστειο παρέμεινε αδρανές για 400 χρόνια και στη συνέχεια, στις 29 Ιουλίου 1968, ο Αρενάλ ξύπνησε από τον ύπνο του. Ένας ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την περιοχή και μια έκρηξη λάβας που ακολούθησε εξαφάνισε τρία κοντινά χωριά. Οι συχνές εκρήξεις συνεχίστηκαν μέχρι το 2010, όταν το ηφαίστειο εισήλθε ξανά σε κύκλο ηρεμίας.

Σήμερα μπορείς να εξερευνήσεις την περιοχή του Εθνικού Πάρκου Arenal Volcano έκτασης σχεδόν 30.000 στρεμμάτων, το οποίο αποτελεί μέρος της μεγαλύτερης περιοχής διατήρησης Arenal Tilaran έκτασης 500.000 στρεμμάτων. Δημοφιλείς δραστηριότητες και αξιοθέατα περιλαμβάνουν μονοπάτια πεζοπορίας, ιαματικές πηγές, ιππασία, zip line και ράφτινγκ στο ποτάμι.

Monteverde

Φαντάσου ένα δάσος που αγγίζει τα σύννεφα με τα εντυπωσιακά ψηλά δέντρα, σαν μια θάλασσα από πράσινο, 100 θηλαστικά, 400 είδη πουλιών και 1.200 είδη αμφιβίων Αυτό είναι το καταπράσινο καταφύγιο 35.000 στρεμμάτων του Monteverde. Επιπλέον, το Monteverde Cloud Forest φιλοξενεί περισσότερο από το 2% της παγκόσμιας βιοποικιλότητας και το 10% των φυτών του είναι ενδημικά του καταφυγίου. Με το μοναδικό του περιβάλλον, το Monteverde είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Κόστα Ρίκα.

Οι παλαιότεροι επισκέπτες συνιστούν ανεπιφύλακτα την πρόσληψη τοπικού οδηγού αν πας στο καταφύγιο αναζητώντας άγρια ​​ζωή, καθώς οι ντόπιοι θα σς βοηθήσουν να εντοπίσετε εύκολα τα ζώα.

 Αν είσαι κάτω από 30, αυτό είναι το ιδανικό ταξίδι: Η χώρα της Αμερικής που είναι πρότυπο περιβαλλοντικής καινοτομίας και αγγίζει 2 ωκεανούς

La Paz

Η Λα Παζ μπορεί να φαίνεται ήσυχη και ακόμα με την πρώτη ματιά, αλλά αυτό το οικολογικό πάρκο 70 στρεμμάτων σφύζει από δραστηριότητα. Από βατράχους που κράζουν και πεταλούδες που φτερουγίζουν μέχρι τζάγκουαρ που βουίζουν και αράχνες μαϊμούδες που ουρλιάζουν, το πάρκο είναι ο παράδεισος για τους λάτρεις της άγριας ζωής. Για όσους αναζητούν τη φύση, τα μονοπάτια πεζοπορίας, μαζί με τους πέντε ρέοντες καταρράκτες του κήπου είναι και τα δύο must-do. Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι μπορείς να δεις και να βιώσεις δεκάδες διαφορετικά πράγματα σε λιγότερο από δύο ώρες.

Tabacon

Μετά από ένα ταξίδι στο ηφαίστειο Arenal, αφιέρωσε λίγο χρόνο από το ταξίδι σου για να απολαύσεις τις πολυτελείς ιαματικές πηγές του Tabacón. Το Tabacón Grand Spa Thermal Resort είναι μια ευχάριστη απόδραση για τους ταξιδιώτες. Το θερμαινόμενο από ηφαίστειο μεταλλικό νερό συλλέγεται σε πισίνες με θερμοκρασίες που κυμαίνονται από τους αναζωογονητικούς 25 βαθμούς έως τους μυοχαλαρωτικούς 37 βαθμούς. Δίπλα στα ιαματικά λουτρά, το κορυφαίο σπα του Tabacón διαθέτει λουτρό με ηφαιστειακή λάσπη, απολέπιση με καφέ και μια σειρά από θεραπείες μασάζ.

Rio celeste

Τα γαλαζοπράσινα νερά του ποταμού Celeste προσελκύουν επισκέπτες από πολύ μακριά στην Cordillera de Guanacaste, μια ηφαιστειακή οργή που βρίσκεται στη βορειοδυτική γωνία της χώρας κοντά στα σύνορα με τη Νικαράγουα. Οι επισκέπτες προσελκύονται σε αυτήν την περιοχή για το εθνικό πάρκο Tenorio Volcano, το οποίο φιλοξενεί τον καταρράκτη Rio Celeste ύψους σχεδόν 100 μέτρων. Ο καταρράκτης προσελκύει επισκέπτες για τα υπέροχα γαλάζια νερά του. Σύμφωνα με την τοπική παράδοση, ο Θεός σ’ εκείνο το μέρος ξέπλυνε τα πινέλα του στο ποτάμι αφού έβαψε τον ουρανό μπλε! Για να φτάσεις στον καταρράκτη, θα πρέπει να διασχίσεις ένα σύντομο, σχετικά εύκολο μονοπάτι. Το πρώτο τμήμα είναι πλακόστρωτο και μετά έχει χαλίκι και σκαλοπάτια.

Cano Island

Ως ένας από τους κορυφαίους προορισμούς για καταδύσεις και κολύμβηση με αναπνευστήρα (όχι επαγγελματική κατάδυση με μπουκάλες) στην Κόστα Ρίκα, το νησί Caño προσελκύει ταξιδιώτες για την ποικιλόμορφη θαλάσσια ζωή του. Προσβάσιμο μόνο με οργανωμένη περιήγηση, τα νερά που περιβάλλουν το νησί είναι κρυστάλλινα και ο κοραλλιογενής ύφαλος προστατεύει τη μικρότερη θαλάσσια ζωή.

Οι περισσότερες εκδρομές διαρκούν όλη την ημέρα και περιλαμβάνουν 45 λεπτά με βάρκα από και προς το νησί. Αν σε πειράζει η θάλασσα πάρε μία δραμαμίνη, υπάρχει μπόλικο κυματάκι. Χρειάζεται, επίσης, και μια αλοιφή για τσιμπήματα από μέδουσες και τσούχτρες. Από το πλοίο κιόλας μπορείς να θαυμάσεις καρχαρίες και χελώνες να κολυμπούν κοντά σου, καθώς και δελφίνια.