Το Ισραήλ κυκλοφόρησε ένα τρομακτικό ηχητικό απόσπασμα με αυτό που ισχυρίζεται ότι ένας τρομοκράτης της Χαμάς καυχιέται στους γονείς του για το πώς έσφαξε Εβραίους σε ένα ισραηλινό κιμπούτς στις 7 Οκτωβρίου.

Το ηχητικό με τον τρομοκράτη της Χαμάς

Ο ήχος, που παίχτηκε χθες σε συνεδρίαση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη από τον Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, ακούει πώς ένας ένοπλος από τη Γάζα φέρεται να πήρε το τηλέφωνο ενός από τα θύματά του για να τηλεφωνήσει στη μητέρα και τον πατέρα του και να τους πει για τα κατορθώματά του στο Μεφαλσίμ.

«Μπαμπά είμαι μέσα στο Μεφαλσίμ. Ανοίξτε το WhatsApp σας τώρα και δείτε όλους αυτούς που σκότωσα. Κοίτα πόσους σκότωσα με τα ίδια μου τα χέρια – ο γιος σου σκότωσε Εβραίους!». αναφωνεί.

‘Σου μιλάω από το τηλέφωνο μιας Εβραίας, σκότωσα αυτήν και τον άντρα της, σκότωσα δέκα με τα ίδια μου τα χέρια… Το αίμα τους είναι στα χέρια μου, άσε με να μιλήσω στη μαμά!’ Ο πατέρας, ο οποίος επανέλαβε «Αλλάχου Αχμπάρ» ως απάντηση στην καυχησιολογία του γιου του, έδωσε αμέσως το τηλέφωνο απέναντι. «Μητέρα, ο γιος σου είναι ήρωας.

Ήμουν ο πρώτος που μπήκα υπό την καθοδήγηση και με τη βοήθεια του Αλλάχ», δηλώνει ο τρομοκράτης, πριν ο αδερφός του του πει να επιστρέψει στη Γάζα. Αλλά ο ένοπλος απαντά αμέσως: «Δεν υπάρχει επιστροφή, είναι νίκη ή μαρτύριο».

Η αυθεντικότητα του βίντεο δεν έχει ακόμη επαληθευτεί, με τους επικριτές να υποστηρίζουν ότι ο ήχος μπορεί κάλλιστα να έχει πλαστογραφηθεί ως μέρος μιας ισραηλινής εκστρατείας παραπληροφόρησης καθώς ο Ισραηλινός Στρατός συνεχίζει να βομβαρδίζει τη Γάζα, σκοτώνοντας χιλιάδες.

Έρχεται καθώς το Ισραήλ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα φιλοξένησε μια προβολή μιας συλλογής βίντεο διάρκειας 45 λεπτών που ανακτήθηκε από τις κάμερες και τα smartphone των νεκρών ενόπλων της Χαμάς που έδειχνε την ωμή βαρβαρότητα των επιδρομών τους στις 7 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με δημοσιογράφους που παρακολούθησαν την προβολή, το βίντεο ήταν γεμάτο με κλιπ μετά από βίντεο με πυροβολισμούς, μαχαιρώματα, βασανιστήρια και καύση αμάχων. Τα πτώματά τους ήταν τακτοποιημένα για να τα δουν όλοι – δεμένα, φιμωμένα και γεμάτα με τρύπες από σφαίρες και τραύματα από μαχαίρι. Άλλοι αποκεφαλίστηκαν με μαχαίρια – και μια ψυχή αποκεφαλίστηκε μερικώς με μια σκαπάνη κήπου καθώς βρισκόταν κουβαλώντας μια σφαίρα στο στομάχι του.

Και ένα νεαρό κορίτσι εθεάθη να κρύβεται κάτω από ένα γραφείο, περιμένοντας καθώς οι τρομοκράτες αποφάσιζαν ποια θα ήταν η μοίρα της. Λίγες στιγμές αργότερα αποφάσισαν να την πυροβολήσουν από αιχμή. Ένα βίντεο έδειχνε τη στιγμή που ένας τρομοκράτης της Χαμάς πέταξε μια χειροβομβίδα σε έναν πατέρα και τον γιο του.

