To Disney+ είναι από τις πιο γεμάτες streaming πλατφόρμες και μπορεί να καλύψει τα γούστα όλων. Είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσεις τις καλύτερες ταινίες, αφού όλες είναι εξίσου ενδιαφέρουσες. Όλες αυτές οι επιτυχημένες ταινίες παραγωγής της Disney, που έχουν βγει και στους κινηματογράφους, συμπεριλαμβάνονται στο Disney+.

Εάν είστε από εκείνους που δεν καταλήγουν εύκολα σε μια ταινία, και κάνουν ώρες να διαλέξουν την κατάλληλη, τότε έχουμε να σας προτείνουμε αυτές που ξεχωρίσαμε. Με πολλές Οσκαρικές ταινίες στο menu, το Disney+ υπόσχεται να ικανοποιήσει και να συνεπάρει ακόμα και τους πιο «δύσκολους» τηλεθεατές.

Οι ταινίες που πρέπει να δεις στο Disney+

Three Billboards Outside Ebbing Misouri

Μια αστυνομική δραματική ταινία σε σενάριο, συμπαραγωγή και σκηνοθεσία του Martin McDonagh και με πρωταγωνίστρια τη Frances McDormand. Η ιστορία εκτυλίσσεται στη φανταστική πόλη Ebbing στο Μιζούρι, όταν μια γυναίκα νοικιάζει τρεις διαφημιστικές πινακίδες στον δρόμο για να επιστήσει την προσοχή στον ανεξιχνίαστο βιασμό και τη δολοφονία της κόρης της. Όταν εμπλέκεται ένας αστυνομικός, ο Dixon, η μάχη μεταξύ της μητέρας και των αρχών επιβολής του νόμου ξεκινά. Oι Woody Harrelson, Sam Rockwell, Abbie Cornish , John Hawkes και Peter Dinklage εμφανίζονται σε δεύτερους ρόλους.

Nomadland

Η πολυβραβευμένη ταινία που αποτέλεσε την έκπληξη στα Oscars το 2020, αποσπώντας το Βραβείο Καλύτερης ταινίας, δεν μπορούσε να λείπει από το Disney+. Σε περίπτωση που δεν την έχεις δει, τότε ήρθε η ώρα. Σκηνοθέτης και παραγωγός είναι η βραβευμένη με Oscar Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Chloe Zhao, ενώ πρωταγωνιστεί η Frances McDormand στον ρόλο μιας γυναίκας, που αποφασίζει να εγκαταλείψει την πόλη της και να αρχίσει να περιπλανιέται στις ΗΠΑ με φορτηγό, αφού ο σύζυγος της πεθαίνει και χάνει τη δουλειά της μετά το κλείσιμο του εργοστασίου Gypsum στο Empire της Νεβάδα. Ξεκινά ένα ταξίδι καθ’οδόν, όπου εξερευνά μια ζωή έξω από τη συμβατική κοινωνία, ως σύγχρονη νομάδα.

The Shape of Water

Ακόμα μια ταινία που έχει κερδίσει το Oscar Καλύτερης Ταινίας στην 90ή απονομή της Ακαδημίας. Είναι μια ρομαντική ταινία φαντασίας σε σκηνοθεσία Guillermo del Toro και σενάριο del Toro και Vanessa Taylor . Πρωταγωνιστούν οι Sally Hawkins, Michael Shannon, Richard Jenkins, Doug Jones, Michael Stuhlbarg και Octavia Spencer. Η ιστορία τοποθετείται στη Βαλτιμόρη του Μέριλαντ του 1962 , και επικεντρώνεται σε μια βουβή καθαρίστρια σε ένα εργαστήριο ύψιστης ασφαλείας της κυβέρνησης, όπου ερωτεύεται ένα αιχμάλωτο ανθρωποειδές αμφίβιο πλάσμα. Αποφασίζει να τον βοηθήσει να ξεφύγει από ένα συνταγματάρχη που σκοπεύει να τον σκοτώσει.

Nightmare Alley

Το Nightmare Alley είναι ένα neo-noir ψυχολογικό θρίλερ του 2021 σε σκηνοθεσία Guillermo del Toro και σε σενάριο των del Toro και Kim Morgan, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του 1946 του William Lindsay Gresham. Είναι η δεύτερη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του μυθιστορήματος του Gresham. Ο Bradley Cooper αναλαμβάνει τον ρόλο ενός καρναβαλιστή με μυστηριώδες παρελθόν που παίρνει μεγάλα ρίσκα για να απογειώσει την καριέρα του. Χρησιμοποιεί όσα μαθαίνει στο καρναβάλι για να ταλαιπωρήσει την πλούσια ελίτ της κοινωνίας της Νέας Υόρκης. Επίσης, δημιουργεί δεσμό με μία γυναίκα ψυχίατρο η οποία είναι ακόμα πιο επικίνδυνη από εκείνον. Πρωταγωνιστούν επίσης οι Cate Blanchett, Toni Collette, Willem Dafoe, Richard Jenkins και David Strathairn.

