Οι εκτιμήσεις των Αρχών τα τελευταία 24ωρα, βγήκαν αληθινές. Όπως όλα δείχνουν ο 38χρονος Γ.Σ. είναι εν τέλει ο υπαίτιος της εξαφάνισης του πατέρα του και κατ’ επέκταση της εξαφάνισης του… εαυτού του, αφού περιπλανιόταν επί σειρά ημερών στους επαρχιακούς δρόμους της Φθιώτιδας.

Μάλιστα ο 38χρονος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, όχι μόνο ομολόγησε τη δολοφονία του πατέρα του, αλλά υπέδειξε και το σημείο όπου έκρυψε τη σορό του πατέρα του Φ.Σ.. Οι αστυνομικοί φέρονται ν’ αντίκρισαν σοκαριστικές σκηνές, αφού το άψυχο σώμα του 65χρονου ήταν βαριά χτυπημένο πιθανότατα από πέτρες, ενώ υπήρχαν πολλές αμυχές από δαγκωματιές, ενδεχομένως από τα ζώα της περιοχής.

Τον άφησε να τον φάνε τα… σκυλιά, ο 38χρονος

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, οι Αρχές έχουν βάσιμες υποψίες πως η υπόθεση μπορεί να έχει και ψυχολογικό – ψυχιατρικό υπόβαθρο. Ο 38χρονος ήταν σε κάκιστη κατάσταση όταν εντοπίστηκε, ένα πραγματικό ράκος, ενδεχομένως λόγω των σωματικών τραυμάτων που προέκυψαν κατά το τροχαίο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη κατά την περασμένη Τετάρτη (20/9).

Ο 38χρονος εντοπίστηκε μόνος του και χωρίς τον 65χρονο πατέρα του, κάτι που «χτύπησε» το «καμπανάκι» των Αρχών. Ο εντοπισμός του σημειώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι (26/9) στα ορεινά σημεία της Φθιώτιδας. Ο 38χρονος φέρεται να γύριζε μόνος του τα τελευταία τουλάχιστον τρία 24ωρα στην περιοχή όπου τον είδε βοσκός πλησίον του Δαφνοχωρίου.

Μετά την πράξη του ο 38χρονος περιπλανήθηκε στην περιοχή με το αυτοκίνητο μέχρι που έμεινε από βενζίνη και στη συνέχεια κατέφυγε με τα πόδια στο ποιμνιοστάσιο, όπου τελικά εντοπίστηκε.

Οι δύο άνδρες είχαν ξεκινήσει το μεσημέρι της Τετάρτης 20 Σεπτεμβρίου, από το Νοσοκομείο Λαμίας για το ταξίδι της επιστροφής στην Άρτα, έμελλε όμως να μη φτάσουν ποτέ μαζί στον προορισμό τους.

Το γεγονός πάντως πως ο 38χρονος μοιάζει ν’ αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και να μην έχει καλά- καλά συνειδητοποιήσει πού βρίσκεται, κάνει τους αστυνομικούς να μην βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα και να περιμένουν το πόρισμα της νεκροτομής στη σορό του 65χρονου καθηγητή φυσικής αγωγής.

Υπενθυμίζεται ότι ο 38χρονος γιος είχε τραυματιστεί σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τετάρτης στην επαρχιακή οδό Τυμφρηστού – Καρπενησίου, ενώ κατευθυνόταν με το αυτοκίνητό του προς τη Λαμία και είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Λαμίας έχοντας υποστεί ρωγμώδες κάταγμα.

Εκεί πήγε το ίδιο μεσημέρι ο πατέρας του που τον παρέλαβε μετά το εξιτήριο και ξεκίνησαν για την επιστροφή τους στην Άρτα με τον 38χρονο να φέρει κολάρο στο λαιμό. Όμως, από τότε τα ίχνη τους χάθηκαν και οι αναζητήσεις παρέμεναν άκαρπες ως το πρωί της Τρίτης.