Όπου βλέπεις Anderson, είναι καλό. Αυτός θα έπρεπε να είναι ο κανόνας στο σινεμά κι ίσως αυτό θα έπρεπε να είναι προαπαιτούμενο σε παραγωγές ταινιών. Ναι, έχουμε πολύ καλό καστ. Ναι, έχουμε πολύ καλό σενάριο. Μα δεν υπάρχει κανείς εδώ που να τον λένε Anderson. Γρήγορα, βρείτε έναν να τον προσλάβετε. Αιτία γι΄αυτό το παραμιλητό του τακαμούρι είναι το Licorice Pizza, η ταινία του Paul Thomas Anderson που θα ξεκινήσει να προβάλλεται σε κοινό στις 26 Νοεμβρίου και θα κυκλοφορήσει σε παγκόσμια προβολή στις 25 Δεκεμβρίου.

Καθώς είμαστε ήδη σε αναμμένα κάρβουνα για το French Dispatch του έτερου Anderson, του Wes, στα αμερικανικά μέσα κινηματογράφου κυριαρχεί από χθες το βράδυ το Licorice Pizza του Paul Thomas. Όλοι μιλάνε για την καλύτερη ταινία του, είτε ισότιμα με το Inherent Vice του 2013 είτε ψηλότερα κι από αυτό. Κάποιοι πιστεύουν πως θα είναι η ταινία που θα του δώσει το Όσκαρ έπειτα από 8 προσπάθειες που δεν κατέληξαν σε βράβευση.

Στο Licorice Pizza ο Paul Thomas Anderson στήνει μια ελεγεία προς την εφηβεία, προς τον εφηβικό έρωτα στην Αμερική της δεκαετίας του ’70, τότε που τα ύψη δεν ήταν ιλιγγιώδη και οι ταχύτητες δεν είχαν ξεπεράσει ακόμα το φως. Τότε που όλα ήταν πιο…εφικτά. Με αυτό το coming of age story που αποτυπώνει μέσα από τον έρωτα του Gary και της Alana, ο Paul Thomas Anderson γράφει μια ερωτική επιστολή στο παρελθόν, στο Λος Άντζελες, στο Χόλιγουντ.

Στο Licorice Pizza πρωταγωνιστεί ο γιος του Philip Seymour Hoffman

Ο Gary είναι ένας έφηβος που δουλεύει σε ένα μαγαζί με στρώματα για να βγάζει κάποια χρήματα. η Alana είναι μια 20χρονη κοπέλα, από έναν άλλο κόσμο, την οποία ο Gary ερωτεύεται και θέλει να εντυπωσιάσει. Τα συναισθήματα τους δε συμβαδίζουν, όμως αυτός ο συναισθηματισμός που έχει ένα αγόρι σε αυτή την ηλικία, θα προσελκύσει την Alana που έχει κουραστεί από τους συνομιλήκους της που τα θεωρούν όλα δεδομένα.

Vanity Fair, Indiewire, Rotten Tomatoes, Collider είναι μερικά από τα brands κριτικής σινεμά που κάνουν λόγο για μια πολύ γλυκιά ιστορία που βουτάει κατευθείαν στα βαθύτερα της ψυχής τους.

Στα πολύ χαρακτηριστικά του Licorice Pizza είναι και η 20λεπτη σεκάνς με τον Bradley Cooper που βγαίνει εκτός εαυτού και τα κάνει όλα λίμπα. Η ταινία συνολικά έχει στο επίκεντρο τους δύο χαρακτήρες και ρίχνει μπροστά τους διάφορα cameos. Στα αξιοσημείωτα και η παρουσία του Cooper Hoffman στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Πρόκειται για τον γιο του Philip Seymour Hoffman, που βρέθηκε νεκρός το 2014 μετά από κατανάλωση ναρκωτικών. Ο Cooper αναδεικνύεται ως πολλά υποσχόμενος μέσα από την καθοδήγηση του Paul Thomas Anderson και ξεκινάει δημιουργώντας προσδοκίες για το μέλλον.

Εκτός από τους προαναφερθέντες, στην ταινία συμμετέχουν ο Sean Penn, ο εις εκ των αδερφών Sadfie (Uncut Gems), ο Benny, ο Ben Stiller, ο Tom Waits, η Maya Rudolph και ο John Reilly.