Με γραπτή δήλωση, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, εξέφρασε τη θλίψη του για τον χαμό του 17χρονου, ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικού στο Λεοντάρι Βοιωτίας.

Ο νεαρός Ρομ, φέρεται να οδηγούσε στην περιοχή της Αλιάρτου, ενώ στο όχημά του επέβαιναν τρεις ακόμη νεαροί. Όταν του έγινε σήμα από τις Αρχές να ακινητοποιήσει το όχημα, εκείνος πάτησε γκάζι και ξεκίνησε καταδίωξη που κατέληξε στην περιοχή Λεοντάρι.

Εν τέλει, ο 17χρονος φέρεται να προσπάθησε ν’ αποσπάσει το όπλο από έναν από τους αστυνομικούς. Τότε ενεργήθηκε πυροβολισμός με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο 17χρονος θανάσιμα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, με δήλωσή του τόνισε πως θα γίνουν όλες οι ενέργειες ώστε να διευκρινιστούν οι ακριβείς συνθήκες του περιστατικού:

«Θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του 17χρονου θανόντος στη Βοιωτία. Ο θάνατος ενός νεαρού ανθρώπου αποτελεί τραγικό γεγονός. Οι συνθήκες, υπό τις οποίες έγινε το θλιβερό περιστατικό, είναι υπό διερεύνηση από τις αρμόδιες Αρχές.

Σε κάθε περίπτωση, η ΕΛ.ΑΣ., που δίνει καθημερινή μάχη για την ασφάλεια των πολιτών,  οφείλει να λειτουργεί στο πλαίσιο που ορίζουν το Σύνταγμα, οι νόμοι και οι κανόνες εμπλοκής, ακόμη και σε συνθήκες παραβατικότητας και απείθειας, κατά την διάρκεια των οποίων υπάρχει ομολογουμένως αυξημένος κίνδυνος δυστυχούς κατάληξης.

Οι αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές Αρχές διερευνούν με τις προβλεπόμενες και ενδεδειγμένες ενέργειες το περιστατικό σε όλες του τις διαστάσεις προκειμένου να αποσαφηνιστεί πλήρως».

Λεοντάρι: Συλλυπητήρια Οικονόμου για τον χαμό του 17χρονου