Πολλοί από εμάς μεγαλώσαμε με το iPod, ακούγοντας μουσική ως προ-έφηβοι (Avril Lavigne – Sk8er Boi και Red Hot Chili Peppers – Dani California κάθε μέρα στο repeat). Ύστερα, όταν κυκλοφόρησε το iPod Touch, ήταν η πρώτη μας επαφή με την τεχνολογία της οθόνης αφής. Σήμερα, 21 χρόνια μετά την κυκλοφορία του iPod και 15 χρόνια μετά την κυκλοφορία του iPod Touch, η Apple σταματάει την παραγωγή τους, σημαίνοντας το τέλος μιας εποχής.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο μοντέλο iPod Touch βγήκε το 2019 (τη χρονιά του iPhone 11), ακόμη και εάν πολλοί δεν το «πήραν χαμπάρι» καθώς η κυκλοφορία των εκάστοτε νέων iPhone επισκιάζουν τα άλλα προιοντα της εταιριας, ειδικότερα τα λιγότερα δημοφιλή.

Όταν κυκλοφόρησε το iPod το 2001 μπορούσε να αποθηκεύσει έως και 1.000 τραγούδια, αριθμό τεράστιο για την εποχή. Σήμερα, μπορεί κανείς να περιηγηθεί από το iPod Touch του στα 90+ εκατομμύρια τραγούδια της πλατφόρμας του Apple Music.

H Apple αναφέρει ότι τα εναπομείναντα iPod Touch που έχει σε stock η εταιρία θα συνεχίσουν να πωλούνται μέχρι να εξαντληθούν.

Είναι λογικό να προβαίνει σε μία τέτοια κίνηση η εταιρεία-κολοσσός, καθώς πλέον μπορεί κανείς κάλλιστα να ακούει μουσική από το iPhone του χωρίς να υπάρχει η ανάγκη για iPod Touch, τα οποία μάλιστα μοιάζουν πολύ. Επίσης, με την έλευση του Apple Watch το οποίο δίνει επίσης την δυνατότητα στον χρήστη να ακούει μουσική από αυτό, μειώθηκε σημαντικά η ζήτησε του iPod.

«Με το iPod, το να ακούει κανείς μουσική δεν θα είναι το ίδιο με πριν» είχε αναφέρει ο πρωτοπόρος Steve Jobs, στην παρουσίαση του πίσω στις 23 Οκτωβρίου του 2001. Υπο πολλές έννοιες, είχε δίκιο. Αν και τα iPod δεν ήταν τα πρώτα mp3 players, βοήθησαν στην μετάβαση του κοινού από τα cd players και το ραδιόφωνο στον νέο αυτόν τρόπο να ακούει μουσική.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Shutterstock

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

FIFA: Σταματάει την συνεργασία της με την EA Sports μετά από τρεις δεκαετίες – Τι σημαίνει αυτό για το παιχνίδι

Elon Musk: Διορατικός ή επικίνδυνος; Η δήλωση του για τον αποκλεισμό του Trump από το Twitter διχάζει

Αινιγματικό tweet από τον Elon Musk: «Αν πεθάνω υπό μυστηριώδεις συνθήκες, χάρηκα που σας γνώρισα»