Το The Witcher επέστρεψε μετά από δύο χρόνια και αυτό είναι από μόνο του μια πρόκληση. Η πρώτη σεζόν ήταν πολύπλοκη και αν δεν είχες καμία ιδέα από τα βιβλία, ήταν πολύ δύσκολο να κάνεις keep up. Άρα με ένα τέτοιο χρονικό κενό, είναι λογικό να έχει χαθεί η επαφή με τα όσα είδαμε, σε βαθμό που κανένα recap να μην βοηθάει. Ευτυχώς, οι δημιουργοί της σειράς έκαναν τη δεύτερη σεζόν πιο κατανοητή και επιτρέπουν σε όσους δεν έχουν διαβάσει τα βιβλία, να κατανοήσουν το νέο timeline.

Είναι όμως η δεύτερη σεζόν μια σεζόν 8 επεισοδίων στα οποία γίνονται πολλά στα 7 επεισόδια και στο 8 γίνονται ακόμα περισσότερα. Για την ακρίβεια, το 8ο επεισόδιο, το φινάλε δηλαδή, είναι τόσο γεμάτο και πληθωρικό σε λεπτομέρειες και πληροφορία, που κάνει το ακριβώς αντίστροφο. Αν δηλαδή γνωρίζεις τα βιβλία, τότε μπουκώνεις περισσότερο με όσα βλέπεις, γιατί μπορείς να κάνεις σύνδεση με τις ιστορίες που έχουν αποτυπωθεί πιστά και με όσες διαφοροποιούνται.

Αν δεν έχεις δει τη δεύτερη σεζόν, τότε να ξέρεις πως από δω και κάτω έρχονται spoilers. Οπότε ή προφυλάξου και κλείσε το tab ή πάρε πάνω σου την ευθύνη. Όχι ότι το The Witcher είναι μια σειρά που τα spoilers σημαίνουν και πολλά στο μυαλό κάποιου που την έχει δει, αφού υπάρχουν πολλά ονόματα και timelines.

Η Σίρι και η Βόλεθ Μέιρ

Η Σίρι έχει παγιδευτεί σε μια ψευδαίσθηση. Η Βόλεθ Μέιρ έχει καταλάβει το σώμα της και της παρουσιάζει τον τόπο της, τη Σίντρα, πριν καταστραφεί. Η Σίρι αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά, αλλά δε μπορεί να αποχωριστεί τα αγαπημένα της πρόσωπα, σε αυτή τη δεύτερη ευκαιρία που της δίνεται. Την ίδια στιγμή όμως, όσο η ψυχή της βλέπει άλλα, το σώμα της διαπράττει εγκλήματα και επιτίθεται στον Οίκο των Γητευτών.

Ο Βέσεμιρ και οι υπόλοιποι πίνουν το ελιξήριο τους και αποφασίζουν να σκοτώσουν τη Σίρι. Ο Γκέραλτ όμως τους ζητάει να μην τη σκοτώσουν, αλλά να τον αφήσουν να τη σώσει. «Οι Γητευτές δε σκοτώνουν από φόβο. Σκοτώνουν για να σώσουν ζωές». Σε αυτό το σημείο ο The Witcher και η Γένεφερ θα βρεθούν για πρώτη φορά στη δεύτερη σεζόν μαζί, με τη Γένεφερ να έχει φτιάξει με τη βοήθεια του Γιάσκερ ένα φίλτρο, ώστε να μπορέσει να βγάλει τη Βόλεθ από το σώμα της Σίρι.

Οι Γητευτές βρίσκουν τη Σίρι στο Δέντρο των Φυλαχτών και ο The Witcher ζητάει από τη Βόλεθ να αφήσει τη Σίρι ελεύθερη και θα της δώσει όποιο αντάλλαγμα ζητήσει. Μέχρι και το σώμα του προσφέρει, όμως απορρίπτεται. Η Βόλεθ ανοίγει στα δύο το Δέντρο και βγάζει από μέσα έναν μονόλιθο. Τον σπάει και στέλνει κομμάτια του στους γητευτές, οι οποίοι προσπαθούν να προστατευτούν απέναντι και στα τέρατα που βγαίνουν από εκεί. Ο Βέσεμιρ προτείνει ξανά να σκοτώσει την Σίρι, αλλά ο Γκέραλτ και πάλι τον εμποδίζει.

