Την ώρα που η απεργία των συγγραφέων και των σεναριογράφων στο Χόλιγουντ συνεχίζεται, τα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά βραβεία MTV Movie & TV Awards διεξήχθησαν χθες, αν και περισσότερο θύμισαν ημέρες καραντίνας παρά μια λαμπερή βραδιά. Κι αυτό γιατί οι νικητές ευχαρίστησαν το κοινό και τους θαυμαστές τους από το σπίτι τους. Όλοι, με εξαίρεση έναν. 

Ο λόγος για τον Τομ Κρουζ, ο οποίος δεν θα μπορούσε να αποδεχτεί το βραβείο του από ένα basic μέρος, όπως αυτός του σπιτιού. Ο ηθοποιός έκανε αυτό που ξέρει πολύ καλά πλέον, να πιλοτάρει δηλαδή αεροσκάφος. Έτσι, όσο βρισκόταν στον αέρα, έβγαλε λόγο για την καλύτερη ερμηνεία στην ταινία «Top Gun: Maverick».

«Ευχαριστώ γι’αυτό το βραβείο. Κάνω αυτές τις ταινίες για εσάς. Σας αγαπώ. Αγαπώ να σας ψυχαγωγώ. Ξέρετε πόσο το απολαμβάνω. Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα. Είναι προνόμιο. Και ελπίζω να απολαύσετε την ταινία ‘Επικίνδυνη Αποστολή: Θανάσιμη Εκδίκηση’, που θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο», είπε μεταξύ άλλων ο Τομ Κρουζ στους θαυμαστές του.

Τα βραβεία MTV Movie & TV Awards παρουσίασε η Ντρου Μπάριμορ, η οποία αρνήθηκε να σπάσει την απεργία των σεναριογράφων και των συγγραφέων και να εμφανιστεί στην απονομή, αλλά υποσχέθηκε να την παρουσιάσει την επόμενη χρονιά. Όσον αφορά τις υποψηφιότητες, η ταινία «Top Gun: Maverick» και οι σειρές «Stranger Things», «The Last of Us», «The White Lotus» και «Wednesday» συγκέντρωσαν τις περισσότερες. Αξίζει να σημειωθεί πως τα εν λόγω βραβεία δεν έχουν την ίδια βαρύτητα με τις άλλες διοργανώσεις, όπως τα Όσκαρ, ωστόσο είναι σημαντικά μιας και οι υποψήφιοι ψηφίζονται απευθείας από το κοινό. Έχει μεγάλη σημασία να βλέπουμε δηλαδή τι αποτυπώνεται στην ποπ κουλτούρα. 

Όλοι οι νικητές:

Καλύτερη ταινία: Scream VI
Καλύτερη σειρά: The Last of Us
Καλύτερη ερμηνεία σε ταινία: Τομ Κρουζ – Top Gun Maverick
Καλύτερη ερμηνεία σε σειρά: Τζένα Ορτέγκα – Wednesday
Καλύτερος ήρωας: Πέντρο Πασκάλ – The Last of Us
Καλύτερος κακός: Ελίζαμπεθ Όλσεν – Doctor Strange in the Multiverse of Madness
Καλύτερο φιλί: Μάντισον Μπέιλι και Ρούντι Πάνκοου – Outer Banks
Καλύτερη κωμική ερμηνεία: Άνταμ Σάντλερ – Murder Mystery 2
Breakthrough ερμηνεία: Τζόζεφ Κουίν – Stranger Things
Καλύτερη συμπλοκή: Κόρτνεϊ Κοξ εναντίον Ghostface – Scream VI
Πιο τρομαγμένη ερμηνεία: Τζένιφερ Κούλιτζ – The White Lotus
Καλύτερο δίδυμο: Πέντρο Πασκάλ και Μπέλα Ράμσεϊ – The Last of Us
Καλύτερο kick-ass καστ: Stranger Things
Καλύτερο τραγούδι: Τέιλορ Σουίφτ – Carolina («Where The Crawdads Sing»)
Καλύτερη σειρά ριάλιτι: The Kardashians
Καλύτερο τάλεντ σόου: RuPaul’s Drag Race: All-Stars
Καλύτερη ομάδα ριάλιτι: Αριάνα Μάντιξ, Κέιτι Μαλόνεϊ, Σιάνα Σέι, Λάλα Κεντ – Vanderpump Rules
Καλύτερη μουσική στιγμή: «Come Back Home» – Purple Hearts
Καλύτερο μουσικό ντοκιμαντέρ: Selena Gomez: My Mind & Me