O Johnny Depp πρόκειται να σκηνοθετήσει ταινία για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια. Πρόκειται να βρεθεί πίσω από την κάμερα για τον Ιταλό καλλιτέχνη Amedeo Modigliani, και θα γίνει συμπαραγωγός μαζί με τον Al Pacino και τον Barry Navidi, σύμφωνα με το Hollywood Reporter.

H ταινία θα αφηγηθεί την ιστορία του ζωγράφου και γλύπτη στο Παρίσι το 1916, βασισμένη στο έργο του Dennis McIntyre και προσαρμοσμένη στην οθόνη από τους Jerzy και Mary Kromolowski. Περιγράφονται οι συναρπαστικές 48 ώρες που έγιναν σημείο καμπής στη ζωή του, εδραιώνοντας τελικά τη φήμη του ως καλλιτέχνης. Η παραγωγή πρόκειται να ξεκινήσει στην Ευρώπη την άνοιξη του 2023, με το casting να ανακοινώνεται σύντομα.

«Το έπος της ζωής του Modigliani είναι ένα έπος που με τιμά απίστευτα να μεταφέρω στην οθόνη», είπε ο Depp, που είναι παραγωγός για το IN.2, τον ευρωπαϊκό βραχίονα της εταιρείας παραγωγής του Infinitum Nihil. «Ήταν μια ζωή με μεγάλες δυσκολίες, αλλά κατέληξε σε θρίαμβο, μια παγκόσμια ανθρώπινη ιστορία με την οποία όλοι οι θεατές μπορούν να ταυτιστούν».

Πέρα από τη βιογραφική ταινία του Modigliani, ο 59χρονος Depp θα υποδυθεί επίσης τον Βασιλιά Λουδοβίκο XV στην ιστορία αγάπης του Γάλλου σκηνοθέτη Maïwenn, Jeanne du Barry, η οποία ξεκίνησε τα γυρίσματα στα τέλη Ιουλίου. Είναι η πρώτη μεγάλου μήκους του εδώ και τρία χρόνια, μετά από τη δικαστική διαμάχη με την Amber Heard. O Depp έχει υπάρξει παραγωγός 10 ταινιών, μεταξύ των οποίων το Hugo του 2011 και το Crock of Gold του 2020: A Few Rounds With Shane MacGowan.

Η ταινία αυτή θα σηματοδοτήσει τη νέα συνεργασία μεταξύ του Pacino και του Navidi, οι οποίοι έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν σε ταινίες όπως οι «Έμπορος της Βενετίας» (2004), «Wilde Salomé» (2011) και «Salomé» (2013). Και οι δύο θα είναι παραγωγοί παράλληλα με το IN.2 και τον Depp.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Την έκανε την πατάτα του ο Mark Ruffalo: Αποθέωσε το MCU, αποκάλεσε «μια από τα ίδια» το Star Wars

«Beautiful Boy»: Η ταινία του Ertflix που πρέπει να δεις

Ο Johnny Depp κάνει comeback: Η φωτογραφία του πρώτου απρόσμενου κινηματογραφικού ρόλου του μετά τη δίκη