Κρυφτό -που εξελίχθηκε σε επεισόδια- με την Αστυνομία έπαιξαν ακροδεξιές και ακροαριστερές ομάδες, μετά το τέλος των συγκεντρώσεων σε Ηράκλειο, Νέα Ιωνία και Πευκάκια. Η ΕΛ.ΑΣ. έριξε μεγάλο βάρος στη διατήρηση της τάξης στον βόρειο και δυτικό τομέα της Αθήνας, ωστόσο η μεγάλη αστυνομική δύναμη βρέθηκε προ εκπλήξεως όταν μεγάλης έκτασης επεισόδια ξέσπασαν στο κέντρο.

Το σκηνικό φάνηκε ελεγχόμενο από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης (1/11) μέχρι και τις 19:00 περίπου, όπου ολοκληρώθηκαν το τρισάγιο στους τάφους των Φουντούλη και Καπελώνη στο κοιμητήριο του Ηρακλείου από 40 περίπου ακροδεξιούς (όπως και η κατά πληροφορίες κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πλησίον της λεωφόρου Ηρακλείου), αλλά και την ολοκλήρωση των αντιφασιστικών συγκεντρώσεων και αντισυγκεντρώσεων, από ακροαριστερές και αριστερές ομάδες σε Νέα Ιωνία, Πευκάκια και Ηράκλειο.

Μέχρι εκείνη την ώρα, όπως είχε αναφέρει νωρίτερα το intronews.gr, είχαν σημειωθεί 14 προσαγωγές, στο πλαίσιο αποτροπής των συγκεντρώσεων. Άλλωστε εδώ και μέρες η ΕΛ.ΑΣ. είχε απαγορεύσει ρητώς τις συγκεντρώσεις σε όλη την Αττική. Παρά τις προσαγωγές, παρά τις παραινέσεις για ήρεμη διάλυση των συναθροίσεων, οι συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν κανονικά.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές περί τα 700 με 800 άτομα συγκεντρώθηκαν στα Πευκάκια, 100 με 200 στη Νέα Ιωνία και 200 με 300 στο Ηράκλειο.

«Καταιγίδα» και επεισόδια σε Βικτώρια και Μοναστηράκι

Τα πράγματα όμως άλλαξαν άρδην αμέσως μετά και όταν οι διάφορες ομάδες άρχισαν να διαλύονται και να κατηφορίζουν προς το κέντρο της Αθήνας.

«Αποσπάσματα» από τους συγκεντρωμένους, ενδεχομένως μέλη ακροαριστερών οργανώσεων, γύρω στις 19:30 επιτέθηκαν σε ομάδα ΔΙ.ΑΣ. που βρισκόταν στην πλατεία Βικτωρίας. Σ’ εκείνο το σημείο ξέσπασαν επεισόδια με αστυνομικούς που έσπευσαν προς ενίσχυση των συναδέλφων τους, ενώ σημειώθηκαν υλικές ζημιές και τραυματισμοί.

Αμέσως μετά και γύρω στις 20:00, δύο χιλιόμετρα νοτιότερα και συγκεκριμένα στον σταθμό μετρό Μοναστηράκι, χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει ο τρόπος, στήθηκε ενέδρα πιθανότατα από ακροδεξιούς προς ακροαριστερές ομάδες, όπου συγκρούστηκαν με σφοδρότητα.

Τα επεισόδια είχαν ως αποτέλεσμα την επέμβαση των ΜΑΤ που έσπευσαν στο σημείο. Οι αστυνομικοί μπήκαν στη μέση προκειμένου να καταστείλουν τις δύο ομάδες. Και σε αυτή τη σύγκρουση προέκυψαν σοβαρότερες, αυτή τη φορά υλικές ζημιές, όπως και τραυματισμοί.

Οι Αρχές προχώρησαν σε συνολικά 25 προσαγωγές, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των προσαχθέντων στους 39. Σύμφωνα με πληροφορίες του intronews.gr, από το δεύτερο πακέτο των προσαγωγών ετοιμάζονται σωρεία μετατροπών σε συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ. και η παραπομπή των εμπλεκομένων σε εισαγγελέα. Διαφορετική αναμένεται να είναι η αντιμετώπιση στους 14 πρώτους προσαχθέντες.

Σημειώνεται πως οι προσαγωγές σημειώθηκαν σε Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Πευκάκια, Βικτώρια, Μοναστηράκι, ενώ προέκυψαν και κάποιες προσαγωγές στα λεγόμενα βραχάκια της Ακρόπολης.

Τέλος, αργά το βράδυ της Τετάρτης, περίπου 80 με 100 άτομα ήταν συγκεντρωμένα στα Εξάρχεια και στο μνημείο του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Πλησίον του σημείου περιπολούσαν τα ΜΑΤ, για τον φόβο των… Ιουδαίων σε περίπτωση που ξεσπούσε μία ακόμη εστία επεισοδίων.