Όπως είπε, μέχρι να έρθει η Κυριακούλα στη ζωή της πίστευε «ότι είναι αρκετά δύσκολο το casting σε σχέση με μένα στην τηλεόραση, γιατί δεν μπορώ να παίξω τις μικρές, δεν είμαι μικρή. Με την Κυριακούλα είμαι σε ένα επόμενο στάδιο, έχω παιδιά 27 χρόνων, αλλά έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Δεν κάνω κάποιο ιδιαίτερο μακιγιάζ, παίζω βαμμένη/άβαφτη, αλλά με το που βάζω τα ρούχα και μου φτιάχνουν το στημένο πολύ σκληρό μαλλί, είναι σαν να μπαίνω σε ένα ταξίδι μαζί της. Υπάρχουν στιγμές που με βλέπω και δεν με αναγνωρίζω».

Είναι ο πρώτος «κακός» ρόλος που υποδύεται: «Με τους καλούς χαρακτήρες ταυτίζεσαι πολύ εύκολα γιατί και κακός άνθρωπος να είσαι, δεν το καταλαβαίνεις, ταυτίζεσαι με αυτό. Οι κακοί χαρακτήρες χρειάζονται έναν πολύ διαφορετικό τρόπο προσέγγισης.

Χρειάζεται μεγάλο θάρρος, να μη νιώθεις ότι εκτίθεσαι αλλά να νιώθεις ότι κάνεις ένα ρόλο. Με τρελαίνουν οι κακοί ρόλοι και φέτος είναι η πρώτη φορά που κάνω τέτοιο ρόλο. Την έχω ερωτευθεί την Κυριακούλα».

Δεν αποκάλυψε αν θα βρεθεί το φονικό όπλο ούτε αν ο Στράτος θα ξαναμπεί φυλακή, αλλά όπως είπε «η χαρά μου θα είναι για λίγο χρονικό διάστημα. Δυστυχώς θα χαμογελάσει λίγο η Κυριακούλα και μετά το χαστούκι θα είναι πολύ δυνατό.

Πέγκυ Τρικαλιώτη: Η Κυριακούλα είναι πολύ σκληρή με την Αλεξάνδρα

Στα επόμενα επεισόδια αναγκαστικά λόγω του πολύ μεγάλου πόνου της, γλυκαίνει, μαλακώνει. Αλλά την μαλακώνει το βάρος. Είμαστε στο ’59, πολύ κοντά στον εμφύλιο, ο αδελφός σκότωνε αδελφό.

Oπότε ένας φόνος, ναι μεν είναι ένας φόνος, αλλά έχει κάτι λιγότερο από το τώρα. Τότε, άμα σκότωνες άνθρωπο σε εκτελούσαν.

Αν εκτελέσουν τον Στράτο θα ήταν θέμα επιβίωσης ολόκληρου του σύμπαντος αυτής της γυναίκας. Είναι πάρα πολύ ερωτευμένη με τον άντρα της, μέχρι και τα παιδιά της χειραγωγεί, αν πεθάνει δεν υπάρχει ζωή μετά. Βλέπουμε τι σημαίνει η εικόνα και το όνομα το ’59 στον Τύρναβο, ήταν το ρούχο σου».

Η Κυριακούλα βλέπουμε ότι είναι πολύ σκληρή με την Αλεξάνδρα, αλλά όπως λέει θα μαλακώσει. «Έχω κρατήσει μια πολύ σκληρή στάση γιατί είδα τον άντρα μου να καταρρέει όταν έφυγε η αδυναμία του η μεγάλη.

Και όταν ο ίδιος ξαφνικά της λέει “φέρ’ την μέσα” την ενοχλεί πάρα πολύ την Κυριακούλα. Σου λέει εγώ το έχω κάνει αυτό για σένα, δεν έχω μιλήσει στο παιδί μου 7 χρόνια επειδή σε έβλεπα σε αυτή την κατάσταση.

Αυτό που μου αρέσει πάρα πολύ είναι να μεταμορφώνομαι να μην είμαι εγώ. Αισθάνομαι ότι ακόμη και στην Κυριακούλα είμαι μεταμορφωμένη, είναι ένα άλλο πρόσωπο».

Μίλησε για την μεγάλη της επιθυμία να αποκτήσει παιδί λέγοντας χαρακτηριστικά «και αν δεν είχε έρθει η Φραντζέσκα θα είχαμε υιοθετήσει. Παιδί θα έκανα είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο».

Τέλος, αναφέρθηκε και στο ρόλο της Έμας που υποδύεται στην παράσταση «Μαντάμ Μποβαρί», μιας γυναίκας τελείως διαφορετικής από την Κυριακούλα.