Στο Netflix πρέπει να ψάξεις πολύ για να βρεις ακατέργαστα διαμαντάκια. Για παράδειγμα, υπάρχουν στην πλατφόρμα έξυπνες σειρές και ντοκιμαντέρ, με μπόλικο χιούμορ, που δεν έχουν διαφημιστεί τόσο πολύ, με αποτέλεσμα να μην παίρνουν αυτό που τους αξίζει.

Αν έχεις βαρεθεί λοιπόν να ψάχνεις ή ενδεχομένως να βλέπεις τα ίδια και τα ίδια, οι πέντε σειρές που ακολουθούν θα σε βγάλουν από αυτή τη θέση και θα σου χαρίσουν ευχάριστες στιγμές στο ΣΚ σου.

American Vandal (Αμερικανός Βάνδαλος)

Μετά το πρώτο ντοκιμαντέρ, ο Πίτερ και ο Σαμ αναζητούν μια νέα υπόθεση. Την προσοχή τους τραβάει ένα μυστήριο με στομαχικές διαταραχές σε λύκειο της Ουάσιγνκτον. Δύο σεζόν από 16 επεισόδια συνολικά που τα βλέπεις μονοκοπανιά. Ένα mockumentary που θεωρείται μία από τις καλύτερες κωμωδίες στο Netflix.

BoJack Horseman

Το αγαπημένο τηλεοπτικό άλογο της δεκαετίας του ’90 και μια επιτυχημένη οικογενειακή κωμική σειρά, 20 χρόνια αργότερα. Ένα στραβόξυλο με καρδιά, όχι ακριβώς μάλαμα, αλλά σχεδόν. Μήπως μπακίρι; Έξι σεζόν με άφθονο γέλιο.

Cunk On Earth (H Γη με τα μάτια της Κανκ)

Η Φιλομίνα Κανκ μάς μιλά για την περίοδο που έχει – ή δεν έχει – σημειώσει η ανθρωπότητα, σε αυτό το έξυπνο σατιρικό ντοκιμαντέρ για την ιστορία του πολιτισμού. Αποτελείται από πέντε επεισόδια με την Νταϊάν Μόργκαν να είναι εξαιρετική σε αυτό το αλλόκοτο ντοκιμαντέρ. 

Derry Girls (Τα κορίτσια του Ντέρι)

Τέσσερα έφηβα κορίτσια και ένα αγόρι από την Αγγλία που γράφτηκε καταλάθος σε σχολείο θηλέων, βιώνουν μια σειρά από τυπικές εφηβικές προκλήσεις. Προσπαθούν να συγκεντρώσουν χρήματα για σχολική εκδρομή στο Παρίσι, προσπαθούν να καταπολεμήσουν την λογοκρισία σε σχολικό έντυπο και ούτω καθεξής. Μια έξυπνη σειρά με μπόλικο χιούμορ.

One Day At A Time (Μέρα με τη μέρα)

Βασισμένο στην κλασική σειρά, μια ανύπαντρη Λατίνα μητέρα, η Πηνελόπη, μεγαλώνει την έφηβη κόρη και τον μικρότερο γιο της με τη «βοήθεια» της μητέρας της που είναι της παλιάς σχολής. Ο χειρισμός θεμάτων όπως η σεξουαλικότητα της Έλενας και τα μακροχρόνια ζητήματα που αντιμετωπίζει η Πηνελόπη από τη στρατιωτική της θητεία καθιστούν αυτή τη σειρά, μία από τις καλύτερες του Netflix.