Τι βλέπει μετά μανίας αυτήν την εποχή το ελληνικό κοινό του Netflix; Ποιες 5 ταινίες οδηγούν τις εξελίξεις από πλευράς δημοτικότητας; Τι άλλαξε σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα; Δεν καθόμαστε να… ρωτάμε μόνο, έχουμε και τις απαντήσεις!

Το Leave the World Behind είναι η ταινία που οδηγεί τις εξελίξεις – δικαίως αν θέλετε τη γνώμη μας. Το Underwater ακολουθεί αμέσως μετά, ενώ οι υπόλοιπες 3 είναι… εποχιακά χριστουγεννιάτικα προϊόντα.

Οι 5 πιο δημοφιλείς ταινίες στο Netflix αυτή τη στιγμή

Leave the World Behind

Έχει πέσει πολλή συζήτηση για αυτήν την ταινία που με το που βγήκε έπιασε κατευθείαν κορυφή στο ελληνικό κομμάτι του Netflix. Γεννά μεγάλες διαφωνίες. Άλλοι τη θεωρούν καταπληκτική, άλλοι… μάπα! Ναι, είναι από αυτές τις περιπτώσεις των 2 άκρων.

Ο Σαμ Έσμαϊλ, δημιουργός του Mr Robot, σίγουρα δημιούργησε κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Είναι ένα (ψυχολογικό) θρίλερ που δεν ακολουθεί πεπατημένες, έχει μια δικιά του αισθητική και προσέγγιση. Με Ίθαν Χοκ, Τζούλια Ρόμπερτς και Μαχέρσαλα Αλί να γεμίζουν αστερόσκονη την οθόνη – έχουμε και μια «τζούρα» από Κέβιν Μπέικον.

Όπως γράψαμε στο Intronews, το Leave the World Behind θέτει σε κίνηση διάφορες θεωρίες καταστροφής. Όχι προς όφελος των σινεφίλ, αλλά του πολιτικού μηνύματος.

Leave The World Behind

Underwater

Εδώ έχουμε να κάνουμε με κάτι που ξεκάθαρα έχει υποτιμηθεί. Δεν λέμε πως είναι αριστούργημα ή πως αλλάζει κατά τον οποιονδήποτε τρόπο το σινεμά. Είναι, ωστόσο, μια ταινία που δεν σου πουλάει κάτι διαφορετικό από αυτό που είναι, που δεν υποτιμά τη νοημοσύνη σου. Είναι, με μια λέξη, τίμια.

Με Βενσάν Κασέλ και Κρίστεν Στιούαρτ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, έχουμε να κάνουμε με ένα κλειστοφοβικό, ατμοσφαιρικό θρίλερ που σε κρατάει στην τσίτα με περισσότερους του ενός τρόπους. Βυθίζεσαι στον κόσμο του νυν Νο2 του Netflix, εκεί στα έγκατα της θάλασσας…

Netflix

The Grinch

Δεν τα αγαπάει τα Χριστούγεννα ο γκρινιάρης και μισάνθρωπος Grinch. Και θέλει να τα καταστρέψει. Αλλά σε τελική ανάλυση, τα κάνει… υπέροχα! ΟΚ, κάναμε ένα μικρό spoiler, ας είναι.

Η διασκέδαση δεν χαλάει. Είναι μάλλον εγγυημένη. Για μικρούς και μεγάλους. Και περνάει και ωραία μηνύματα. Δεν είναι το καλύτερο animation εκεί έξω, κάθε άλλο. Την κάνει όμως τη δουλειά του.

Netflix

A brush with Christmas (Μία πινελιά Χριστουγέννων)

Ρομαντική χριστουγεννιάτικη κομεντί; Διαχρονικό είδος των ημερών, με διαχρονικό επίσης σουξέ. Είναι άλλωστε ημέρες αγάπης αυτές που έρχονται, δεν (θα έπρεπε να) είναι;

Ο έρωτας λοιπόν ανθεί σε κάδρο Merry Christmas και με μια καλλιτεχνική πινελιά εν προκειμένω. Ξέρεις ακριβώς τι θα δεις στο No4 της πρώτης 5άδας του Netflix, δεν (θα έπρεπε να) ξέρεις;

Netflix

Holiday in the Vineyards

Πολύ κρασί, πολύ Χριστούγεννα και το αγόρι μου; ΟΚ, κάπως έτσι. Το νόημα να βγαίνει για ακόμα μια ρομαντική χριστουγεννιάτικη κινηματογραφική ιστορία…

Είναι φρέσκο entry στον κατάλογο του Netflix και δεν είναι «φέσι» αν πιστέψουμε τις κριτικές και το IMDB (το 6,5 δεν είναι κακό) – μην σου πούμε ψέματα, δεν έχουμε δει δευτερόλεπτο… Δες εσύ για μας και πες μας. Αν θες. Αν.

Netflix