Τι είναι αυτό που κάνει, άραγε τις Κυκλάδες να ξεχωρίζουν και να ανήκουν κάθε καλοκαίρι στη λίστα με τους κορυφαίους προορισμούς; Είναι τα λιθόστρωτα, ρομαντικά σοκάκια, τα ασβεστωμένα λευκά σπίτια με τα χαρακτηριστικά μπλε παραθυρόφυλλα, τα μοναδικά ηλιοβασιλέματα, η θάλασσα που τα περιτρυγυρίζει; Ή μήπως είναι τα κοκτέιλ με θέα το ηλιοβασίλεμα;

Όπως και να’ χει.. λατρεύουμε τις Κυκλάδες είτε πρόκειται για τη Μύκονο και την Τήνο, είτε για τη Σαντορίνη και τη Νάξο! Και επειδή είμαι σίγουρη ότι όλο και σε κάποιο από τα όμορφα νησάκια των Κυκλάδων, θα παραθερίσεις και το φετινό καλοκαίρι, σου έχω 11 από τα καλύτερα μαγαζιά για κοκτέιλ σε δέκα κυκλαδίτικα νησιά!

κοκτέιλ

Για κοκτέιλ στο 180° Sunset – Μύκονος

Το «180° Sunset» είναι από τα πιο γνωστά μαγαζιά της Μυκόνου και όχι άδικα, αφού η θέα που προσφέρει είναι πραγματικά μαγική. Από το υπερυψωμένο σημείο, στο οποίο βρίσκεται το μαγαζί, μπορείς να απολαύσεις την Μύκονο, με τα χαρακτηριστικά λευκά κυκλαδίτικα σπίτια της, την θάλασσα, τα πλοία και τις βαρκούλες που παρελαύνουν στα γαλανά νερά και φυσικά το ηλιοβασίλεμα. Για την ακρίβεια, φημίζεται για τη μοναδική θέα στο ηλιοβασίλεμα, που προσφέρει!

Αναπαυτικές χρωματιστές μαξιλάρες στο λευκό, ασβεστωμένο δάπεδο σε περιμένουν για να απολαύσεις την μαγική θέα της Μυκόνου. Ενώ, μπορείς να διαλέξεις και ένα από τα ξύλινα, boho τραπέζια, τα οποία βρίσκονται σε εξίσου μοναδικό σημείο.

Το «180° Sunset» δεν ξεχωρίζει μόνο για την αισθητική του και τη θέα που προσφέρει, αλλά και για τα signature cocktails του.

Διεύθυνση: Μύκονος 846 00, Τηλέφωνο: 695 195 6333

Για κοκτέιλ στο Capriccio Bar – Άνδρος

Στο όμορφο Μπατσί της Άνδρου, εκεί που οι περισσότεροι προτιμούν να πίνουν το ποτάκι τους το βράδυ, βρίσκεται το «Capriccio», εκεί που χτυπά ο ρυθμός του νησιού. Boho, κυκλαδίτικη αισθητική, λευκό, μπλε και γήινες αποχρώσεις, τραπέζια στο λιθόστρωτο δρομάκι και μαγική θέα στο νησί και τη θάλασσα.

Στο «Capriccio Bar», θα δοκιμάσεις μερικά από τα καλύτερα κοκτέιλ, ενώ δεν γίνεται να φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις την «Μαργαρίτα», για την οποία όλοι μιλούν. Το βράδυ το κέφι ανάβει, με δυνατή μουσική και πολύ χορό! Οπότε τι άλλο θες; Μουσική, νησί, θέα και δροσερά cocktails!

Διεύθυνση: Μπατσί 845 01, Τηλέφωνο: 697 673 3507

Για κοκτέιλ στο Swing Bar – Νάξος

Δεν ξέρω αν έχεις βρεθεί ποτέ στη Νάξο, αλλά εμένα προσωπικά είναι ένα από τα αγαπημένα μου κυκλαδίτικα νησιά και το «Swing», που βρίσκεται στη «χώρα», είναι από τα αγαπημένα μου μαγαζιά για κοκτέιλ.

Αρχικά, δεν γίνεται να μην το ξεχωρίσεις για τη πανοραμική θέα που προσφέρει στο λιμάνι της Νάξου και στη φωτισμένη Πορτάρα, ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα του νησιού.

Μάλιστα, ίσως σε κάποιο instagram προφιλ, να έχει πάρει το μάτι σου τα ασβεστομένα σκαλάκια, με την φράση «There is no elevator to reach the peak, you have to take the stairs», που οδηγούν στο όμορφο μπαλκόνι του μαγαζιού.

Στο «Swing», θα δοκιμάσεις μερικά από τα καλύτερα κοκτέιλ του νησιού, ενώ ειδικεύεται και στη Μοριακή Μιξολογία. Δηλαδή, αυτά τα πολύ εντυπωσιακά μοριακά κοκτέιλ …! Οι bartenders του μαγαιού έχουν μεγάλη εμπειρία στη Μιξολογία, γι’ αυτό να είσαι βέβαιος ότι θα δοκιμάσεις κάτι μοναδικό και εγγυημένα νόστιμο!

Ααα.. να σημειώσω επίσης, ότι στο «Swing», μπορείς να δοκιμάσεις cocktails με γεύσεις τοπικών παραδοσιακών προϊόντων.

Διεύθυνση: Πρωτοπαπαδάκη, Τηλέφωνο: 2285 024 965

Για κοκτέιλ στο Theosis Bar – Άνω Σύρος

Μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το «Kouchico», στην Ερμούπολη, ο Χρήστος Γκόλφης, παρέα με τον Νίκο Σωτηρόπουλου, έφεραν πριν από λίγα χρόνια, στην πανέμορφη Άνω Σύρο, ένα από τα πιο ιδιαίτερα και εντυπωσιακά bar του νησιού.

Σε ένα σπίτι του 1850, στο οποίο διατήρηραν το λαογραφικό του ενδιαφέρον, βρίσκεται λοιπόν, το «Theosis Bar», το οποίο έχει μια ιδιαίτερη minimal, κυκλαδίτικη αισθητική, η οποία ταυτόχρονα εμπνέεται από τα μαρμάτινα ειδώλια και τα αγγεία της τότε εποχής.

Το ίδιο ακριβώς ενδιαφέρον έχουν και τα cocktails. Η λίστα με τα κοκτέιλ τους, ονομάζεται «Love Lasts Forever» και αντλεί την έμπνευσή της από την ερωτική ιστορία του Απόλλωνα με τον Υάκινθο.

Συνολικά, σε αυτόν τον κατάλογο υπάρχουν 9 signature cocktails, τα οποία φτιάχνονται με φρέσκα υλικά και κυκλαδίτικα βότανα. Προσωπικά, ξεχώρισα το «eros», με campari, ginger και κεράσι.

Διεύθυνση: Πιάτσα, Άνω Σύρος, Τηλέφωνο: 2281 088 958

Για κοκτέιλ στο PK (PALIA KAMENI) Cocktail Bar, Σαντορίνη

Το «PK Cocktail Bar», λειτουργεί στη Σαντορίνη, για περισσότερα από 45 χρόνια και θεωρείται ένα από τα καλύτερα και πιο παλιά μαγαζιά του νησιού για κοκτέιλ.

Το όνομα που έχει δωθεί στο μαγαζί δεν είναι τυχαίο, η Παλιά Καμένη, είναι κομμάτι της Σαντορίνης, για την ακρίβεια είναι ένα μικρό ηφαιστιογενές σημείο στο κέντρο της Καλντέρας. Με μοναδική θέα στην Καλντέρα και τη θάλασσα, αμέσως θα διακρίνεις ότι το «PK Cocktail Bar», βρίσκεται σε προνομιακή θέση, από όπου μπορείς μάλιστα, να απολαύσεις και το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης, που θεωρείτε ένα από τα καλύτερα του κόσμου.

