Σας λένε κάτι τα ονόματα Ντέιβιντ Μπένιοφ και Ντάνιελ Βάις που βρίσκονται πίσω από την πιο υποσχόμενη παραγωγή του Netflix για το 2024; Αν τα ‘χετε ξεχάσει, να υπενθυμίσουμε πως είναι οι δημιουργοί του Game of Thrones, αυτής της άγνωστης σειρούλας μωρέ, που η 8η σεζόν της έγινε αιτία να φάνε όλο το hate του κόσμου για τις αβελτηρίες που έκαναν.

Οι δυο τους λοιπόν, μαζί με τον Αλεξάντερ Γου (True Blood), επιστρέφουν μετά από 5 χρόνια, στο Netflix, έχοντας στο μεσοδιάστημα παρατήσει τη συμφωνία τους με τη Disney για το Star Wars, με μια σειρά που μπορεί να είναι η κορυφαία της χρονιάς ή η χειρότερη!

Συγκρουσιακό statement, αλλά όταν μια σειρά όπως το The 3 Body Problem έχει όλα τα στοιχεία για να θριαμβεύσει και δεν το καταφέρνει, τότε η άσχημη γεύση που αφήνει, επιτείνεται. Φυσικά, το πρώτο trailer που κυκλοφόρησε από το Netflix δεν προδιαθέτει για ξενέρωμα, αλλά προδιαθέτει για μια από τις καλύτερες σειρές της χρονιάς, αν όχι την καλύτερη που μπορούμε να δούμε.

Το The 3 Body Problem βασίζεται στα βιβλία του Σίσιν Λιου, που έχει γράψει μια τριλογία και αυτή η σειρά καταπιάνεται με το πρώτο βιβλίο. Η ιστορία, όπως την περιγράφει το Netflix, είναι μια ιστορία sci-fi, με στοιχεία που θυμίζουν Marvel Cinematic Universe, μιας και εδώ έχουμε ξανά να κάνουμε με την σύμπτυξη του πολυσύμπαντος, με την ένωση των τριών χρονικών σημείων δηλαδή παρελθόντος-παρόντος-μέλλοντος, με την κατάργηση όλων των σταθερών της ανθρώπινης ύπαρξης.

Το Netflix ποντάρει τα πάντα σε αυτή τη σειρά

Το κουβάρι της αφήγησης ξετυλίγεται στα 1960, όταν μια γυναίκα παίρνει μια απόφαση που αποτελεί ορόσημο για το πώς θα εξελιχθεί το μέλλον, αλλά και για το πώς επηρεάζεται το παρελθόν. Αυτή η απόφαση ανοίγει portals, οδηγεί επιστήμονες σε εξαφάνιση, συστήνει στην ανθρωπότητα ένα άγνωστο σύμπαν και αυτό μόνο κινδύνους μπορεί να προκαλέσει.

Ένας ντετέκτιβ που κινείται στον χρόνο (όχι, δεν είναι ο Dr. Who) και μια ομάδα με τους καλύτερους επιστήμονες από το παρόν, θα πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να προστατεύσουν την ανθρωπότητα στη δική τους διάσταση και να μη διασαλευτεί ανεπανόρθωτα ο χωροχρόνος, ενόσω μπροστά τους ξεδιπλώνονται όλοι οι νόμοι της φυσικής και αυτοκαταργούνται. Η εξωγήινη ύπαρξη εμφανίζεται, τα μυστήρια του σύμπαντος αποκαλύπτονται, όλα διακυβεύονται!

Στο The 3 Body Problem πρωταγωνιστεί ο Μπένεντικτ Γουόνγκ, μαθημένος στο μπέρδεμα του χωροχρόνου, αφού έχει παίξει ως sidekick του Dr. Strange στο MCU, αλλά και αρκετός γνωστός κόσμος από το Game of Thrones. Τζον Μπράντλεϊ (Σαμ Τάρλι), Λίαμ Κάνιγκχαμ (Σερ Ντάβος Σίγουορθ) και Τζόναθαν Πράις (High Sparrow) συμμετέχουν στο καστ, όπου ξεχωρίζει όμως η εντυπωσιακή Έιζα Γκονζάλες.

Η σειρά θα είναι διαθέσιμη στο Netflix στις 21 Μαρτίου και αξίζει να αναφερθεί πως στην παραγωγή, εκτός των τριών που αναφέρθηκαν, εμπλέκονται ο Ράιαν Τζόνσον, ο Μπραντ Πιτ και η Ρόζαμουντ Πάικ. Το Netflix μάλιστα, έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασίες για να ετοιμάζονται spin off σενάρια.

Στο trailer που κυκλοφόρησε, βλέπουμε γραφικά, βλέπουμε να έχει φτιαχτεί ένα ολόκληρο σύμπαν που μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για το sci-fi και το fantasy, με τους Μπενιόφ και Βάις να έχουν αποδείξει πως, αν μη τι άλλο, σε αυτό το κομμάτι είναι πάρα πολύ καλοί. Μπορεί σεναριακά να το χαλάνε εύκολα, αλλά σε αυτό ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν.