Κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση αντιμετωπίζει ο 60χρονος Πολωνός μαχαιροβγάλτης, ο οποίος το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα σκότωσε έναν 45χρονο συμπατριώτη και φίλο του, ο οποίος βρέθηκε στο σπίτι του, πιθανότατα για εθιμοτυπικούς λόγους.

Ο 60χρονος αναμένεται να διαβεί σήμερα το κατώφλι του εισαγγελέα και έπειτα να παραπεμφθεί στον ανακριτή προκειμένου ν’ απολογηθεί.

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 22:15 (16/4) σε μονοκατοικία επί της οδού Βερναρδάκη. Οι δύο άνδρες κατάγονται από την Πολωνία και φέρονται να διασκέδαζαν μαζί καθώς δένονταν με δεσμούς φιλίας. Στην παρέα τους βρισκόταν και μία γυναίκα, κατά πληροφορίες και εκείνη Πολωνή. Οι δύο φίλοι φέρονται να είχαν καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ. Στο σπίτι διέμενε ο 60χρονος και πιθανότατα είχαμε να κάνουμε για μία εθιμοτυπική επίσκεψη.

Πληροφορίες αναφέρουν πως κάποια στιγμή ο 60χρονος Πολωνός μαχαιροβγάλτης με αρχικά ονόματος A.D., εξοργίστηκε με τον καλεσμένο του 45χρονο B.M. Ο πρώτος όμως δεν φαίνεται να έδειξε τις προθέσεις του, και κινήθηκε με τρόπο ώστε να μην προλάβει το θύμα ν’ αντιδράσει. Πληροφορίες αναφέρουν πως δεν υπάρχουν ιδιαίτερα σημάδια πάλης ή κάποιας γενικής αναστάτωσης.

Πηγές τονίζουν πως υπήρξε κάποια λογομαχία, όμως μέσα σε λεκτικά πλαίσια. Περισσότερες πληροφορίες θα μπορούσε να δώσει στις Αρχές η Πολωνή που βρέθηκε ανάμεσά τους, ωστόσο πηγές υπογραμμίζουν πως και η ίδια ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ως εκ τούτου δεν υπήρξε σαφή εικόνα για τα αίτια του καβγά που οδήγησαν στο φονικό.

Στο σημείο έφτασε πρώτα το ΕΚΑΒ, το οποίο μπροστά στην εικόνα του μαχαιρωμένου άνδρα κάλεσε τις Αρχές. Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο είδαν τον θανάσιμα τραυματισμένο 45χρονο, ενώ δίπλα του ήταν ο 60χρονος, ο οποίος είχε πάνω του το μοιραίο μαχαίρι.

Πιο δίπλα σε κατάσταση μέθης ήταν η γυναίκα, η οποία κι αυτή συνελήφθη, ωστόσο λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερη. Σε βάρος του 60χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία ενώ σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.