Ο εκπρόσωπος του Johnny Depp ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιστρέψει στους «Πειρατές της Καραϊβικής», στον ρόλο του Jack Sparrow, παρά τις φήμες που ακούγονται το τελευταίο διάστημα. Ωστόσο, κάτι μας λέει ότι με ένα πολύ καλό deal (πάνω από 300 εκατ. δολάρια φήμες λένε), ίσως, και να το ξανασκεφτεί. Ήδη η καριέρα του βρίσκεται σε άνοδο, με τον ίδιο να ετοιμάζει την κυκλοφορία δίσκου και περιοδείες στις ΗΠΑ.

Τι μας κάνει να πιστεύουμε ότι η επιστροφή του δεν θα είναι το κερασάκι στην τούρτα; Με την επιστροφή του θα είναι σαν να παίρνει το αίμα του «πίσω», καθώς ο κινηματογραφικός χώρος τον είχε στο περιθώριο τα τελευταία χρόνια. Ίσως με αυτόν τον τρόπο να ξανακερδίσει την παλιά του φήμη και δόξα, και να μπει στους «εκλεκτούς» του Χόλιγουντ.

Όλα είναι πιθανά να συμβούν και η Disney σίγουρα θα επιχειρήσει να τον κερδίσει πίσω, με κάθε μέσο, αφού όπως έχει αποκαλύψει ο Depp νιώθει προδομένος από αυτή. Ήδη η Warner τον αντικατέστησε στο «The Fantastic Beasts» και η Disney έκανε συζητήσεις μέχρι και με την Margot Robbie για να καλύψει το κενό του Depp στους «Πειρατές της Καραϊβικής». Προφανώς, όμως, και κανείς δεν μπορεί να φτάσει το επίπεδο του Depp και τον τρόπο που ενσάρκωσε τον Jack Sparrow. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον διαβόητο πειρατή.

Μια πηγή ανέφερε ότι η Disney θέλει να βελτιώσει τη σχέση της με τον 59χρονο, επικοινώνησε μαζί του και είναι αισιόδοξη ότι θα την συγχωρέσει. «Επικοινώνησαν με τον ηθοποιό πριν από τη δίκη εναντίον της Amber Heard και τον ρώτησαν αν θα ενδιαφερόταν να επιστρέψει για άλλη μια ταινία ή δύο με τους Πειρατές» λέει η πηγή. Οι δύο ταινίες είναι ένα spin-off και οι «Πειρατές της Καραϊβικής 6».

Παρότι ο ρόλος του Sparrow είναι ένας και μοναδικός, σχεδόν αναντικατάστατος, η επιστροφή του Depp δεν θα ήταν μια καλή επιλογή. Εφόσον έχει δηλώσει δημόσια ότι δεν θα ξαναέπαιρνε μέρος στο franchise, θα φανεί σαν μια απόπειρα εξιλέωσης του ίδιου αλλά και της Disney. Σε περίπτωση που έχανε τη δικαστική διαμάχη με την Heard, μάλιστα, ο ηθοποιός δεν θα υπήρχε καν σαν την έσχατη επιλογή της Disney.

Ούτε ο Depp, ούτε η Disney θα βγουν κερδισμένοι

Πιθανό είναι να προσπαθούν να βασιστούν στην πρόσκαιρη επιτυχία του Depp και στο κύμα συμπαράστασης που έχει δεχθεί (#IStandWithJohnnyDepp). Δεν έχουν σκεφτεί καν το ενδεχόμενο ότι μπορεί πλέον ο ρόλος να μην κάνει για εκείνον. Η επιστροφή δεν είναι συνώνυμο της επιτυχίας. Πιο πολύ θα μοιάζει με ένα γερασμένο πειρατή, παρά με τον ενεργό, παιχνιδιάρη και πονηρό Sparrow, που γνωρίσαμε. Όταν κυκλοφόρησε η ταινία ήταν 40 ετών και σε μια τελείως διαφορετική φάση της ζωής του. Μπορεί να μην μπορεί καν να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις που μόνος του έθεσε.

Στις πρώτες ταινίες ο Sparrow ήταν η κολώνα, ένας διαβόητος και άπιαστος πειρατής σαν αυτούς που φανταζόμασταν μικροί όταν διαβάζαμε ιστορίες. Μπήκε στον ρόλο και ο «Sparrow» έγινε συνώνυμο της λέξης «πειρατής». Μετά τον Captain Hook σίγουρα είναι ο πρώτος που σου έρχεται στο μυαλό όταν ακούς την λέξη. Αλλά μετά από ένα σημείο άρχισε να βαλτώνει και το vibe να χάνεται.

Ήδη από την πέμπτη ταινία φαινόταν ότι δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις ανάγκες του ρόλου, εμφανίστηκε με μειωμένη ενέργεια και όρεξη. Πιο πολύ φαινόταν ότι λειτουργεί σαν φάρος/ brand για τις ταινίες, αφήνοντας σε άλλους την δράση. Μπορεί 900.000 θαυμαστές του να έχουν υποβάλλει αίτηση για την επιστροφή του, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα του κάνει απαραίτητα καλό. Ούτε στην ταινία.

Η Disney αντί να επαναχρησιμοποιεί ηθοποιούς που βρίσκονται σε μια πιο ώριμη φάση, καλύτερα θα ήταν να βρει εναλλακτικές λύσεις ή ακόμα και να ακυρώσει τελείως μια έκτη ταινία για του «Πειρατές της Καραϊβικής». Ακόμα και οι παλιοί φανς των ταινιών έχουν μεγαλώσει και ένα παλαιομοδίτικο καστ δεν θα έκανε το κλικ στη νέα γενιά.

Υπάρχουν πολλά υποσχόμενοι νέοι ηθοποιοί, όπως ο Timothee Chalamet και η Zendaya, που θα μπορούσαν να προσαρμοστούν άνετα στο καστ και να σαλπάρουν με το Black Pearl. Για αυτό και το spin-off με τους «παλιούς» στο ρόλο των γονιών και τους νέους σε πιο δραστήριες θέσεις θα ήταν η ιδανική επιλογή. Αλλιώς το πλοίο μπορεί να σαλπάρει, αλλά θα βυθιστεί μια για πάντα.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Το GQ έκανε τον Brad Pitt gender fluid και όλοι αναρωτιούνται «πού πήγε ο σέξι ηθοποιός;»

Σοφία Μουτίδου: Κράζει το Twitter αλλά στήνει και εκείνη «λαϊκό δικαστήριο» στο Youtube

Super Κική: Μια γυναίκα έχει δικαίωμα στην άμβλωση, ένας άνδρας γιατί να μην έχει δικαίωμα να φύγει;