Μία ακόμη δολοφονία κατάφερε να εξιχνιάσει το Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής. Ένα από τα πλέον επιτυχημένα τμήματα της ΕΛ.ΑΣ. κατάφερε να εξιχνιάσει μέσα σε μερικούς μήνες μία δολοφονία όπου ελάχιστα στοιχεία είχαν προκύψει από την έρευνα. Ο λόγος για τον θάνατο ενός 35χρονου Πακιστανού, ο οποίος πριν από μερικούς μήνες είχε βρεθεί νεκρός σε πάρκινγκ στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές έρευνες οι δολοφόνοι του 35χρονου Πακιστανού είναι έξι, εκ των οποίων οι πέντε συνελήφθησαν την περασμένη Τρίτη (10/10), καθώς εντοπίστηκαν στο Περιστέρι και στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη. Οι δολοφόνοι του 34χρονου Πακιστανού είναι επίσης Πακιστανοί και φαίνεται πως δεν είχαν απασχολήσει και πάλι τις Αρχές κατά το παρελθόν.

Κατά πληροφορίες το κίνητρο για το φονικό φαίνεται πως είναι οι προσωπικές διαφορές του 35χρονου Πακιστανού, με έναν από τους έξι συμπατριώτες του. Με κάποιο τρόπο το θύμα «πρόσβαλλε» την τιμή του δράστη και εξαιτίας αυτού το θύμα χτυπήθηκε βάναυσα και στραγγαλίστηκε.

Ο βίαιος θάνατος του 35χρονου Πακιστανού

Όταν οι αστυνομικοί εντόπισαν τη σορό του 35χρονου Πακιστανού, μπόρεσαν και εντόπισαν κάποια στοιχεία που εν τέλει τους οδήγησαν στην ταυτότητα του θύματος και συνεπώς στην ταυτότητα των δραστών.

Το σώμα του αδικοχαμένου άνδρα, εντόπισε ένας περαστικός κοντά στην περιφερειακή οδό του Αιγάλεω στις 22 Μαρτίου και εκεί κλήθηκε το ΕΚΑΒ. Όταν οι υγειονομικοί διαπίστωσαν πως ο άνδρας είχε σημάδια από βρόγχο ενημέρωσαν την Άμεση Δράση. Στο σημείο βεβαίως κατέφτασαν και οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε εκτιμάται πως η δολοφονία σημειώθηκε στο Περιστέρι. Έπειτα, οι έξι συνεργοί φρόντισαν να μεταφέρουν τη σορό του 35χρονου Πακιστανού σ’ εκείνο το υπαίθριο πάρκινγκ.

Οι πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία του 35χρονου Πακιστανού

Για την διαλεύκανση της υπόθεσης η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε σχετική ανακοίνωση:

Εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία 35χρονου αλλοδαπού που τελέστηκε στο Περιστέρι

Για την υπόθεση κατηγορούνται -6- ομοεθνείς του θύματος, από τους οποίους οι -5-συνελήφθησαν δυνάμει ενταλμάτων σύλληψης

Από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξιχνιάσθηκε η υπόθεση ανθρωποκτονίας 35χρονου αλλοδαπού, η σορός του οποίου βρέθηκε μεσημβρινές ώρες της 22-03-2023, σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν, δυνάμει σχετικών ενταλμάτων, απογευματινές ώρες την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023, σε Περιστέρι και Άγιο Ιωάννη Ρέντη Αττικής, πέντε (5) αλλοδαποί –ομοεθνείς του θύματος-, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνεται ακόμη ένα άτομο.

Προηγήθηκε δακτυλοσκοπική διακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας του θύματος, τα οποία στο αρχικό στάδιο των ερευνών ήταν άγνωστα, ενώ από την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε στον ανωτέρω τόπο -όπου βρέθηκε η σορός του-, προέκυψαν σημαντικά στοιχεία που οδήγησαν στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ακολούθησε κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριακών και προανακριτικών στοιχείων, από την περαιτέρω ανάλυση των οποίων διαπιστώθηκε η εμπλοκή των ανωτέρω κατηγορουμένων.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι η ανθρωποκτονία τελέστηκε στο Περιστέρι, ενώ περαιτέρω προέκυψε η συμμετοχή των κατηγορούμενων και στην μεταφορά της σορού του θύματος στην περιοχή του Ασπροπύργου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.