Κοινοβουλευτικά ρεκόρ, έκανε και επεξέτεινε ο Γιάννης Τραγάκης. Πώς; Με τις τελευταίες καραμπόλες που ανακοίνωσε η Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή, ο αρχαιότερος από τους βουλευτές της ΝΔ κέρδισε τελικά την έδρα. Μη σας πω ότι είναι ο παλιότερος βουλευτής του… κόσμου.

Εκλέγεται από το 1974 και είναι ο μόνος από εκείνη τη Βουλή που είναι παρών και σε αυτή του 2023!

Όπως γράφει η αποκαλυπτική στήλη Back Door: «Διαθέτει όμως ακόμα ένα ρεκόρ. Αν και ο αρχαιότερος βουλευτής, ποτέ δεν έλαβε υπουργικό θώκο! Ποτέ. Κανένας πρωθυπουργός από τη Μεταπολίτευση και μετά, από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη έως τον Κώστα Καραμανλή και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν του πρότεινε να τον αναβαθμίσει σε υπουργό, έστω σε υφυπουργό. Δεν έχει πίκρα πάντως, λέει στο περιβάλλον του.

Ειρήσθω εν παρόδω, η απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη να κρατήσει την έδρα στη Θεσσαλονίκη αφήνει εκτός Βουλής τον Χάρη Καστανίδη – ως τα έλεγε η στήλη από τις 7 Ιουνίου. Ήταν ήταν ο ένας από τους δύο εν ενεργεία βουλευτές που συνέδεε το τωρινό ΠΑΣΟΚ με την περίοδο που το κίνημα ανέβηκε για πρώτη φορά στην εξουσία, το 1981. Μάλιστα έχοντας εκλεγεί σε ηλικία μόλις 25 ετών, ο Καστανίδης αποτελεί τον νεότερο πρωτοεκλεγμένο βουλευτή.

Πλέον ο παλιότερο στο κόμμα, είναι ο άλλοτε αρχηγός του, Γιώργος Παπανδρέου. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής Αχαΐας το ‘81 ενώ στην πολιτική του σταδιοδρομία διετέλεσε πρωθυπουργός την περίοδο 2009-11».