Το μαγαζί είναι χωρισμένο σε τρία επίπεδα για να διαλέξεις το σημείο που ταιριάζει με την διάθεσή σου, η αισθητική του χώρου έχει κάτι το ρομαντικό, ενώ το άγαλμα της Αφροδιτής της Μήλου, προσθέτει στον χώρο έναν ακόμα λόγο για να τον επισκεφτείς.

Φυσικά, στο χώρο θα δοκιμάσεις και μερικά από τα καλύτερα κοκτέιλ του νησιού, σε κλασικές ή signature γεύσεις, τα οποία φτιάχνονται από εξειδικευμένο bartender, με τον Γεώργιος Ζορμπα, ο οποίος βρίσκεται εδώ και τρία χρόνια στο μαγαζί, να ηγείται της ομάδας.

Διεύθυνση: Υπαπαντής, Θήρα, Τηλέφωνο: 2286 022 430

Για κοκτέιλ στο Three Donkeys, Τήνος

To «Three Donkeys», είναι ένα μαγαζί με funky και boho αισθητική, με πράσινες πινελιές από φυτά που κρέμονται πάνω από την μπάρα ή βρίσκονται διάσπαρα στον χώρο και tiki πινελιές, το οποίο παράλληλα φημίζεται για τα κοκτέιλ του.

Είναι μια σχετικά πρόσφατη προσθήκη στο νησί της Τήνου, το οποίο έφεραν ο Νίκος Μοσχονάς, ο Σπύρος Απέργης και ο Βαγγέλης Ζάχος.

Τα ποτά τους είναι εξαιρετικά, για την ακρίβεια φημίζονται γι’ αυτό, καθώς επίσης και για τα κοκτέιλ τους. Δε γίνεται να βρεθείς στο «Three Donkeys» και να μην δοκιμάσεις ένα από αυτά. Όποιο και να δοκιμάσεις είναι υπέροχο! Παράλληλα, μπορείς να μείνεις στον χώρο μέχρι αργά, για να απολαύσεις μουσική και ξεφάντωμα στα σοκάκια της Τήνου.

Διεύθυνση: Ταξιαρχών 26, Τηλέφωνο: 2283 300 658

Για κοκτέιλ στο Come Back & Bebop X Joomla – Πάρος

Η χαρακτηριστική αρχιτεκτονική του κυκλαδίτικου νησιού της Πάρου, συνεχίζεται στην αισθητική του «Come Back», ενός από τα καλύτερα μαγαζιά, για κοκτέιλ και θέα στο νησί.

Minimal γραμμές, καμάρες, λευκά ασβεστωμένα τοιχάκια, ρομαντικός φωτισμός και χρωματιστές λεπτομέριες, χαρακτηρίζουν την αισθητική του χώρου, ενώ η μπάρα στο εσωτερικού του μαγαζιού, η οποία βρίσκεται κάτω από ένα χαρακτηριστικό καμπυλωτό τοίχο, ξεχωρίζει και σε ταξιδεύει στα άδυτα της Πάρου.

Από το εξωτερικού του μαγαζιού, μπορείς να νιώσεις την αλμύρα της θάλασσας, αφού βρίσκεσαι κυριολεκτικά πάνω στο κύμα.

Φυσικά, το «Come Back», φημίζεται και για τα κοκτέιλ του, για την ακρίβεια είναι ένα από τα καλύτερα κοκτεϊλάδικα του νησιού.

Στην Πάρο θα σου πρότεινα και το φανταστικό σε επίπεδο χώρου και design, Bebop X Joomla που έχει κλασικά cocktails αλλά σε δική του εκδοχή – να πιεις το Bebop Zombie, ενώ μπορείς να συνοδεύεις τα κοκτέιλ σου με sushi rolls.

Βρίσκεται στην Παροικιά, που για κάποιο λόγο την θεωρούν κατιμά, αλλά στο συγκεκριμένο σημείο είναι σαν να βρίσκεσαι στην Καλιφόρνια με τους φοίνικες και επειδή είναι σχετικά ψηλά, έχεις θέα το λιμάνι και όλη την περαντζάδα από κάτω. Δες σίγουρα το ηλιοβασίλεμα από κει.

