Τα μπέργκερ είναι θρησκεία και το να τα τρώμε είναι ιεροτελεστία. Στην Αθήνα ξέρουμε να τρώμε νόστιμο, καλό, χορταστικό μπέργκερ. Άλλωστε, έχει βρει την θέση που του αξίζει ακόμα και σε εστιατορικό επίπεδο. Ποιος δεν παραμίλησε με τα μίνι μπέργκερ του Vezene ή με το ανεπανάληπτο smash του Τάσου Αντωνίου;

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή

Όταν έχεις όρεξη για μπέργκερ, θες κάτι λαχταριστό, που θα σε κρατήσει, που θα σου χαρίσει καντάρια γεύσης και που θα σε ψιλολερώσει κιόλας.

Αν με ρωτάς, διαφωνώ με την δημοκρατικότητα στα μπέργκερ. Βήγκαν μπέργκερ. Με τηγανητό κοτόπουλο. Με χίλιες δύο παράξενες, μυστικές και φανερές σως. Το μπέργκερ είναι μπέργκερ. Μπιφτέκι μοσχαρίσιο, σοβαρό ψωμί, πίκλα, μαγιονέζα-κέτσαπ και, αλίμονο, τσένταρ. Κάπως σαν αυτό του Lost Athens στο Παγκράτι, ένα πράγμα.

Αλλά, ας είναι-έχω η ίδια αυτοπροδοθεί δεκάδες φορές, για να δοκιμάσω μπέργκερ με τηγανιτές γαρίδες, με μπιφτέκια λαχανικών, με χωριάτικα λουκάνικα και δεν ξέρω με τι άλλο. Δεν ήταν κι άσχημα.

Κάτι ακόμα.

Όταν θες να φας τζανκ, σκέφτεσαι, αναπόφευκτα, μερικές γνωστές, μεγάλες αλυσίδες. Εκεί μπορεί να φας (να χορτάσεις, δεν ξέρω) με ελάχιστα ευρώ. Όσο όμως δοκιμάζεις τα μερακλοφτιαγμένα μπέργκερ της πόλης, τόσο απομακρύνεσαι από τα φαστφουντάδικα.

Γιατί λέμε ναι στο τζανκ σαν αίσθηση, σαν κατάσταση, σαν επιλογή κατά μόνας ή με παρέα, αλλά λέμε όχι στα σκουπιδιάρικα υλικά, στα μπιφτέκια με αμφίβολη προέλευση και ποιότητα κρέατος, στα κακοπατημένα ψωμάκια, στις μιζέρικες μικρές μεριδούλες, εντελώς διαφορετικές από αυτές που φαίνονται στις διαφημίσεις.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Phat Bunny (@itsphatbunny)

Τα επικά μπέργκερ του Phat Bunny

Αν θες να δοκιμάσεις νόστιμο, μεγάλο μπέργκερ σε διάφορες έξυπνες παραλλαγές (μοσχαρίσιο μπιφτέκι, τηγανιτό κοτόπουλο, βήγκαν, γλυκόξινο, κλασικό) και αν μένεις κατά Δυτικά μεριά, νομίζω ότι πρέπει να πας στο Phat Bunny στην οδό Κώστα Βάρναλη, στο Περιστέρι. Ή να παραγγείλεις από εκεί.

Φυσικά, μία, δύο και περισσότερες επισκέψεις αξίζουν εκεί από όποια μεριά της πόλης κι αν έρχεσαι. Και γιατί το Περιστέρι αλλάζει και γίνεται περισσότερο εξώστρεφο και κοσμοπολίτικο, χωρίς, ευτυχώς, να αλλοιώνεται ο λαϊκός και ιδιόμορφος πυρήνας του, αλλά και γιατί το Phat Bunny είναι ένα πανέμορφο, cute μαγαζί, total pink, μες στο οποίο μπαίνεις και μυρίζεις βούτυρο, πατάτες τηγανιτές και άλλες νοστιμάδες, βλέποντας cool παιδιά να πίνουν αναψυκτικά και να δαγκώνουν μαλακά ψωμάκια.

Ένα απίθανα comfort κλίμα που σε κάνει να νιώθεις ότι θες να είσαι μέρος του, κομμάτι του

Ο Steve και ο Πέτρος που έχουν το μαγαζί προέρχονται από τον χώρο της διασκέδασης, των parties, της μουσικής, οπότε συμβουλεύτηκαν ειδικούς σε όλα τα επίπεδα και για αρκετούς μήνες μέχρι να το στήσουν. Και μπράβο τους. Κάθε λεπτομέρεια μέσα στον ροζ τους χώρο μετράει. Από τις καταπράσινες ζάμιες και τις κέντιες στην είσοδο (φυτά είναι αυτά, ντε), μέχρι το διακοσμητικό ελεφαντάκι που έχει πάντα γυρισμένο τον πωπό του προς την πόρτα (ρωτήστε και θα μάθετε το γιατί) και από τον σχεδόν πριβέ ημιώροφο-μπαλκονάκι μέχρι το μπαρ σε σχήμα μπέργκερ που χωρά εντός του ποτά και αποστάγματα, το Phat Bunny είναι ένα κουκλί.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Phat Bunny (@itsphatbunny)

Παρεμπιπτόντως, εξαιρετική η παλόμα, ροζ κι αυτή, εντελώς ασορτί με το περιβάλλον-και πώς ταιριάζει αυτό το κοκτέιλ με ένα κλασικό τσίζμπεργκερ! Οι καρέκλες έχουν σχήμα λαγουδακίου με αυτάκια σηκωμένα, η ινσταγκραμίλα είναι διάχυτη και το μενού τα έχει όλα. Αποκλείεται να πάει κανείς στο Phat Bunny και να μην βρει κάτι για τα γούστα του. Σαλατάρες, μπεργκεράρες, υπέροχα παπρικαρισμένες τηγανιτές πατάτες (εννοείται κατεψυγμένες!) και μπουκιές μοτσαρέλας, κοτόπουλου, αλλά και λαχταριστά γλυκά-αμερικανιές.

Η φιλοξενία και η υποδοχή διατηρείται σε χαμηλούς, διακριτικούς τόνους, όπως οφείλει, τίποτε δεν είναι υπερβολικό ή awkward. Τα τραπέζια σπάνια μένουν άδεια εδώ και ούτε τρεις μήνες που άνοιξε το κατάστημα. Αγόρια, κορίτσια, ζευγάρια, παρέες, απ’ όλα. Κι απ’ έξω, τα μηχανάκια των γνωστών delivery εταιρειών δίνουν και παίρνουν, γιατί καμιά φορά, έχει άλλη χάρη να ανοίγεις διάπλατα το στόμα για να καταβροχθίσεις το μπέργκερ σου, μόνη στο σπίτι, με Νέτφλιξ ή χωρίς, με πιτζάμες ή χωρίς.

Τα παιδιά από το Phat Bunny, πάντως, έχουν ωραία σχέδια για το μέλλον. Street παρτάκια, dj sets, νέες συνταγές και διάφορα άλλα ενδιαφέροντα που θα μας τα ανακοινώσουν σιγά σιγά. Προς το παρόν, γευόμαστε το πεντανόστιμο ξεκίνημα αυτού του «χοντρού» λαγού και απολαμβάνουμε κοντά του good times. Ό, τι μας υποσχέθηκε, δηλαδή…

ΥΓ: Την άλλη φορά που θα πάω, θέλω να δοκιμάσω και hot dog. Και burrito. Και soft cookie. Και…

* Info: Κώστα Βάρναλη 13, Περιστέρι, 21 0574 9763