Η έκρηξη σκοτώνει τον πατέρα, ο οποίος μπαίνει μπροστά στον χλοοτάπητα, ενώ το νεαρό αγόρι είναι καλυμμένο με το αίμα του. Το παιδί σύρεται μέσα και αναγκάζεται να καθίσει δίπλα στον αδερφό του, του οποίου το μάτι είναι ένα ματωμένο χάος – είτε λόγω θραυσμάτων από την έκρηξη χειροβομβίδας είτε λόγω βασανιστηρίων. Ένα από τα αγόρια λυγίζει: “Γιατί είμαι ζωντανός;” καθώς οι αδίστακτοι τρομοκράτες στέκονται πάνω από το σώμα του πατέρα του.

Ένα άλλο σκοτεινό κομμάτι πλάνας έδειξε πώς ανυποψίαστοι στρατιώτες του IDF αποκεφαλίστηκαν με τα ακέφαλα πτώματα τους να πέφτουν στους δρόμους, ενώ μια ομάδα γυναικών στρατιωτών αδυνατίστηκε από μια χειροβομβίδα πριν πυροβοληθεί σε κοντινή απόσταση.

Οι δημοσιογράφοι μοιράστηκαν επίσης ότι είδαν σκηνές απόλυτου πανικού, τρόμου και καταστροφής στο μουσικό φεστιβάλ Nova, όπου σφαγιάστηκαν περισσότεροι από 250 πολίτες. Μερικά θύματα κρύφτηκαν σε σκάλες, άλλα σε φορητές τουαλέτες, αλλά όλα βρέθηκαν και είτε πυροβολήθηκαν, είτε ξυλοκοπήθηκαν άγρια ​​προτού συλληφθούν όμηροι.

Το πλήρες μη επεξεργασμένο υλικό δεν θα κοινοποιηθεί στο κοινό, λέει το Ισραήλ, εκτός εάν το δουν όλες οι οικογένειες των σκοτωμένων μέσα και το δώσουν άδεια, πράγμα που σημαίνει ότι είναι απίθανο ολόκληρο το βίντεο να κυκλοφορήσει ποτέ στον κόσμο. Ωστόσο, ο Ισραηλινός Στρατός δημοσίευσε ένα νέο απόσπασμα βίντεο που καταγράφηκε από την κάμερα ενός ένοπλου της Χαμάς κατά τη διάρκεια των ανελέητων επιθέσεων της τρομοκρατικής ομάδας στις 7 Οκτωβρίου. Το βίντεο έδειχνε πώς ο ένοπλος, κραδαίνοντας το επιθετικό τουφέκι AK-47, διέταξε ένα ζευγάρι Ισραηλινών να οδηγούν αργά κατά μήκος του δρόμου για να σταματήσουν το αυτοκίνητό τους.

Χωρίς να δώσει στον οδηγό ούτε ένα δευτερόλεπτο να συμμορφωθεί, ο ένοπλος αρχίζει αμέσως να εκτοξεύει σφαίρες στο όχημα από λίγα μέτρα μακριά και οι επιβάτες φαίνονται να οπισθοχωρούν από τις βολές στην καμπίνα καθώς το αυτοκίνητο περνά μπροστά. Η δημοσιοποίηση του βίντεο ανακοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Eylon Levy για να αντιμετωπίσει αυτό που λέει ότι είναι «φαινόμενο που μοιάζει με την άρνηση του Ολοκαυτώματος» εν μέσω αντιδράσεων για τις αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

«Οι Ισραηλινοί Στρατοί συλλέγουν πλάνα από κάμερες σώματος που τραβήχτηκαν από τα τάγματα θανάτου της Χαμάς καθώς έτρεχαν στις κοινότητες στο νότιο Ισραήλ, σφαγιάζοντας όλους όσοι βλέπονταν», είπε ο Λέβι. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το λέω αυτό… Καθώς εργαζόμαστε για να νικήσουμε την τρομοκρατική οργάνωση, γινόμαστε μάρτυρες ενός φαινομένου άρνησης του Ολοκαυτώματος που εξελίσσεται σε πραγματικό χρόνο, καθώς οι άνθρωποι αμφισβητούν το μέγεθος των φρικαλεοτήτων που διέπραξε η Χαμάς εναντίον μας. άνθρωποι και μάλιστα καταγράφηκαν για να εξυμνήσουν αυτή τη βία».

Πηγή: DailyMail