Η Βόλεθ τότε εξαπολύει τρεις βασιλίσκους, με τον Γκέραλτ να τους αντιμετωπίζει και τον Βέσεμιρ να βρίσκει ευκαιρία να μαχαιρώσει τη Σίρι, αλλά όσο είναι μέσα της η Βόλεθ, κανένα τραύμα δεν κρατάει πολύ.

Εκεί είναι που ο Γκέραλτ αντιλαμβάνεται πως η Βόλεθ θρέφεται από το μίσος και την αντιπαλότητα, οπότε αφήνει κάτω το σπαθί του και προσπαθεί με τη φωνή του να μιλήσει στην παγιδευμένη Σίρι. Για να ελευθερωθεί, θα πρέπει η Βόλεθ να βρει ένα άλλο σώμα να καταλάβει. Τότε η Γένεφερ κόβει τον καρπό της και της προσφέρει την πύλη για να μπει σε εκείνη.

Όταν συμβαίνει τελικά αυτό, ο Γκέραλτ θα ζητήσει από την Σίρι να χρησιμοποιήσει την τεράστια δύναμη της για να ξαποστείλει τη Βόλεθ μέσα στον μονόλιθο. Η Σίρι ουρλιάζει και η Βόλεθ αφήνει το σώμα της Γένεφερ και επιπλέει στον αιθέρα. Τότε, ο Γκέραλτ συνειδητοποιεί πως όλη αυτή την ώρα η Βόλεθ ήθελε να τους οδηγήσει σε αυτό το σημείο.

Σε αυτό το σημείο είναι που απλώνεται το χαλί για την 3η σεζόν. Όσο η Σίρι ήταν εγκλωβισμένη, έκαναν την εμφάνιση τους οι Οργές του Μέρχογκ, δηλαδή το Άγριο Κυνήγι, ένα μπουλούκι από φαντάσματα που καλπάζουν πάνω σε απέθαντα άλογα. Ο επόμενος κύκλος ίσως μας δείξει τι ακριβώς ζητάνε από τη Σίρι.

Η μεγάλη διαφοροποίηση από τα βιβλία στο The Witcher

Στα 7 βιβλία, ο Εμίρ δεν αποκαλύπτει ποτέ την πραγματική του ταυτότητα μέχρι το τελευταίο κεφάλαιο. Κάτι τέτοιο στη σειρά θα ήταν πολύ δύσκολο να συμβεί. Έτσι, βλέπουμε πως ο Εμίρ, πατέρας της Σίρι, είναι ο σκαντζοχοιράνθρωπος Ντάνι που είδαμε στην πρώτη σεζόν, έχει βγάλει την κατάρα από πάνω του και έχει ανακτήσει το θρόνο της Σίντρα. Εδώ και καιρό αναζητά τη Σίρι για έναν και μόνο σκοπό: για να την παντρευτεί και να την αφήσει έγκυο.

Ο λόγος; Η προφητεία του Ιθλάιν που κάνει λόγο για μια εποχή παγετώνων και για ένα παιδί από αρχαίο αίμα που θα καθορίσει τη μοίρα του κόσμου. Μόλις στο δεύτερο επεισόδιο, ο The Witcher λέει στη Σίρι ότι έχει πανάρχαιο αίμα ως απόγονος της Λάρα Ντόρεν, της πριγκίπισσας των Ξωτικών. Έτσι, ο Εμίρ είναι πεπεισμένος πως ο κόσμος θα σωθεί μόνο αν η κόρη του τεκνοποιήσει τον καρπό της σωματικής τους επαφής και μάλιστα αυτό το παιδί θα ενώσει τον κόσμο κάτω από τη δική του εξουσία. Αυτό τουλάχιστον συμβαίνει στα βιβλία και θα έχει ενδιαφέρον το πώς θα αναπτυχθεί αυτή η προφητεία στην 3η σεζόν και φυσικά συνολικά στις επόμενες, αφού το The Witcher είναι προγραμματισμένο να πάει για 7 κύκλους.

https://www.youtube.com/watch?v=TJFVV2L8GKs

Τα ζητήματα του αίματος πάντος, δε θα αναλυθούν μόνο στο The Witcher

https://www.youtube.com/watch?v=TJFVV2L8GKs

Τα ζητήματα του αίματος πάντος, δε θα αναλυθούν μόνο στο The Witcher, αλλά και στην prequel σειρά Blood Origin που ήδη το Netflix κυκλοφόρησε το teaser της.