Jojo Rabbit

Μια δραματική κομεντί παραγωγής 2019 σε σενάριο και σκηνοθεσία Taika Waititi, που αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος της Christine Leunenns, Caging Skies. Ο Roman Griffin Davis υποδύεται τον χαρακτήρα του τίτλου, Johannes “Jojo” Betzler, ένα δεκάχρονο μέλος της Νεολαίας του Χίτλερ που ανακαλύπτει ότι η μητέρα του ( Scarlett Johansson ) κρύβει μια Εβραία ( Thomasin McKenzie ) στη σοφίτα τους. Έρχεται αντιμέτωπος με τον εαυτό του και φτάνει να αμφισβητήσει τις πεποιθήσεις του, ενώ επηρεάζεται από τον φανταστικό του φίλο (Waititi), μια φανταστική εκδοχή του Αδόλφου Χίτλερ με μια κωμική στάση για την πολιτική του πολέμου. Στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης οι Sam Rockwell, Rebel Wilson, Stephen Merchant και Alfie Allen.

Can you ever forgive me?

Mια αμερικανική βιογραφική ταινία σε σκηνοθεσία της Marielle Heller και με ένα σενάριο των Nicole Holofcener και Jeff Whitty. Βασίζεται στα απομνημονεύματα της Lee Israel. Η Melissa McCarthy πρωταγωνιστεί ως Israel και η ιστορία ακολουθεί τις προσπάθειές της να αναζωογονήσει την αποτυχημένη συγγραφική της καριέρα. Καθώς έχει βρεθεί σε δεινή οικονομική κατάσταση, πλαστογραφεί γράμματα νεκρών σπουδαίων συγγραφέων και τα πουλάει σαν αυθεντικά. Στην ταινία συμμετέχουν επίσης οι Richard E. Grant, Dolly Wells, Jane Curtin, Anna Deavere Smith, Stephen Spinella και Ben Falconeσε δεύτερους ρόλους. Για τις ερμηνείες τους, ο McCarthy και ο Grant κέρδισαν υποψηφιότητες για Α’ Γυναικεία Ερμηνεία και Β’ Ανδρικού Ρόλου, αντίστοιχα, στα 91α Όσκαρ, στην 76η Χρυσή Σφαίρα και στα 72α Βραβεία Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Grand Budapest Hotel

Πρόκειται για μια αμερικανική/γερμανική κωμωδία σε σενάριο και σκηνοθεσία του Wes Anderson. Είναι εμπνευσμένη από τα γραπτά του Αυστριακού μυθιστοριογράφου, Stefan Zweig. Στη δεκαετία του 1930, το Grand Budapest Hotel είναι ένα δημοφιλές ευρωπαϊκό θέρετρο σκι, υπό τον έλεγχο του θυρωρού Gustave H. (Ralph Fiennes). Ο Zero, ένα μικρό αγόρι από το λόμπι, γίνεται φίλος και προστατευόμενος του Gustave.

Ο Gustave υπερηφανεύεται για την παροχή υπηρεσιών πρώτης κατηγορίας στους επισκέπτες του ξενοδοχείου, συμπεριλαμβανομένης της ικανοποίησης των σεξουαλικών αναγκών πολλών ηλικιωμένων γυναικών που μένουν εκεί. Όταν μια από αυτές τις γυναίκες του Gustave πεθαίνει μυστηριωδώς, ο Gustave παραλαμβάνει έναν πίνακα και γίνεται ο κύριος ύποπτος για τη δολοφονία της. Έλαβε εννέα υποψηφιότητες για Όσκαρ, μεταξύ των οποίων για Καλύτερη Ταινία και Σκηνοθεσία και κατάφερε να κερδίσει τέσσερα σε τεχνικές κατηγορίες. Επίσης έλαβε έντεκα υποψηφιότητες για BAFTA κερδίζοντας πέντε και βραβεύτηκε με τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας – Κωμωδία/Μιούζικαλ.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Ryan Gosling: Η μεταμόρφωσή του για τον ρόλο του Ken στην ταινία «Barbie» έχει σοκάρει τους θαυμαστές του

Ταινίες εβδομάδας 16/6 – 22/6: Ο Buzz Lightyear και ο Javier Bardem «προσγειώνονται» στην μεγάλη οθόνη

12ο Athens Open Air Film Festival: Οι -δωρεάν- προβολές από τις οποίες δεν γίνεται να λείπεις