Τα μάτια της διεθνούς πολιτικής και διπλωματίας είναι στραμμένα προς την Άπω Ανατολή, εκεί όπου η Nancy Pelosi βρίσκεται από χθες, στο πλαίσιο μιας περιοδείας της που ξεκίνησε από τη Μαλαισία και είχε ως επόμενο σταθμό την Ταϊβάν.  Η παρουσία της Προέδρου του Αμερικανικού Κοινοβουλίου σε αυτή τη διαμφισβητούμενη περιοχή, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από την Κίνα και έχει προκαλέσει αναλύσεις επί αναλύσεων για το τι μπορεί να συμβεί από δω και πέρα, με την Κίνα να έχει ξεκινήσει στρατιωτική εκπαίδευση στα σύνορα.

Ανάμεσα στις δεκάδες πολιτικές αναλύσεις, υπάρχει και μία παραπολιτική ή, καλύτερα, πολιτικά στυλιστική. Η Nancy Pelosi έφτασε στην Ταϊβάν φορώντας ένα ανοιχτό ροζ κοστούμι, το ίδιο με το οποίο πήγε στη Μαλαισία, το ίδιο που φορούσε πίσω στο 2019 όταν είχε γίνει το συνέδριο των Δημοκρατικών και διεκδικούσε το χρίσμα για την υποψηφιότητα της ηγεσίας του κόμματος και κατ΄επέκταση της προεδρίας.

Πολλοί ανέφεραν πως σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις αξιωματούχων, η Pelosi δεν άλλαξε ρούχα στη διάρκεια του ταξιδιού της με το προεδρικό αεροσκάφος, αλλά επέλεξε να φορέσει ακριβώς τα ίδια.

Πρόκειται για ένα σύνολο κι ένα χρώμα που είχε επιλέξει να φορέσει η Hillary Clinton πίσω στο 1995, όταν είχε μιλήσει για τα γυναικεία δικαιώματα στον ΟΗΕ. Κάποιοι ερμηνεύουν την επιλογή της Pelosi ως αναφορά σε αυτή την ομιλία της Hillary. Άλλοι πάλι, εκτιμούν πως το ροζ χρώμα και το κοστούμι, είναι ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως οι ΗΠΑ απλώνουν χείρα φιλίας και ειρήνης και ποτέ δεν επιδιώκουν να προκαλέσουν κάποια κλιμάκωση.

Μπορεί η πρώτη της δήλωση άμα τη αφίξει της στην Ταϊβάν να είχε επιθετική χροιά, όμως η Nancy Pelosi έβαλε ροζ ρούχα για να αφαιρέσει οποιαδήποτε ερμηνεία επιθετικότητας από την πλευρά της και την πλευρά των ΗΠΑ. Και η εικόνα, το ξέρουμε καλά πια, μεταδίδει το μήνυμα με μεγαλύτερη ένταση από τα λόγια.

Μάλιστα, στην ενδυματολογική επιλογή της Pelosi, ο Tsai Chi-chang, Αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου, απάντησε φορώντας ροζ γραβάτα, ως ένδειξη φιλίας.

* Με πληροφορίες από CNN

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Σαντορίνη: Στον θεό η φοροδιαφυγή – Δεν κόπηκαν αποδείξεις 255.000 ευρώ

Κρίση στην Ταϊβάν: Πώς μας επηρεάζει όλους μια πιθανή εισβολή της Κίνας;

Ένταση στις σχέσεις Κίνας-ΗΠΑ μετά την επίσκεψη της Pelosi: «Δεν θα εγκαταλείψουμε την Ταϊβάν»