Η Ελλάδα ξεχωρίζει για τις γεύσεις της, τα αρώματα της και την παράδοση στις συνταγές της. Όλος αυτός ο πλούτος της ελληνικής γης και της ιστορίας μεταφέρεται στα πιάτα μέσω του Fine Dining, για μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία και ένα ταξίδι αισθήσεων.

Ανακαλύψαμε 5 Fine Dining μαγαζιά στην Αθήνα για να ευχαριστήσετε στο έπακρο κάθε μία από τις πέντε αισθήσεις σας ξεχωριστά. Από τη «Σπονδή» με τα δύο αστέρια Michelin μέχρι το «Soil» με τον δικό του ιδιωτικό κήπο και από το «SENSE Athens» με τη θέα στον Λυκαβηττό και την Ακρόπολη, μέχρι την μισελενάτι «Hytra» και το speakeasy «Hervé», η εμπειρία σε αυτά τα μαγαζιά είναι μοναδική.

SENSE Modern Greek Cuisine

Στον έβδομο όροφο του «Design Hotel AthensWas», βρίσκεται το «SENSE Athens», ένα εστιατόριο που δημιουργεί ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις και πιάτα που αναδεικνύουν την ελληνική πρώτη ύλη σε fine dining εμπειρία.

Με μοναδική θέα στην Ακρόπολη (τόσο κοντά που νομίζεις θα την ακουμπήσεις) και τον Λυκαβηττό, σε έναν χώρο με minimal γραμμές και πράσινες λεπτομέρειες, που προσθέτουν τα λιγοστά δεντράκια μπροστά από τα τραπέζια, στο «SENSE Athens», θα δοκιμάσεις τις γεύσεις που δημιουργεί ο σεφ Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος και η ομάδα του και συνδυάζουν την ελληνική παράδοση με τη σύγχρονη γαστρονομία.

Επιλέγοντας ένα από τα δύο διαφορετικά μενού γευσιγνωσίας, το καθένα με τη δική του ιστορία, ξεκινάει το ταξίδι στη γεύση. Το γεύμα ξεκινάει με το «Πηλιορείτικο καλωσόρισμα», που αποτελείται από τσιτσίραβλα (νεαρά βλαστάρια του αρσενικού φυτού ενός είδους άγριας αυτοφυούς φιστικιάς), ψητή τομάτα, ξύγαλο Κρήτης και ρίγανη και φρεσκοψημένο, μοσχομυρωδάτο ψωμί. Έπειτα, συνεχίζει με ταρτάρ ντολμαδάκι ή Τηνιακό αγκιναράκι και άλλα ενδιαφέροντα ορεκτικά, ενώ στα κυρίως θα βρεις και τον πεντανόστιμο κόκορα, με γεμιστή παπαρδέλα με ξινομυζήθρα, πουρέ κρεμμύδι και σάλτσα παστιτσάδα.

Εκτός από τις γεύσεις και τα αρώματα, εξίσου εντυπωσιακή είναι και η εμφάνιση των πιάτων. Εξαιρετικό food styling!

Διεύθυνση: Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, Αθήνα

Τηλέφωνο: 210 920 0240

Σπονδή

Ένα εντυπωσιακό νεοκλασικό, άψογα διατηρημένο με γαλάζια πρόσοψη σε υποδέχεται στη «Σπονδή», ένα εστιατόριο τοπόσημο της υψηλής γαστρονομίας της Ελλάδας, αφού είναι βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin.

Μπαίνοντας στον χώρο το έντονο πέτρινο στοιχείο στους τοίχους και το ταβάνι, σε ταξιδεύουν σε μια άλλη εποχή, τα ζεστά χρώματα να σε κάνουν να νιώθεις φιλόξενα, ενώ η αυλή με το έργο του Στήβεν Αντωνάκου θα σε μαγέψει.

Τα πιάτα μοιάζουν περισσότερο με έργα τέχνης, αφού σε κάθε ένα από αυτά έχει δοθεί βάση μέχρι και στην παραμικρή λεπτομέρεια, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα μικρό αριστούργημα με γεύση και άρωμα.

Στην κουζίνα, ο σεφ Κώστας Κούφαλης και η ομάδα του, χρησιμοποιώντας υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες, δημιουργούν πιάτα που σε βάζουν στον δρόμο για ένα ταξίδι υψηλής γαστρονομίας.

Ήρθε η στιγμή της δοκιμής! Τι θα επιλέξεις; Το «A La Carte Menou» ή την μενού γευσιγνωσίας; Κυδώνια
με άγρια φράουλα, πράσινο shiso και ρύζι basmati, λαβράκι με ντομάτα, ρόκα και μαύρη ελιά και αρνί
με ρεβύθι, μαύρο σκόρδο, δυόσμο, φρέσκο κρεμμύδι και γιαούρτι, μαγειρεμένα με τρόπο που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει και με αρώματα που σε ταξιδεύον σε ολόκληρη την Ελλάδα, είναι μερικές από τις επιλογές που θα σε εισάγουν στον κόσμο του Fine Dining.

Διεύθυνση: Πύρρωνος 5, Αθήνα

Τηλέφωνο: 210 756 4021

Hytra

Γεύσεις εμπνευσμένες από την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της ελληνικής γαστρονομίας, εμπλουτισμένες με σύγχρονες πινελιές, παρουσιάζονται στην fine dining εκδοχή τους στο βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin, εστιατόριο «Hytra».

