Εκεί που τα πράγματα είχαν φανεί να ηρεμούν μετά την κηδεία του Πρίγκιπα Φιλίππου, το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις του Χάρι και της Μαρκλ με τη βασιλική οικογένεια μοιάζουν ξανά σε τεντωμένο σχοινί. Από τη μία υπάρχει το ζήτημα της βάφτισης της Λίλιμπετ Νταϊάνα, που αν γίνει στο Λονδίνο θα επανενώσει μετά από ενάμιση χρόνο το Παλάτι με τους δύο «αποστάτες», κι από την άλλη προέκυψε ένα νέο πρόβλημα που αφορά στην ανακοίνωση που έκανε ο Χάρι για την αυτοβιογραφία του.

Ο Χάρι και η Μέγκαν αυτό το διάστημα που ζουν στις ΗΠΑ έχουν συστήσει μια εταιρεία παραγωγής περιεχομένου και θέλουν να κυριαρχήσουν στο χώρο του σινεμά. Ήδη η σειρά ντοκιμάντερ με αφηγήσεις γνωστών προσωπικοτήτων για την ψυχική υγεία, όπου μιλούσε και ο Χάρι, συζητήθηκε αρκετά. Ενδεχομένως όμως, όχι τόσο όσο θα συζητηθεί η αυτοβιογραφία που ετοιμάζει και θα δημοσιευτεί στο τέλος του 2022.

Σε αυτή την αυτοβιογραφία ο Χάρι υπόσχεται ότι δεν θα γράψει ως πρίγκιπας από τη μία, αλλά από την άλλη τονίζει πως δεν θα παραλείψει καθόλου την αλήθεια. Κάτι που σίγουρα δεν θα ήχησε και πολύ καλά στους παροικούντες το Κένσινγκτον.

«Αυτή την αυτοβιογραφία δεν τη γράφω ως ο Πρίγκιπας που ήμουν, αλλά ως ο άντρας που έχω γίνει. Είμαι πολύ ευγνώμων που θα έχω την ευκαιρία να μοιραστώ με τον κόσμο την εμπειρία της ζωής μου ως τώρα και χαρούμενος που οι άνθρωποι θα διαβάσουν από πρώτο χέρι τι έχει συμβεί στη ζωή μου με ακρίβεια και ειλικρίνεια».

Η Ελισάβετ παρουσιάζεται έτοιμη να μην τους καλέσει στο Ιωβηλαίο της

Στο Μπάκιγχαμ παρουσιάζονται ενοχλημένοι όλοι στη βασιλική οικογένεια, όχι μόνο γιατί ο Χάρι δεν τους ενημέρωσε γι΄αυτή του την κίνηση, αλλά και γιατί επιλέγει να κυκλοφορήσει το βιβλίο το φθινόπωρο του 2022, όταν θα εορτάζεται το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της Βασίλισσας Ελισάβετ, που θα συμπληρώνει 70 χρόνια βασιλείας.

Γι΄αυτό και λέγεται ότι ίσως να μην σταλεί πρόσκληση σε εκείνον και τη Μέγκαν Μαρκλ για τις εκδηλώσεις που θα έχουν προγραμματιστεί για τον επόμενο Ιούνιο. Πρόκειται για μια κίνηση που από το Παλάτι ερμηνεύεται ως ολική ρήξη των Suss-exes με τη βασιλική οικογένεια, με τις σχέσεις τους να βρίσκονται ούτως ή άλλως λίγο πριν τον γκρεμό.

Από την πλευρά του Χάρι πάντως τονίζεται πως δεν χρειάζεται να πάρει κάποια άδεια για να γράψει την αυτοβιογραφία του.

* Φωτογραφία: Getty Images