Άντε επιτέλους. Δεν θα σου κρύψουμε πως μια κάποια χαρά τη νιώθουμε που η 5άδα του Netflix έχει ξανά ποικιλία, διαφορετικότητα. Μετά τη σαρωτική επέλαση του σύμπαντος του «Εγώ ο Απαισιότατος» τον τελευταίο καιρό, το είχαμε ανάγκη αυτό το (κάτι) φρέσκο.

Μην παρεξηγηθούμε. Αγαπάμε Γκρου, αγαπάμε Μίνιονς, ωστόσο στα ψηλά του Netflix θέλουμε να βλέπουμε ποικιλία. Ακόμα και αν αυτό ποιοτικά μπορεί να είναι συζητήσιμο. Ας είναι. Και το… κράξιμο έχει τη φάση του!

Netflix: Οι 5 πιο δημοφιλείς ταινίες της εποχής

#1 The Abyss (Άβυσσος)

Θυμάστε την Άβυσσο του Τζέιμς Κάμερον από το μακρινό 1989; Ε, καμία σχέση! Σουηδικό θρίλερ είναι τούτο, που για κάποιο λόγο αβαντάρει ο αλγόριθμός του Netflix και τσιμπάει το ένα play μετά το άλλο.

Καθώς η σουηδική πόλη Κίρουνα βυθίζεται, η Φρίγκα διχάζεται ανάμεσα στην οικογένεια και τη δουλειά της ως υπεύθυνη ασφαλείας στο μεγαλύτερο υπόγειο ορυχείο του κόσμου, μας λέει η επίσημη σύνοψη.

Τι λέμε εμείς; Άβυσσος η ψυχή όσων το βλέπουν! Μια… καταστροφική ταινία καταστροφής. Οι κάποιες καλές στιγμές δεν αρκούν. ΟΚ, αν επιμένεις, δες το, αλλά μην πεις μετά πως δεν σε προειδοποιήσαμε.

Netflix

#2 The Outfit (Το Κοστούμι)

Τι λέει το… κοστουμάκι; Μας κάνει ή όχι; Ναι, απαντάμε. Χωρίς περιστροφές. Ένα γκανγκστερικό θρίλερ που πατάει σε γερές βάσεις, ξέρει τι θέλει να πει και πώς.

Η συναρπαστική ιστορία μαφιόζων του Σικάγο και ενός χαρισματικού ράφτη θα σε κάνει να μείνεις με μεγάλο ενδιαφέρον έμπροσθεν της οθόνης…

Ένα κρυμμένο διαμάντι, με εκπληκτικές ερμηνείες, εδώ θα το πούμε το «μπράβο» στο Netflix που το έβγαλε από την αφάνεια.

Netflix

#3 Despicable Me 3 (Εγώ ο Απαισιότατος 3)

Το 3ο μέρος ενός πολυαγαπημένου animation. To ζέσταμά μας για να προετοιμαστούμε για το καλοκαίρι, όταν θα φτάσει στα σινεμά το Part 4.

Μπορεί να μην είναι τόσο καλό όσο τα 2 πρώτα, αλλά είναι αρκετά αξιοπρεπές και βλέπεται ευχάριστα.

Netflix

#4 Players

Μια ρομαντική κομεντί που έχει την πλάκα της, έχει το feel good στοιχείο που δικαιολογεί το ότι συνεχίζει στο top 5 του Netflix παρότι αρχικά ήταν μάλλον ένα αγιοβαλεντίνικο επικοινωνιακό κόλπο.

Σε κρατάει με τον τρόπο της, αρκεί να έχεις εξ αρχής συμφιλιωθεί με το αντικείμενο, να ξέρεις δηλαδή τι να περιμένεις.

Netflix

#5 Einstein and the Bomb

Ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ με μια εσάνς από Oppenheimer – το Netflix ήξερε πολύ καλά τι έκανε για να τραβήξει το ενδιαφέρον των συνδρομητών του.

Είναι μια πολύ λεπτομερής και ακριβής αναδρομή στα όσα έγιναν, με πλούσια ντοκουμέντα και απάντηση στο ερώτημα του αν ο Άλμπερτ Αϊνστάιν μετάνιωσε για τη συμμετοχή του στη δημιουργία της ατομικής βόμβας στο πλαίσιο της φυγής του από τη ναζιστική Γερμανία και της μετακόμισής του στις ΗΠΑ.

Γυρισμένο με τη φιλοσοφία της ένωσης πλάνων αρχείου και αναπαραστάσεις του τι έγινε, σε κάνει να μπεις στο μυαλό ενός από τους πιο έξυπνους ανθρώπους που περπάτησαν ποτέ σε αυτόν τον κόσμο – δεν είναι μικρό πράγμα, ε;

Netflix