Μεγάλη επιχείρηση για την καταπολέμηση της πειρατείας συνδρομητικών υπηρεσιών πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή (01-12-23) ταυτόχρονα σε δεκάδες περιοχές σε Κρήτη, Πελοπόννησο, Αττική, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη και Δυτική Μακεδονία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προετοιμασία της επιχείρησης διήρκεσε πολλούς μήνες, περιέχει ογκωδέστατη δικογραφία και ανάμεσα στους συλληφθέντες, αλλά και σε άτομα που αναζητούνται, φέρονται να είναι και πρόσωπα υπεράνω κάθε υποψίας, καθώς ξέπλεναν δεκάδες εκατομμύρια σε εικονικές επιχειρήσεις «φαντάσματα».

Πραγματοποιήθηκαν δεκάδες έρευνες σε οικίες, φυσικά καταστήματα, οχήματα και επιχειρήσεις σε όλη σχεδόν την Ελλάδα και στην επιχείρηση έλαβαν μέρος περισσότερα από 50 στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και φυσικά δικαστικοί λειτουργοί.

Η έρευνα εστίασε σε οργάνωση με πλοκάμια σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό, που εμπλέκονταν σε παράνομη διανομή και πώληση συνδρομητικού πειρατικού υλικού.

Αναγνώστες σε τοπικά Μέσα Ενημέρωσης απέστειλαν φωτογραφίες με δεκάδες παράνομους αποκωδικοποιητές σε κάδους απορριμμάτων στα Ιωάννινα και στην Αθήνα, προφανώς από τις απειλούμενες ποινικές διώξεις και πρόστιμα που πλέον επίκεινται για τους τελικούς απλούς χρήστες.

Την ίδια στιγμή πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν βρεθεί ψηφιακά και χειρόγραφα πελατολόγια χιλιάδων απλών οικιακών χρηστών με στοιχεία διεύθυνσης και κινητά τηλέφωνα, μεγάλα χρηματικά ποσά σε μετρητά επιμελώς κρυμμένα, μεγάλος αριθμός ψηφιακών μέσων (υπολογιστές με παράνομα λογισμικά διαχείρισης πελατών, κινητά τηλέφωνα, παράνομοι αποκωδικοποιητές), καθώς επίσης πλήθος ψηφιακών χρηματικών συναλλαγών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Πραγματοποιήθηκαν 11 συλλήψεις. Να σημειωθεί πως οι εννέα εκ των 11 συλληφθέντων αποτελούσαν εγκληματική ομάδα, η οποία είχε απλώσει πλοκάμια σε όλη την Ελλάδα και δραστηριοποιούνταν στην παράνομη διανομή συνδρομητικού περιεχομένου σε χρήστες έναντι αμοιβής.