Come Back, Διεύθυνση: Παραλία Άγιος Δημήτριος, Νάουσα, Τηλέφωνο: 693 290 3877

Bebop X Joomla, Παροικιά, Πάρος, Τηλ: 228428075

Για cocktail στο Utopia Cafe – Μήλος

Υπάρχει ένα μαγαζί στην Πλάκα, της Μήλου, απ’ όπου μπορείς να απολαύσεις την πιο μαγική θέα του νησιού, ατενίζοντας το ηλιοβασίλεμα και την αιγαιοπελαγίτικη θάλασσα, ονόματι «Utopia».

Το μαγαζί βρίσκεται σε ύψωμα, γεγονός που του προσφέρει τη δυνατότητα ακόμα καλύτερης θέας! Η αισθητική του είναι ενδιαφέρουσα, με τα ασβεστομένα τοιχάκια, την σκακιέρα στο δάπεδο και τις καρέκλες σκηνοθέτη γύρω από μαρμάρινα τραπεζάκια.

Φημίζεται για τα κοκτέιλ του, τόσο τα κλασσικά όσο και τα signature, τα οποία μπορείς να συνδυάσεις πεντανόστιμα snack.

ΑΑΑ και μια συμβουλή.. αν θες να προλάβεις τα μπροστινά τραπέζια για την ώρα του ηλιοβασιλέματος, πρέπει να πας αρκετά νωρίς!

Διεύθυνση: Πλάκα, Μήλος, Τηλέφωνο: 2287 023 678

Για κοκτέιλ στο The Kraken, Κύθνος

Εάν βρεθείς στη Κύθνο, δεν γίνεται να μην περάσεις από το «The Kraken», για το ποτό σου. Βρίσκεται στη «χώρα», κάπου ανάμεσα στα όμορφα, γραφικά στενάκια.

Ένας λευκό ασβεστωμένος τοίχος στολίζει το μαγαζί, ξύλινα τραπέζια και μαξιλάρες πάνω σε λευκά πεζούλια δίνουν το απόλυτο chill vibe, σε αυτό το τόσο διάσημο μαγαζί της Κύθνου.

Το βράδυ το σημείο μετατρέπεται σε κέντρο διασκέδασης, με καλή μουσική, χορό και πολύ κόσμο
Παράλληλα, το «The Kraken», φημίζεται για τα κοκτέιλ του. Δεν γίνεται να μη δοκιμάσεις το «Kraken Kythnos», με ρούμι, βανίλια και ανάνα ή το «Cuervo Paloma», με την παραδοσιακή ασημένια τεκίλα και την σόδα pink grapefruit.

Διεύθυνση: Κύθνος 840 06, Τηλέφωνο: 2281 031 779

Για κοκτέιλ στο Αργώ – Σίφνος

Η «Αργώ» είναι συνυφασμένη με τη νυχτερινή ζωή της Σίφνου, είναι όμως και ένα ιδανικό σημείο για να απολαύσεις το κοκτέιλ σου.

Το μαγαζί, βρίσκεται σε ένα διατηρητέο 300 χρόνων. Τα αδέρφια Βιδάλη, το ανέλαβαν το 1983 και το μετέτρεψαν σ΄ένα από τα καλύτερα μαγαζιά της Σίφνου, για ποτό. Έχει κλασικο κυκλαδίτικο στυλ, με ασβεστωμένα τοιχάκια, πολύ λευκό και μια εκκλησία με μπλε τρούλο, που προσδίδει μια νότα παράδοσης και ρομαντισμού.

Από το ισόγειο μέχρι την ταράτσα, λευκά τεράστια σκαλάκια με το χαρακτηριστικό λιθόστρωτο δάπεδο είναι γεμάτα με τραπεζοκαθίσματα, ο φωτισμός είναι ρομαντικός και η θέα από τις πολυεπίπεδες ταράτσες μοναδική.

Στην μπάρα, ο bar specialist, δημιουργεί αυθεντικά κοκτέιλ! Μη φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις «Pina Colada».

Διεύθυνση: Στενό, Απολλωνία, Τηλέφωνο: 2284 031 114