Ένα πρόσφατα αναθεωρημένο νομοσχέδιο στην Καλιφόρνια θα αντιμετωπίζει την άρνηση των γονέων να αποδεχθούν την ταυτότητα φύλου του παιδιού τους ως παραβίαση της υγείας, της ασφάλειας και της ευημερίας στο πλαίσιο των διαφορών για την επιμέλεια.

Το νομοσχέδιο, έχει ήδη εγκριθεί από τη Συνέλευση της Πολιτείας και απαιτεί από τους δικαστές που εκδικάζουν τέτοιες υποθέσεις, σχετικές με παιδιά που αυτοπροσδιορίζονται ως τρανς, να ευνοούν τον γονέα που «επιβεβαιώνει» την προτιμώμενη ταυτότητα του παιδιού.

Νέα σχετική ενημερωμέρωση σχετικά, ορίζει πιο συγκεκριμένα «την υγεία, την ασφάλεια και την ευημερία» ενός παιδιού, ώστε να περιλαμβάνει «την επιβεβαίωση της ταυτότητας φύλου του παιδιού από τον γονέα».Πρόκειται δε για αλλαγή που οι πολέμιοι της, εκφράζουν ανησυχίες για την καταχρηστική εκμετάλλευση της ρύθμισης.

«Όταν λέτε ότι η επιβεβαίωση του φύλου είναι προς το συμφέρον του παιδιού για την υγεία, την ασφάλεια και την ευημερία του, δεν χρειάζεται να πούμε ότι [η μη επιβεβαίωση] είναι πλέον κακοποίηση», τονίζει δικηγόρος στο Σαν Φρανσίσκο σχετική με θέματα οικογενειακών διαφορών.