H επέλαση των χριστουγεννιάτικων ταινιών στο Netflix είχε καιρό που φαινόταν ως τάση. Για να φτάσουμε τώρα στο απόλυτο Christmas spirit. Στις 5 πιο δημοφιλείς ταινίες της εβδομάδας, βρίσκουμε μόνο «εποχιακές».

Αυτό ζητάει το κοινό, σε τέτοιο mood είναι, ποιοι είμαστε εμείς να πάμε κόντρα και γιατί να γίνουμε οι… γκρινιάρηδες των Χριστουγέννων; Πάμε λοιπόν να δούμε το top-5 του Netflix όπως διαμορφώθηκε, αρκετά διαφορετικό σε σχέση με το πώς το αφήσαμε την προηγουμένη εβδομάδα.

Το top-5 των ταινιών του Netflix αυτήν την εβδομάδα

Catering Christmas (Χριστουγεννιάτικο Κέτερινγκ)

Ρομαντισμός και Χριστούγεννα πάνε πακέτο και αυτή είναι μάλλον μια ιδανική ταινία για να δεις με το ταίρι σου, ενώ «χουχουλιάζετε» στον καναπέ πίνοντας Christmas tea και τρώγοντας μελομακάρονα (ενδεικτικό το μενού…)

Να το ρεζουμέ: Όταν μια επιχειρηματίας κέτερινγκ δέχεται να μαγειρέψει για το χριστουγεννιάτικο γκαλά του τοπικού ιδρύματος, συνδέεται απρόσμενα με τον ωραίο ανιψιό της οικοδέσποινας. Ψήθηκες με την υπόθεση; Αν ναι, ξέρεις ακριβώς τι να περιμένεις. Ο έρωτας περνάει από το στομάχι, ως γνωστόν, και φτάνει ως το Νο1 του Netflix.

Christmas as usual (Χριστούγεννα ως συνήθως)

Μια σύγκρουση πολιτισμών και κουλτουρών σε χριστουγεννιάτικο τραπέζι; Μέσες άκρες, ναι. Μια Νορβηγίδα, με την ευκαιρία των εορτών, αποφασίζει να γνωρίσει στους δικούς της τον… δικό της. Μόνο που δεν τους έχει πει πως αυτός είναι Ινδός. Και ότι είναι αρραβωνιασμένοι…

Δεν διεκδικεί Όσκαρ (sic) πρωτοτυπίας, ούτε ξεφεύγει εν τέλει από τα κλισέ. Είχε δυνατότητες, αλλά το πήγε στο «τόσο όσο», στη ζώνη ασφάλειας. Βλέπεται μάλλον ευχάριστα πάντως, να το πούμε κι αυτό.

Netflix

Family Switch (Οικογενειακή Ανταλλαγή)

Είναι έξυπνο, έχει πλάκα, έχει και πολύ θελκτικό καστ (Τζένιφερ Γκάρνερ και Εντ Χελμς), σε κάνει να περνάς ένα όμορφο βράδυ. Κομπλέ, κοντολογίς! Ήταν πάντως Νο1 την περασμένη εβδομάδα, έπεσε συνεπώς σε δημοτικότητα στο Netflix.

Σε ένα παραμυθένιο σύμπαν έχουμε τα εξής… πήγαινε-έλα: Μαμά-κόρη, μπαμπάς-γιος, μωρό-σκύλος μεταπηδούν ο ένας στο σώμα του άλλου μια μέρα πριν την πιο μεγάλη στιγμή για τον καθένα. Και μετά… χαμούλης.

B&B Merry (Χριστούγεννα στο B&B)

Ακόμα μια ρομαντική χριστουγεννιάτικη κομεντί από το Netflix, ακόμα ένα «κορίτσι αγαπάει αγόρι και τούμπαλιν». Από το πρώτο τέταρτο ήδη ξέρεις πώς θα πάει, ξέρεις τι θα συμβεί. Το μεγαλύτερο πρόβλημα πάντως δεν είναι τόσο αυτό όσο η παντελής έλλειψη χημείας μεταξύ των πρωταγωνιστών.

Στα (ας πούμε) θετικά οι ωραίες εικόνες των τοπίων και το γιορτινό ντεκόρ, αλλά απουσιάζει η χριστουγεννιάτικη ζεστασιά και γοητεία στην ιστορία. Αυτό δηλαδή που θεωρητικά πρεσβεύει.

Netflix

 A Brush with Christmas (Μια Πινελιά Χριστουγέννων)

Ένας χριστουγεννιάτικος έρωτας σε φόντο καλλιτεχνικό, μέσα από έναν πίνακα ζωγραφικής. Να το «ζουμί» και να όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν αποφασίσεις ότι «ναι, αυτό θα κάτσω να το δω». Μην πεις μετά ότι δεν ήξερες τι είναι στο Νο5 του Netflix αυτήν την εποχή…

Netflix