Μπορεί το Netflix να έχει προκαλέσει μια μαζική απογοήτευση τα τελευταία χρόνια, κυρίως μετά τα lockdown, ωστόσο φέρνει ώρες-ώρες κάτι διαμαντάκια που σε κάνουν να αλλάζεις την σκληρή γνώμη που έχεις γι’αυτό. Αυτό το αίσθημα ένιωσα χθες, παρακολουθώντας τη νέα μίνι σειρά, The Watcher. Είναι γνωστό πως θρίλερ και φθινόπωρο πάνε μαζί, με τη διαφορά ότι το The Watcher δεν είναι ένα οποιοδήποτε θρίλερ.

Είναι αληθινή ιστορία, με ένα μυστήριο που δεν συνάντησε ποτέ την λύση του. Η υπόθεση έκανε τον γύρο του διαδικτύου τότε, με την οικογένεια Broaddus να είναι το θέμα συζήτησης παντού. Η αλήθεια δεν ξεσκεπάστηκε ποτέ, ενώ τα στοιχεία του DNA αλλά και οι μαρτυρίες των προηγούμενων ενοικιαστών, δεν κατάφεραν να βοηθήσουν ούτε στο ελάχιστο.

Ακριβώς επειδή το The Watcher βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, γίνεται λόγος πως αναμένεται να γίνει ένα από τα πιο επιτυχημένα ψυχολογικά θρίλερ της χρονιάς, μιας και τέτοιες σειρές έχουν την τάση να μας γοητεύουν περισσότερο. Έχει βέβαια όλα τα φόντα για να συμβεί αυτό. Πρωταγωνιστές της σειράς είναι οι Naomi Watts και Bobby Cannavale, ένα δίδυμο με εξαιρετική χημεία.

The Watcher

Διαβάστε ακόμη: The Crown – 5η σεζόν: Το Netflix κυκλοφόρησε τις πρώτες φωτογραφίες με Νταϊάνα, Κάρολο και Καμίλα

The Watcher: Η αληθινή τρομακτική ιστορία που δεν εξιχνιάστηκε ποτέ

Η υπόθεση της σειράς, λοιπόν, επικεντρώνεται σε ένα ζευγάρι που με φανερό ενθουσιασμό για την μετακόμισή του από τη Νέα Υόρκη στο New Jersey, αγοράζει ένα συγκλονιστικά όμορφο τεράστιο σπίτι για να μείνει, μαζί με τα δυο του παιδιά. Σύντομα όμως ο ενθουσιασμός αυτός σβήνει σιγά-σιγά, όταν η γειτονιά δεν δείχνει να είναι και πολύ φιλόξενη. Τα εύπορα αυτά προάστια κρύβουν κάτι το απεχθές. Οι πρώτες συγκρούσεις δεν αργούν, ενώ Nora και Dean Broaddus – υποδύονται το πραγματικό ζευγάρι της ιστορίας, Derek και Maria Broaddus– αρχίζουν να πιστεύουν πως κάθε γείτονας κρύβει τα μυστικά του.

Τρεις ημέρες αφότου το ζευγάρι αγόρασε το σπίτι στο Westfield, τον Ιούνιο του 2014, έλαβε το πρώτο του γράμμα από ένα άτομο που υπεγράφε ως «The Watcher». Ο λευκός φάκελος με τα μεγάλα κεφαλαία γράμματα απευθυνόταν στον νέο ιδιοκτήτη του σπιτιού, που χτίστηκε το 1905. Μέσα υπήρχε ένα δακτυλογραφημένο σημείωμα που ξεκινούσε αρκετά εγκάρδια: «Αγαπητέ μου νέε γείτονα, επιτρέψε μου να σε καλωσορίσω στη γειτονιά».

Αυτός ο φιλικός τόνος όχι μόνο δεν κράτησε πολύ, αλλά άρχισε να γίνεται και απειλητικός. Η πρώτη ερώτηση του ανώνυμου αποστολέα ήταν: «Ξέρετε τι κρύβεται μέσα στους τοίχους της 657 Boulevard; Γιατί είστε εδώ; Θα μάθω». Φυσικά, η αστυνομία ερεύνησε το σπίτι και δεν βρήκε ποτέ τίποτα. Ήταν όμως ανησυχητικό το πόσες πληροφορίες γνώριζε το άτομο που τους έστελνε τα γράμματα, όπως για παράδειγμα την γέννηση των παιδιών τους.

The Watcher

Έξι μήνες μετά την αγορά του σπιτιού, το οποίο αγόρασαν για 1,4 εκατομμύρια δολάρια, το έθεσαν ξανά προς πώληση. Δεν κατάφεραν να βρουν αγοραστή λόγω των ανατριχιαστικών επιστολών, τις οποίες οι Broaddus επέλεξαν να αποκαλύπτουν σε όποιον ερχόταν και κοιτούσε το ακίνητο. Οι ίδιοι προσπάθησαν να πουλήσουν ξανά το σπίτι το 2016 για 1,25 εκατομμύρια δολάρια, αλλά κανείς δεν ενδιαφερόταν. Μήνες αργότερα, κατάφεραν να το νοικιάσουν, αλλά λίγο μετά τη μετακόμιση της νέας οικογένειας, ο Watcher έστειλε άλλη μια επιστολή.

Από την αρχή, η αστυνομία υποψιαζόταν ότι κάποιος στη γειτονιά βρισκόταν πίσω από τα γράμματα. Αρχικά πίστευαν πως ήταν ο Michael Langford, του οποίου η οικογένεια ζούσε εκεί από τη δεκαετία του ’60. Δεν υπήρχαν όμως απτά στοιχεία εναντίον του και έτσι δεν συνελήφθη ποτέ. Όταν μια μεταγενέστερη έρευνα αποκάλυψε ότι το DNA στον φάκελο ήταν γυναικείο, οι αρχές ερεύνησαν την αδελφή του, την Abby Langford. Τελικά τα αποτυπώματα δεν ταίριαζαν. Η ταυτότητα του The Watcher παραμένει μυστήριο μέχρι και σήμερα.

Όσον αφορά τη σειρά, έχει μπόλικες ανατροπές που σε κρατάνε σε μια εγρήγορση. Σε τοποθετούν σε εκείνο το σημείο που πρέπει να σκεφτείς κι εσύ τι κρύβεται από πίσω. Ακόμα και προς το τέλος, που νομίζεις ότι δεν έχει να προστεθεί κάτι άλλο, εμφανίζονται νέα στοιχεία και δεδομένα στην υπόθεση. Εχει μια σκοτεινή ατμόσφαιρα, πράγμα που την κάνει εξίσου ενδιαφέρουσα, ενώ όλο το cast κάνει το αποτέλεσμα εξαιρετικό.

Αν δεν έχεις τι να παρακολουθήσει το Σαββατοκύριακο, τη συστήνω ανεπιφύλακτα.

https://youtu.be/5HDkw100sXQ