Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, χαρακτήρισε το ενδεχόμενο μιας συγκρότησης «κυβέρνησης των ηττημένων» μετά τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου ως «καταστρατήγηση της λαϊκής εντολής».

Συγκεκριμένα, σε σχετικές δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ την Πέμπτη (06/04), o Γιάννης Οικονόμου ανέφερε: «Θα είναι μια κυβέρνηση που θα έχει την ετικέτα της συνεργασίας, άλλα τη συνταγή της παραλυσίας. Στο πλαίσιο αυτό, με ένα θετικό αποτέλεσμα στις εκλογές της 21ης Μαΐου θα συνεχιστεί η ανοδική πορεία της χώρας. Έχουμε μπροστά μας εκλογές στις 21 Μαΐου, αυτές βλέπουμε μπροστά μας. Σε αυτές τις εκλογές ζητάμε ένα αποτέλεσμα που θα παίξει καθοριστικό ρόλο, ώστε σε περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής να μπορεί να προκύψει σταθερή, αυτοδύναμη κυβέρνηση που θα παίρνει γρήγορα και αποτελεσματικά αποφάσεις. Σχήματα με την ετικέτα της συνεργασίας μπορεί να είναι συνταγή παραλυσίας με ατελείωτα παζάρια… Αυτοδύναμες κυβερνήσεις μπορούν να εγγυηθούν την καλύτερη προοπτική της χώρας».

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Οι μεν ντρέπονται ότι σε αυτό (σ.σ. το σχήμα) θα περιλαμβάνουν Βαρουφάκη, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οι δε ντρέπονται να πουν ποιος θα είναι πρωθυπουργός… Αν βγάλετε εσείς άκρη, πείτε το μου να βγάλω και εγώ. Εκτός από το πολιτικό διακύβευμα, υπάρχει ένα και εκλογικό διακύβευμα: Πρώτον, ποιος θα είναι πρώτος; Δεύτερον, ποια η διαφορά; Τρίτον, είναι καθοριστική η ψήφος των πολιτών για να περιοριστεί η πιθανότητα κυβέρνησης ηττημένων».

Μάλιστα, ο Γιάννης Οικονόμου επισήμανε: «Βασικότερο σενάριο είναι ότι η Ν.Δ. μπορεί να πετύχει συμπαγή αυτοδύναμη κυβέρνηση σε περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής… Αν οι πολίτες πουν κάτι διαφορετικό σε περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής, είμαστε εκεί, να ζυγίσουμε την απόφαση τους αυτή. Η Ν.Δ. είναι πυλώνας σταθερότητας, δεν είναι σκοπός μας να κυνηγούμε ατέρμονες εκλογικές διαδικασίες. Είναι πολύ σημαντική η κάλπη της 21η Μαΐου, όλα τα υπόλοιπα είναι λογικό άλμα, η 21η Μαΐου είναι η καθοριστική αναμέτρηση».

Ερωτηθείς για το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, και αν έρχεται συμπληρωματική ρύθμιση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Υπάρχει επαρκές πλαίσιο και, αν χρειαστεί συμπληρωματική ρύθμιση, εδώ είμαστε… Είμαστε σε εγρήγορση μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη – τη Μεγάλη Τέταρτη, οπότε κλείνει η Βουλή».

Photo credits: ΣΚΑΪ