Πίσω από την κουζίνα, ο νέος σέφ του μαγαζιού, Γιώργος Φελεμέγκας, κάποτε δεξί χέρι του σεφ Dacosta, ο οποίος έχει γυρίσει όλη την Ελλάδα και έχει μαζέψει ένα σωρό παραδοσιακές συνταγές, εμπειρίες και ενθυμήματα τα οποία μεταφέρει με μεγάλη δεξιοτεχνία στα πιάτα.

Η ταράτσα με θέα την Ακρόπολη, η minimal αισθητική, οι καθαρές γραμμές και η ανοιχτή κουζίνα στην εσωτερική σάλα δημιουργούν την αίσθηση μίας ανεπιτήδευτης πολυτέλειας.

Η εμφάνιση των πιάτων είναι οφαλμόλουτρο και μάλλον ο λόγος που θα κόψεις την πρώτη μπουκιά είναι η ελκυστική μυρωδιά και η περιέργεια του άγνωστου, γιατί κατά τα άλλα θα δυσκολευτείς να «χαλάσεις» αυτό το μικρό έργο τέχνης, που σερβίρεται σ΄ ένα τραπέζι όπου όλα είναι τοποθετημένα μετά από πολύ μελέτη και με συγκεκριμένο τρόπο. Έχεις ακουστά την «τέχνη« του art de la table;

Γαρίδα Κοιλάδας με φρέσκο αμύγδαλο, καπνιστό χέλι καμένο, πράσο και σταφύλι, Short RIB, με ρεβύθια, καρότο και χαρουπόυμελο, πιο γλυκό και μαλακό και από λουκούμι ή φινόκιο με κριθάρι, φιστίκια Αιγίνης και μυρώνι, είναι μερικά από τα πιάτα που θα βρεις στο «A La Carte Menou» και καθένα από αυτά κρύβει την δικιά του γευστική ιστορία, ενώ μία ακόμα ενδιαφέρουσα εμπειρία σε περιμένει δοκιμάζοντας το μενού γευσιγνωσίας.

Διεύθυνση: Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 107-109, Αθήνα

Τηλέφωνο: 210 331 6767

Hervé Restaurant

Μία εντυπωσιακή πόρτα, που για να ανοίξει χρειάζεται τον κωδικό κράτησής σου, σε υποδέχεται στο speakeasy «Hervé». Το έμπειρο και καλοδιάθετο προσωπικό καθώς και όσοι μαγειρεύουν στην ανοιχτή κουζίνα, σε περιμένουν για να σε ξεναγήσουν στον κόσμο ενός από τα πιο ενδιαφέροντα Fine Dining εστιατόρια της πόλης.

Ο διάσημος, παθιασμένος και πολυταξιδεμένος Executive Chef & Co-Owner Herve Pronzato, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Παρίσι, δημιουργεί μαζί με την ομάδα του, πιάτα υψηλού γαστρονομικού ενδιαφέροντος με έμπνευση από Ευρώπη, Ασία και Μέση Ανατολή.

Το γευστικό ταξίδι στο «Hervé» ξεχωρίζει για τα υλικά κορυφαίας ποιότητας, πολλά από τα οποία είναι βιολογικής καλλιέργειας, ενώ άλλα είναι επιλέγονται προσεκτικά από τις τοπικές αγορές, καθημερινά.

Το μενού αλλάζει εποχιακά για να αντικατοπτρίζει τα καλύτερα τοπικά υλικά κάθε εποχής του χρόνου και θα βρεις ενδιαφέρον συνδυασμούς γεύσεων που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει, όπως νόρι (αποξηραμένο βρώσιμο φύκι που χρησιμοποιείται στην ιαπωνική κουζίνα) με πέστροφα, αγγούρι, Roku gin και tonic ή ορτύκι με κολοκύθα, μύρτιλο, φουντούκι και χουρμά, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον κατάλογο.

Διεύθυνση: Τριών Ιεραρχών 170, Αθήνα

Τηλέφωνο: 210 347 1332

Soil Restaurant

Ένα όμορφο, διώροφο νεοκλασικό κτήριο που κατασκευάστηκε το 1925 στο Παγκράτι, είναι το σπίτι του εστιατορίου «Soil», με το πολυτελές περιβάλλον, τη minimal αισθητική, τα χαρακτηριστικά που θυμίζουν παλιό αθηναϊκό αρχοντικό και τον κήπο με τον υπέροχο κόκκινο τοίχο και τα πράσινα φυτά, που λειτουργεί τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σε αυτόν τον χώρο υψηλής αισθητικής, έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις πιάτα μοναδικού γαστρονομικού ενδιαφέροντος με τη «farm-to-table» προσέγγιση, μιας και ο σεφ Τάσος Μαντής, διατηρεί τον δικό του ιδιωτικό κήπο στο Αλεποχώρι και από εκεί προμηθεύεται πολλά από τα υλικά που χρησιμοποιεί στα πιάτα του.

Κάθε φαγητό έχει τη δική του γαστρονομική προσέγγιση, ξεχωρίζει για τις γεύσεις, τα αρώματα και την ποιότητά του, αναδεικνύει τον πλούτο της ελληνικής γης και σερβίρεται σε ειδικό χειροποίητο κεραμική σκεύος.

Το mini μπέργκερ χελιού με μαύρο χοίρο, μαυρόφυλλο και vadouvan και το μοσχάρι με κορόμηλο, δαμάσκηνο και κάπαρη σκόρδου, δύο πιάτα που θα βρεις στο μενού γευσιγνωσίας, σε παρασύρουν σε ένα μοναδικό, γευστικό ταξίδι.

Διεύθυνση: Φερεκύδου 5, Αθήνα

Τηλέφωνο: 210 751 3505