Αν παρακολουθούσες το promo tour για την ταινία Jungle Cruise, θα έβλεπες ότι η χημεία του Dwayne Johnson με την Emily Blunt είναι τρομερή. Ήταν ο ορισμός της φιλίας που προκύπτει μέσα από μια άρτια συνεργασία. Κι αυτό απέδωσε καρπούς. Μέσα σε 3 εβδομάδες κυκλοφορίας η ταινία έχει αποφέρει έσοδα 100 εκατομμύρια δολάρια στη Disney, αριθμός που προ πανδημίας δε θα ενθουσίαζε, αλλά δε θα ήταν και τόσο χαμηλά.

Έχοντας ως δείγμα το πρώτο Jumanji που έκανε ο The Rock, που είχε έσοδα πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια, το Jungle Cruise θα πετύχαινε άνετα αυτόν τον στόχο. Όμως, o tempora o mores και η ταινία περιορίστηκε σε αυτό το ποσό που για τα δεδομένα της πανδημίας είναι από τα πιο υψηλά, ιδίως από τη στιγμή που προβάλλεται και on demand στο Disney+.

https://www.intronews.gr/4271-2-venice-film-festival-8-tainies-premiera

Προσμετρώντας λοιπόν όλα αυτά, η Disney αποφάσισε ότι πρέπει να βγάλει και ένα sequel. Έτσι, όπως αποκάλυψε το Hollywood Reporter, υπάρχει ήδη συμφωνία για ένα δεύτερο μέρος, με τους Johnson και Blunt να έχουν ξανά τους ρόλους τους. Ίδιος θα είναι και ο σκηνοθέτης, ο Jaume Collet-Sera, αλλά και η ομάδα της παραγωγής. Δεδομένου του πως ολοκληρώθηκε η ιστορία στο Jungle Cruise, θα έχει ενδιαφέρον η νέα αναζήτηση που θα κάνουν ο 400 ετών Frank Wolff και η δρ. Emily Houghton.

Η πορεία πάντως του franchise θυμίζει αρκετά την πορεία του The Mummy, όπου το sequel δεν ήταν τελικά τόσο καλό όσο το πρώτο, αλλά έφερε κι αυτό αρκετά έσοδα στην Universal. Φυσικά, η ειδοποιός διαφορά εδώ είναι πως ο Dwayne Johnson και η Emily Blunt έχουν τέτοιο star quality και τέτοια επιρροή στο κοινό, που το ποντάρισμα είναι πως το sequel δε θα πέσει κάτω από τον πήχη.

Το sequel του Jungle Cruise είναι το δεύτερο χαρμόσυνο sequel μετά απ΄αυτό των Expendables.