Το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τις αυξήσεις μισθών και συντάξεων, τις μειώσεις φόρων και την επέκταση Market Pass και Youth Pass, «πρέπει να καταψηφιστεί», είπε ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Συνεχίζετε την επιδοματική πολιτική, και μόνο αυτό αρκεί για να καταψηφίσουμε» και στην συνέχεια εξέφρασε τη διαφωνία του με το Market Pass: «Δεν υπάρχει κανένας αποτελεσματικός έλεγχος. Δεν σώζει κανέναν και τίποτα το Market Pass. Αποτυχημενο μέτρο».

Από την άλλη, το ΠΑΣΟΚ δεν επιθυμεί να εμφανιστεί πως καταψηφίζει ευνοϊκές για τους πολίτες ρυθμίσεις, ειδικά για τους δημοσίους υπαλλήλους, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν μια δεκαετία να δουν το εισόδημά τους να αυξάνεται.

Με αυτή τη σκοπιμότητα αποφασίστηκε η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος να καταψηφίσει το νομοσχέδιο επί της αρχής, αλλά να υπερψηφίσει συγκεκριμένες διατάξεις με θετικό περιεχόμενο.

Μάλιστα, προκειμένου να διασφαλιστεί πως η Χαριλάου Τρικούπη δεν θα δεχθεί επικοινωνιακή ζημιά από τη στάση της δόθηκαν οδηγίες στα στελέχη να την υποστηρίξουν τόσο στη συζήτηση που διεξάγεται στην Ολομέλεια, όσο και στις αυριανές τηλεοπτικές συζητήσεις.