Η κινεζική κουζίνα έχει το κοινό της και τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές. Είναι γεμάτη θρεπτικά συστατικά και βέβαια τα πιάτα της είναι άκρως χορταστικά. Σε ένα κινέζικο εστιατόριο μπορείς να βρεις από σούπες και λαχταριστά won ton μέχρι και τηγανητές μπανάνες.

Ακόμα, κι αν δεν έχεις δοκιμάσει ποτέ, τότε επιβάλλεται μια επίσκεψη σε ένα από τα παρακάτω μαγαζιά. Η αλήθεια είναι ότι δύσκολα θα βρεις κάτι που δεν ικανοποιεί τους γευστικούς σου κάλυκες. Γλυκόξινα, καυτερά, ακόμα και πολύ γλυκά πιάτα βρίσκονται στο μενού. Η Αθήνα λοιπόν είναι γεμάτη από κινέζικα, που σε καλούν να τα ανακαλύψεις μαζί με τις ασιατικές γεύσεις τους.

5 στέκια για κινέζικο

New Great Wall

Ένα παραδοσιακό κινέζικο εστιατόριο που βρίσκεται στο Μαρούσι εδώ και τουλάχιστον δύο δεκαετίες. Σε ταξιδεύει στην Άπω Ανατολή, όχι μόνο με τα πιάτα του, αλλά και με την διακόσμησή του, καθώς τα κόκκινα φαναράκια είναι χαρακτηριστικά. Με ιδιαίτερα χαμηλές τιμές μπορείς να βρεις noodles, won ton, σούπες, τσιπς γαρίδας, πάπια Πεκίνου και όλα τα σχετικά. Bonus: Ο κυριακάτικος μπουφές του είναι σταθερή αξία.

Info:  Βασ. Αμαλίας 1, Μαρούσι – 21 0802 3845

Golden Phoenix

Ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά εστιατόρια με ασιατική fusion κουζίνα με ρετρό διάθεση. Εκεί θα βρεις τα κλασικά κινέζικα πιάτα και υγιεινούς συνδυασμούς με γαρίδες και λαχανικά. Αν σου αρέσουν οι πιο γλυκές γεύσεις, προτείνουμε σίγουρα τα ζουμερά κομμάτια καραμελωμένου κοτόπουλου με σουσάμι, γνωστά ως Caramel Chicken. Κάθε βράδυ της Παρασκευής στις 19:30 – 23:30, Σάββατο στις 13:00 – 17:00 και 19:30 – 23:30, αλλά και την Κυριακή στις 13:00 –  17:00  σε υποδέχεται βέβαια ένας πλούσιο μπουφές.

Info:  Θεμιστοκλέους 27, Γλυφάδα

Χαρ. Τρικούπη 96 &, Γορτυνίας, Κηφισιά –  21 0801 3588

NAMA

Ένα εστιατόριο με ιδιαίτερη αισθητική και βέβαια πολλά νόστιμα πιάτα. Το μενού καλύπτει όλο το φάσμα της γαστρονομίας της Άπω Ανατολής, δηλαδή δεν θα βρεις μόνο κινεζική κουζίνα, αλλά και βιετναμέζικη κι ιαπωνική. Αυτό σημαίνει ότι θα βρεις και λαχταριστά sushi, το σήμα κατατεθέν της Ιαπωνίας. Θα βρεις μπουφέ κινέζικης κουζίνας και sushi κάθε Παρασκευή και Σάββατο: 19.00 – 23.30 και Κυριακή: 12.30 – 16.30.

Info: Κύπρου 50, Αγ. Παρασκευή –  21 0600 8936

Mongo Asian Food

Μια επίσης ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία και ένα ταξίδι στις γεύσης της Άπω Ανατολής. Εκτός από τα κινεζικά πιάτα (spring rolls, noodles, θα βρεις αφράτα bao buns και sushi. Επίσης μπορείς να φτιάξεις μόνος στου το wok σου, προσαρμόζοντάς το στα γούστα και τις γεύσεις σου.

Info: Λεωφόρος Βουλιαγμένης 276, Άγιος Δημήτριος (Athens Metro Mall – Αθήνα) – 21 0976 7049

Saipan 

Στο Saipan θα βρεις ποιοτικά παραδοσιακά πιάτα και εκλεκτές γεύσεις. Εμείς θα προτείνουμε τα Tom yum soup με γαρίδες, bamboo, μανιτάρια, κόλιανδρο και Oyster duck με bamboo, κινέζικα μανιτάρια & oyster sauce. Η κουζίνα κατά βάση είναι κινεζική, με πιάτα από Ταϊλάνδη, Πολυνησία, Ινδονησία, Κορέα και Γιαπωνέζικο sushi. Μπορείς να απολαύσεις τον πλούσιο μπουφέ του κάθε Τρίτη και Τετάρτη από τις 19:00 έως τις 23:30 και κάθε Κυριακή από τις 12:30 έως τις 16:30.

Info: Κωνσταντίνου Βαρναλη 9, Χαλάνδρι – 21 0685 0644

Photo:Unsplash.com

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Ένας ακόμα σπάνιος καφές έρχεται να πει τη δική του ιστορία μέσα από το Microfarm Project της Coffee Island

Μια μέρα στο Χαλάνδρι: Πού να πας για brunch, καφέ, φαγητό και ποτό

5 μπαράκια στην Αθήνα κατάλληλα για πρώτο ραντεβού